Stiri Juniori U20 Masculin

Rezultatele echipelor românești în ultima zi a turneului EYBL Junior de la București

Rezultatele echipelor românești în ultima zi a turneului EYBL Junior de la București

CSU Știința București și CSA Steaua București au încheiat cu câte o victorie participarea la primul turneu al sezonului 2022/2023 în European Youth Basketball League la categoria Junior (U20). Ambele stau cu 3-1 bilanț în grupa A după meciurile de la București.

Știința a deschis ziua finală cu un duel împotriva lui Orange Lions Academy, românii având câștig de cauză cu 71 la 65. Doar în primele minute au putut să conducă adversarii, diferența maximă pentru Știința fiind de 17 puncte, iar pe sferturi a fost 20-13, 23-16, 9-19 și 19-17. Recuperările ofensive și assist-urile au fost de partea bucureștenilor, în tabăra cărora toți titularii au avut minim 25 de minute jucate și doi jucători au fost în double figures.

Andrei Oinaru s-a evidențiat cu 31 de puncte, 14 recuperări și 5 intercepții, iar Nicholas Son l-a urmat cu 16 puncte și 9 pase decisive.

Rezultatele Științei, pe lângă acest ultim joc, au fost următoarele: 120-49 vs. BTB Tbilisi, 69-71 vs. College Basket 1 și 95-69 vs. Alvik Stockholm.

Întrecerea de la București s-a încheiat cu meciul dintre CSA Steaua și BTB Tbilisi, roș-albaștrii impunându-se cu 100-61. Scorul pe sferturi a fost 23-14, 24-11, 24-11 și 29-25. Steaua a controlat în totalitate duelul și a aruncat foarte bine din spatele arcului de cerc, fiind peste adversari în mod categoric la recuperări, assist-uri și intercepții.

David Bănică (21 de puncte, 7 recuperări) și Andrei Panait (16 puncte, 3/3 de la distanță) au fost principalii marcatori pentru Steaua, alți trei jucători fiind în double figures.

Celelalte rezultate ale Stelei au fost: 54-84 vs. Orange Lions Academy, 95-64 vs. SBK Junior Levice și 75-50 vs. College Basket 2.

Andrei Oinaru, MVP-ul turneului de la București

Știința București a dat MVP-ul turneului, Andrei Oinaru primind această distincție după medii de 18.0 puncte, 11.5 recuperări, 3.3 pase decisive și 3.0 intercepții. Nicholas Son a primit loc în All Star Five și Alex Pîrjolescu a fost MVP-ul echipei bucureștene.

Cel de-al doilea turneu va avea loc în Slovacia, la Levice, în perioada 2-5 februarie 2023.

*foto: Facebook Știința București Baschet

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate
Ultimele comentarii