Stiri Juniori U20 Masculin

Dragan Petricevic, după camp-ul de la Timișoara: „Am redescoperit cât de mult iubim baschetul”

Dragan Petricevic, după camp-ul de la Timișoara: „Am redescoperit cât de mult iubim baschetul”

În perioada 3-8 august, în incinta Banu Sport Timișoara, s-a desfășurat camp-ul de baschet MP Sport Skills Development 2020. Camp-ul a fost organizat de clubul MP Sport, în colaborare cu SCM Timișoara.

Dragan Petricevic, antrenorul echipei de seniori a bănățenilor, a fost directorul tehnic al camp-ului, în timp ce Radenko Toroman a fost antrenor-coordonator. Cei 65 de participanți au fost împărțiți în șapte grupe, fiecare purtând numele unui baschetbalist de la SCM Timișoara. Cei șapte reprezentanți au fost: Sherwood Brown, Alexandru Olah, Laszlo Lazăr, Milos Komatina, Mirel Dragoste, Adam Mirkovic și Robert Șchipor.

La finalul camp-ului, Dragan Petricevic a acceptat să ne ofere un interviu în care a vorbit despre primul camp „made in Timișoara”, despre atmosfera creată în Banu Sport și despre lecțiile pe care le-au asimilat copiii prezenți la antrenamente.

Cum a apărut ideea organizării unui camp la Timișoara, în condițiile în care țara noastră trece printr-o criză sanitară?

Camp-ul MP Skills Development a venit la propunerea oamenilor de la clubul de baschet juvenil MP Sport Timișoara. Având în vedere că din această vară a început o colaborare mai strânsă între MP Sport și SCM Baschet Timisoara, era foarte firesc să îmbrățișăm și noi această propunere și să venim cu un sprijin logistic, adică prin implicarea antrenorilor de la sectorul juvenil al clubului nostru. Camp-ul a durat 6 zile, 65 de copii de la 9-16 ani, adică 7 grupe împărțite la 6 antrenori, de la MP Sport (Sergiu Pașca, Alex Miron și Gyori-Kaed Bey Aref) și de la SCM Baschet Timișoara (Radenko Toroman, Petru Czmor și cu mine).

Din punct de vedere organizatoric, care au fost măsurile luate pentru a respecta reglementările impuse de autorități?

Din punct de vedere al protocoalelor medicale, campul s-a desfășurat “ca la carte”. La intrarea în sală am ținut evidența temperaturii corporale, și dimineata și după amiază, cu dezinfectant și șervețele peste tot. Grupele au avut până la zece copii în componență, distanța a fost păstrată mereu, iar mingile au fost dezinfectate la fiecare 15 minute. De asemenea, antrenorii au purtat mască tot timpul. Pot să vă spun că a fost un lucru extrem de dificil, eu unul nu știam cât de greu este să conduci un antrenament cu masca pe față, dar am rezistat cu toții.

Care a fost programul camp-ului MP Skills Development Camp?

Au fost 5 zile cu câte două antrenamente pe zi/grupă, un ritm alert și o intensitate foarte ridicată, dar copiii au rezistat admirabil. Îi felicit în mod deosebit pe antrenori, care au fost prezenți în sală de la 09:00 până la 21:00, zilnic. Pe lângă antrenamente, am avut și analiza video cu copiii a antrenamentelor, în special a elementelor de tehnică, precum și ședințe video între noi, antrenorii.
În ultima zi am avut concursul de îndemanare, pase și dribling, concursul de aruncări și concursul de aruncari libere. Am avut și concursul de “Slam-dunk”, dar și premiul special pentru “Cel mai de perspectivă junior”.


La final de săptămână, cu ce credeți că se întorc copiii acasă, atât din punct de vedere sportiv, cât și din punct de vedere personal?

Copiii au învățat mult baschet, dar dincolo de ceea ce au învățat, au descoperit cât de mult au dus dorul baschetului. Atâta bucurie și dăruire la fiecare antrenament nu m-am așteptat să văd. Au învățat elemente noi, dar și-au reamintit și de elementele vechi, pe care le știau și pe care nu au mai putut să le repete din cauza pandemiei. Am mai spus și spun și acum, dacă la nivel de seniori nu o să putem juca un an, asta va fi drama unui campionat, dar dacă un an copiii nu vor putea să facă sport, asta va fi drama unei națiuni. E valabil și pentru școală, doar că școală poți să faci și online. Mingea nu o poți arunca la coș sau la poartă online.

Am învățat cu toții cât de important este să respectăm măsurile medicale, că altfel nu ne vom întoarce pe teren, dar și cât de important e să fim optimiști. Cu toții, după o pauză atât de lungă, am redescoperit cât de mult iubim baschetul.

*foto: Facebook – MP Sport

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!