Stiri Juniori U20 Masculin

România U20 pierde și disputa cu Elveția de la Campionatul European - Divizia B

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
23.07.2022

România U20 pierde și disputa cu Elveția de la Campionatul European - Divizia B

România a suferit un nou eșec la Campionatul European U20 Masculin - Divizia B. Elevii lui Florin Nini au pierdut disputa cu Elveția, scor 62-70, și vor juca mâine în disputa pentru locul 15.

România: David Pătru, Dragoș Axinte, Luca Colceag, Matei Bodea, Ștefan Grasu

Elveția: Jamal George, Malyk Rebetez, Jansey Darani, Yanic Niederhauser, Petar Kozic

Colceag a deschis balul cu un layup pe pătrundere. George a răspuns prin același procedeu. Elvețienii au trecut pentru prima oară în avantaj prin Darani, înainte de patru puncte consecutive reușite de Colceag și Grasu (9-6). Niederhauser a egalat cu primul coș de la distanță al disputei. Tricolorii au trecut la conducere (12-11), înaintea unui run de 7-0 al adversarilor în finalul sfertului.

Bodea și Dorneanu au redus diferența la o singură posesie (16-18), dar Muhr a replicat imediat cu un and-one. Elvețienii s-au distanțat la șapte lungimi prin Kozic. După reușita lui Grasu care ducea scorul la 21-25, tricolorii au încasat un run de 6-0 care ducea deficitul în double-digits (21-31). Oprea cu o triplă, iar Axinte și Bodea cu câte un layup au făcut ca scorul la pauza mare să fie 28-33.

A doua jumătate a început cu un alley-oop finalizat de Niederhauser. George a dus diferența la nouă lungimi după un coș în tranziție. Rotaru a marcat un coș de trei după timeout-ul lui Florin Nini, dar George a marcat imediat la coșul opus prin aceeași metodă. Dorneanu s-a alăturat și el recitalului coșurilor de la distanță. Elvețienii s-au distanțat din nou la opt puncte (36-44), înaintea unui run de 9-3 al Vulturilor, care ducea scorul la 45-47. Kozic a oprit momentul bun cu un coș de trei puncte.

Sfertul patru a debutat cu o acțiune colectivă de toată frumusețea, finalizată de Luca Colceag. Grasu a adus România în avantaj după un post-up. Bodea a dus run-ul naționalei la 6-0. Rebetez a înscris patru puncte consecutive și l-a forțat pe Florin Nini să ceară timeout la 53-54. Rotaru a răspuns cu o nouă reușită de la distanță, înaintea unui fadeaway al lui Muhr. Tot el a dus avansul Elveției la trei lungimi. Florin Nini a cerut timeout după ce floater-ul lui Kozic a dus scorul la 58-63. Pătru a redus diferența la o singură posesie, de la linia de libere. El a marcat apoi și pe pătrundere, iar tabela indica 62-63. Elveția a încheiat confruntarea cu un run de 7-0 și s-a impus cu 62-70.

România va juca ultimul meci de la Europeanul U20 - Divizia B duminică, 24 iulie, de la ora 11:15. Miza acestui joc va fi locul 15 la turneul final. Adversara tricolorilor va fi pierzătoarea disputei dintre Olanda și Albania.

*foto: fiba.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!