Stiri Juniori U20 Masculin

EYBL Junior: Prestații excelente pentru echipele românești în a treia zi a turneului de la București

EYBL Junior: Prestații excelente pentru echipele românești în a treia zi a turneului de la București

CSU Știința București și CSA Steaua București și-au câștigat meciurile de sâmbătă, 29 octombrie, în grupa A a European Youth Basketball League la categoria Junior (U20). Ambele au reușit să se impună la diferențe formate din două cifre în Arena RomSilva.

Știința a evoluat prima și s-a putut desprinde după sfertul de debut în meciul cu Alvik Stockholm, terminat în cele din urmă cu scorul 95-69. Pe sferturi a fost 22-22, 29-18, 30-15 și 14-14.

Gazdele acestui turneu au avut 22 de intercepții și au aruncat mult mai bine din interiorul arcului de cerc, trecând astfel la 2-1 bilanț în grupa A.

Alex Pîrjolescu a terminat cu 14 puncte, Andrei Oinaru urmându-l cu 12 puncte și 8 recuperări. Alți patru jucători de la Știința București au fost în double figures.

Ziua de baschet s-a încheiat cu victoria Stelei în confruntarea cu College Basket 2, roș-albaștrii nefiind conduși deloc și au reușit să se impună cu 75 la 50. Scorul pe sferturi a fost 21-6, 24-9, 22-26, 8-9.

Diferența a fost mare la assist-uri în favoarea steliștilor, cei care au câștigat lupta și la recuperări și au avut patru jucători cu minim 50% procentaj din acțiune, unul dintre ei fiind fără greșeală la nivelul aruncărilor.

Vladimir Spârlac (19 puncte, 10 recuperări) și David Bănică (13 puncte, 6 recuperări) au fost singurii în double figures. Pentru Steaua au lipsit de data aceasta Robin Mandisodza și Albert Stan, ei evoluând pentru echipa de seniori împotriva lui CSM CSU Oradea în Liga Națională.

În ultima zi a turneului de la București o să fie meciurile Orange Lions Academy vs. Știința (ora 09.00) și CSA Steaua vs. BTB Tbilisi (ora 15.00). Toate partidele sunt pe YouTube CSU Știința București.

*foto: Facebook Steaua București

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!