Stiri Juniori U20 Masculin

CS Otopeni a câștigat turneul final la U14 – Masculin, după finala cu U-BT Cluj-Napoca

Eduard Popa

Eduard Popa
02.06.2019

CS Otopeni a câștigat turneul final la U14 – Masculin, după finala cu U-BT Cluj-Napoca

cs otopeni campioana u14 masculin baschet

CS Otopeni este noua campioană națională la U14 Masculin, după ce au câștigat turneul final de la Sala Horia Demian din Cluj-Napoca, într-o finală jucată chiar împotriva gazdelor de la U-BT Cluj-Napoca. 

CS Otopeni și U-BT Cluj au mers umăr la umăr în prima jumătate. După primele 10 minute, scor era 16-16, pentru ca la pauză ilfovenii să intre cu un avantaj de numai patru puncta, scor 33-29. Pe parcursul sfertului al treilea, tinerii ilfoveni au părut că se vor desprinde, având chiar și un avantaj de 9 puncte (39-30, 42-33), dar U-BT a revenit pe tabelă și a intrat după 30 de minute la o diferență de cinci puncte, scor 51-46. Sfertul patru a fost unul extrem de echilibrat. Clujenii au încercat să revină în meci și de mai multe ori au fost la o singură posesie distanță de CS Otopeni, dar oaspeții au reușit să se mențină în față și să câștige în cele din urmă partida cu scorul de 72-64.  

Finala a fost una extrem de echilibrată, cu un angajament deosebit din partea ambelor echipe. Ilfovenii au stat mai bine la recuperări ofensive (22-16) dar și sub panou, unde au avut 46 de puncte in the paint față de numai 28 de partea clujenilor.

Sasha Son a fost cel mai bun marcator al lui CS Otopeni, cu 18 puncte, cu 5 pase decisive dar și 5/18 din acțiune. Ștefan Mihăescu a reușit un double-double, cu 15 puncte, 13 recuperări, dar la rândul său a avut 5/16 din acțiune și 5/14 la libere. David Bănică a fost și el în double-double, cu 11 puncte, 18 recuperări, 5/13 din acțiune și 1/8 de la libere.

De partea cealaltă, Tudor Somăcescu a adunat 39 de puncte, cu 16 recuperări, 4 steals, dar și 9 turnovers și 12/33 din acțiune, în timp ce Vladimir Georgescu a strâns 11 puncte și 7 recuperări.

În finala mică, Dan Dacian a câștigat în fața celor de la CSU Sibiu, scor 98-70, într-o partidă pe care a dominat-o de la un capăt la altul. Lorenzo Diaconescu a adunat 22 de puncte cu 18 recuperări. Alex Moroșanu a strâns și el 14 puncte cu 16 recuperări, în timp ce Vladimir Sparlac a marcat și el 17 puncte pentru învingători. De la sibieni s-au remarcat Darius Constantin, cu 16  puncte și Bogdan Bădițăscu, cu 12 puncte, 8 recuperări și 7 pase decisive.

Este al doilea trofeu obținut de CS Otopeni în această lună, după cel cucerit la turneul final de U15.

*foto: hora bucuriei a celor de la CS Otopeni, la finalul partide câștigate cu U-BT Cluj/ captură youtube

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!