Stiri Juniori U20 Masculin

O victorie și o înfrângere pentru formațiile românești la debutul în EYBL Junior

O victorie și o înfrângere pentru formațiile românești la debutul în EYBL Junior

CSA Steaua București și CSU Știința București au debutat în sezonul 2022/2023 al European Youth Basketball League la categoria Junior (U20), în perioada 27-30 octombrie primul turneu al grupei A având loc la București.

Steaua a deschis competiția, roș-albaștrii fiind învinși în duelul cu Orange Lions Academy pe fondul unui prim sfert foarte modest, cedat la 21 de puncte diferență. Scorul pe sferturi a fost 9-30, 15-19, 15-16 și 15-19, în cele din urmă Steaua pierzând cu 54-84.

Deși a avut mai multe intercepții, Steaua a încheiat cu 0/14 din spatele arcului acest duel, iar la recuperări neerlandezii au dominat total.

Albert Stan (15 puncte) și Robin Mandisodzda (10 puncte) au fost cei în double figures pentru Steaua.

Meciul de închidere al primei zile le-a pus față în față pe Știința București și BTB Tbilisi, gazdele turneului impunându-se fără probleme, după o repriză secundă în care au încasat doar 16 puncte și au marcat în schimb 72. Scorul final a fost 120-49 pentru Știința, pe sferturi fiind 26-16, 22-17, 40-6 și 32-10.

Toți titularii galben-negrilor au fost în double figures, pe lângă aceștia și un sportiv venit de pe bancă adăugând peste 10 puncte. De altfel toți cei trecuți pe foaia de joc au punctat în meciul cu gruzinii.

Nicholas Son și Edward Mirea au avut ambii câte 16 puncte, iar Andrei Oinaru a fost aproape de double-double (14 puncte, 9 recuperări).

Vineri (28.10), Steaua o să joace cu SBK Junior Levice (ora 17.00), iar Știința cu cei de la College Basket 1 (ora 19.00).

Toate partidele din Arena RomSilva pot fi urmărite pe YouTube CSU Știința București.

*foto: Facebook Știința București Baschet

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate
Ultimele comentarii