Stiri Juniori U20 Masculin

Reprezentanții federațiilor naționale s-au întâlnit cu Ministrul Tineretului și Sportului

Reprezentanții federațiilor naționale s-au întâlnit cu Ministrul Tineretului și Sportului

În cursul zilei de ieri, 25 iunie, Ministrul Tineretului și Sportului,Ionuț Stroe, a avut o întâlnire de lucru cu reprezentanții federațiilor sporturilor de echipă, finanțate de MTS.

La această ședință, Federația Română de Baschet a fost reprezentată de secretarul general Dan Berceanu și de consilierul juridic Doru Toma. 

Principala temă de discuție a fost reluarea activității de pregătire și problemele existente, dar și găsirea unor soluții legate de măsurile de relaxare care urmează să fie discutate săptămâna viitoare cu reprezentanții Ministerului Sănătății și specialiștii de la INSP.

După întâlnire, Stroe a declarat: 

Ne-am întâlnit astăzi să găsim soluții pentru reluarea activității sportive, antrenamente și competiții, pentru că aceste sporturi de echipă nu au puterea financiară a fotbalului să își permită cantonamente închise de câteva săptămâni sau testări multiple. Din punctul meu de vedere, sporturile de echipă sunt cele mai afectate având în vedere caracterul lor colectiv, de contact, mai ales că implică un număr mare de participanți. Propunerile de relaxare care pot fi aplicate acestor sporturi și care au fost făcute astăzi vor fi discutate săptămâna viitoare împreună cu colegii noștri de la MS și INSP. Am dorit să știu și situația la zi a federațiilor și a cluburilor lor, în ce măsură și-au reluat activitatea, problemele pe care le au în teritoriu. De asemenea, le-am recomandat elaborarea unor norme și regulamente interne prin care să detalieze și să completeze normele din Ordinul comun MTS - MS pentru a le oferi, astfel, cluburilor posibilitatea de a-și relua activitatea după reguli cât mai precise și mai riguroase. Ca minister, ne-am reafirmat disponibilitatea de a-i ajuta, de a-i sprijini să depășească dificultățile cauzate de pandemie, atât financiar, cât și sub aspectul flexibilizării metodologiei și contractelor de finanțare. Mă bucur că dincolo de aspectele punctuale pe care mi-am propus să le ating în această întâlnire, am primit din partea reprezentanților federațiilor propuneri atât pe tema aceasta de actualitate legată de pandemie, cât și pe parte structurală, legată de Legea Sportului, de HG 1447.

Pe lângă membrii FRB, la ședința au mai participat:  Alexandru Hălăucă (președinte FR Hochei pe Gheață), Gheorghe Vișan (președinte FR Volei), Alin Petrache (președinte FR Rugby), Florin Matei (secretarul general FR Rugby) și respectiv Călin Găvruș (președintele FR Polo), dar și Călin Matei, vicepreședintele Comisiei speciale a Camerei Deputaților pentru elaborarea, modificarea și completarea propunerilor legislative privind sportul organizat din România, care a înaintat MTS propunerile de relaxare în ce privește sporturile e echipă, elaborate de reprezentanții Comisiei.

*foto: Facebook Ministerul Tineretului și Sportului

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!