Stiri Juniori U20 Masculin

România U20 pierde dramatic duelul cu Kosovo

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
22.07.2022

România U20 pierde dramatic duelul cu Kosovo

România a pierdut primul meci din turneul pentru locurile 9-16 de la Campionatul European U20 Masculin - Divizia B. Tricolorii au fost învinși de Kosovo, după un final tensionat de meci. Scorul final a fost 79-82, deși Vulturii au fost conduși și la 10 puncte.

România: David Pătru, Enzo Vescan, Luca Colceag, Matei Bodea, Ștefan Grasu

Kosovo: Don Polloshka, Denis Zenelaj, Bardh Istrefi, Donat Rexhepi, Dion Sheqiri

Bodea a lovit primul pentru tricolori, de la distanță. Grasu a marcat și el cu un fadeaway. Tot Grasu și Bodea au continuat recitalul naționalei, după ce adversarii trecuseră în avantaj (5-7). Cei doi au lovit de două ori de la distanță și tabela indica 11-9. Kosovo a cerut timeout după al treilea coș de afară al lui Bodea. Colceag a dus scorul la 16-14. Polloshka a egalat la 19, înainte de un and-one al lui Dorneanu. Pătru s-a trecut și el pe lista marcatorilor din spatele semicercului, iar după un sfert, tabela indica totuși 27-28 pentru Kosovo.

Reușitele lui Grasu și Vescan au adus România în avantaj în debutul sfertului doi. Isterfi și Shala au răspuns rapid cu patru puncte consecutive. Oprea a dus scorul la 33-32, înaintea unui run de 11-0 al adversarilor. Acesta a fost oprit de reușitele din interior ale lui Bodea și Colceag. Oprea a marcat de la semi-distanță după un timeout, iar tabela indica 39-43. În cele din urmă, la pauza mare, Kosovo conducea cu 41-47.

Polloshka a mărit avantajul echipei în debutul celei de-a doua jumătăți. După câteva minute fără realizări de ambele părți, Grasu a spart gheața de la linia de libere. Sheqiri a înscris cu un floater, dar Cârcoană a replicat cu un slam-dunk. Defensivele celor două echipe au fost din nou la înălțime și au urmat alte câteva minute fără reușite din acțiune. Scorul era 46-53, înaintea unui timeout cerut de Florin Nini. Tricolorii au reacționat bine, iar Cârcoană a marcat cu un cârlig. Ejupi a replicat cu un stop-șut. Oprea a redus diferența la cinci puncte printr-un euro-step. Tot el a readus România la conducere cu un slam-dunk în tranziție. Înaintea ultimului sfert, tabela indica 58-61 pentru Kosovo.

În debutul ultimului act, Kosovo s-a distanțat la cinci lungimi, în ciuda reușitelor lui Grasu și Bodea. Florin Nini a cerut timeout la 63-68. Elevii săi au reacționat excelent, iar Colceag a marcat de afară. Tot el a readus naționala în avantaj, înainte ca Istrefi să egaleze. El a dus scorul la 70-72 apoi, pe recuperare ofensivă. Rexhepi a mărit apoi diferența. Dorneanu a replicat imediat. În cele din urmă, tricolorii s-au văzut învinși cu scorul de 79-82.

Ștefan Grasu a fost MVP-ul României și a terminat cu 19 puncte, 3 recuperări, 2 pase decisive și 4 intercepții. Matei Bodea l-a urmat cu 13 puncte. Oprea și Dorneanu au fost și ei în double-digits cu câte 10 puncte.

*foto: fiba.basketball

3 comentarii la aceasta stire:
  • BC CSU Sibiu gyke :

    mda
    nu stiu daca as fi folosit termenul dramatic, dar sa trecem peste.
    profesorul nini a folosit niste lineupuri absolut aiuritoare, preferinta lui pentru anumiti jucatori fiind absolut de neinteles. nu sunt multe de spus, o noua infrangere dureroasa, din perspectiva jocului prestat si al adversarului.
    o singura chestie mai am de zis vis-a-vis de Patru, am vazut ca a avut ceva sustinatori pe aici, printre comentatori: lasand la o parte ball handling-ul deficitar si calitatea discutabila de organizator al jocului, defensiv este depasit constant in actiune 1 la 1 de jucatorul direct, incat devine cea mai mare vulnerabilitate a echipei atunci cand se afla in teren. sunt extrem de curios sa vad cum poate progresa si care-i va fi parcursul.

    cu 1 an în urmă (22.07.2022)
    • Utilizator 1:

      Contact
      Gyke, spune-mi te rog cum te pot contacta in privat. Vreau sa mă ajuți cu ceva. Mulțumesc

      cu 1 an în urmă (22.07.2022)
    Raspunde
  • SCM CSŞ U Craiova Buzestii :

    Kosovo???????
    Daca in cazul liliputanei Islanda ne-am mai putea ascunde chiporile dupa faptul ca e o tara cu un nivel de organizare,seriozitate si civilizatie la care nu vom ajunge niciodata,despre ce am putea vorbi in cazul Kosovo,unde se doarme cu capra in odaie???
    Altminteri, daca in sport ar exista organisme specifice similare ANAF,Protectia Consumatorului,Garda de Mediu,baietii astia,antrenorii lor si federatia aveau de multa vreme autorizatia de functionare suspendata!

    cu 1 an în urmă (22.07.2022) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!