Stiri Juniori U20 Masculin

Ionuț Stroe: „Sporturile în sală prezintă un risc epidemiologic ridicat”

Ionuț Stroe: „Sporturile în sală prezintă un risc epidemiologic ridicat”

Ministrul Tineretului și Sportului a venit cu noi detalii despre reluarea competițiilor și pregătirii sportive după data de 15 mai. 

Ionuț Stroe a dorit să detalieze cele spuse în cursul zilei de ieri, 12 mai, de președintele Klaus Iohannis.

Încercăm să redeschidem sportul în condiții de maximă siguranță pentru toți. Dorim să redeschidem cât mai multe discipline sportive. O vom face, dar gradual, cu maximă precauție. Am studiat modele similare din Uniunea Europeană și vă pot asigura că totul e calculat, anticipat, pentru că nu-mi plac lucrurile făcute la mica înțelegere.

Ne dorim să avem un echilibru. Am pregătit împreună cu Minsiterul Sănătății cadrul în care se va practica sport după 15 mai. Acest cadru va fi actualizat din două în două săptămâni. Vom crea la MTS un grup din profesioniști din domeniul sportului pentru a face aceste actualizări și pentru a găsi soluții. Sperăm ca evoluția epidemiei să fie pozitivă și, progresiv, să repornim toate disciplinele sportive. 

Acesta susține că data de 15 mai va însemna reluarea mai multor sporturi care se pot desfășura individual sau în aer liber:

Din data de 15 mai, se vor relua o serie întreagă de sporturi, care se vor desfășura individual și în aer liber. Vorbesc de sporturile organizate și de sporturile care se pot practica în mod individual: aeronautica, alpinismul, atletismul (probele de alergare, de aruncarea  ciocanului, suliței), automobilismul, caiacul, canotajul, ciclismul, echitația, golful, kartingul, moticiclismul, tenisul (proba de simplu), tir cu arcul, tirc sportiv, bărci cu bele și pregătirea fizică generală. 

În cazul în care aceste discipline sunt practicate în aer liber, dar în interiorul unor baze sportive, organizatorii trebuie să adopte unele măsuri pentru protejarea sportivilor.

 Stroe a ținut să precizeze și regulile care trebuie îndeplinite la tenis, la sporturile de echipă și la cele de contact, sporturi care prezintă un risc epidemiologic mai ridicat decât sporturile individuale. 

Proba de simplu a tenisului va avea câteva chestiuni clare. Pe un teren de tenis, e permis accesul a cel mult trei participanți. Nu e permis accesul copiilor de mingi, nici schimbarea terenului. Jucătorii vor trebui să-și marcheze propriile mingi și să le folosească doar pe acesteea la serviciu. Toate echipamentele sportive trebuiesc dezinfectate, echipamentul trebuie pus în pungi speciale.

Sporturile în grup, de contact sau în sală prezintă un risc epidemiologic ridicat. Ele au și prezintă în acest moment un risc major de îmbolnăvireDacă un club își asumă regimul de cantonament în izolare, atunci poate să facă asta. Dacă nu, reevaluăm din două în două săptămâni și în curând sper să avem posibilitatea să facem acest lucru. 

Deocamdată, se vor putea desfășura doar antrenamente. În cazul în care parcurgem cu bine această perioadă și vom evita focare, vom trece și la faza de competiții. În privința spectatorilor, va trebui să ne mulțumim cu competițiile văzute la televizor.

*foto: mts.ro

 

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!