Stiri Vulturi

Mihai Silvășan: „E vina mea că am pierdut acest meci. Jucătorii chiar au avut o atitudine exemplară”

Mihai Silvășan: „E vina mea că am pierdut acest meci. Jucătorii chiar au avut o atitudine exemplară”

Naționala de seniori a României a început cu stângul pre-calificările Campionatului Mondial de Baschet din 2027, fiind învinsă, pe teren propriu, de Luxemburg, cu scorul de 76 la 72.

Tricolorii au dominat partida în primele trei sferturi și jumătate, însă oaspeții au izbutit să revină și au produs o revenire spectaculoasă. La conferința de presă organizată în BTarena, Mihai Silvășan, antrenor aflat la debutul pe banca tehnică a Vulturilor, și-a asumat vina pentru înfrângerea cu Luxemburg:

Destul de dureros ce s-a întâmplat în ultimele șapte, opt minute. Ce vreau să vă rog pe voi și pe suporterii care au văzut acest meci – cu siguranță, e vina mea că am pierdut acest meci. Jucătorii chiar au avut o atitudine exemplară. Cu siguranță, a fost extrem de plăcut să lucrez cu ei în aceste patru zile. Asta le-am spus și acum în vestiar. Cât timp vor fi cu mine, ca antrenorul lotului național, nu vreau ca cineva să stea cu capul plecat de rușine. Suntem cine suntem, ca nație, în baschet. Ceea ce putem noi controla e atitudinea pe care o arătăm atunci venim la echipa națională, atitudinea de la antrenamente, atitudinea de la meciuri. Cred eu că aici pot să dau nota 10, sincer. Pot să le dau nota 10, au fost minunați în aceste trei zile, au fost minunați 30 și ceva de minute din acest meci. Au jucat un baschet de calitate, chiar dacă, din punct de vedere ofensiv, nu am fost extrem de productivi. Însă lucrurile pe care le-am pregătit și pe care ni le doream, adică apărare agresivă, să nu primim coșuri ușoare, au funcționat foarte bine. Din păcate, nu am reușit să trecem acel blocaj în care nu am dat niciun punct. Au avut un run de 20-0, nu am reușit să dăm niciun punct în multe minute de joc. Deși am creat ceva aruncări libere, însă zona lor nu ne-a permis foarte mult să jucăm în interiori, ne-a împins să aruncăm de-afară și, din păcate, nu am reușit să fructificăm multe din ocazii. Însă ăsta e baschetul. Cu siguranță le-am spus că aștept să îi revăd la următoarea fereastră sau la următoarea perioadă de pregătire și că aștept să lucrez cu ei pentru că mi-a făcut plăcere și cred eu că putem fi mult mai buni de-atât. Altceva nu avem ce face decât să controlăm reacția noastră pe care o avem la această înfrângere. Să stăm pozitivi, să stăm împreună și să mergem înainte, până la urmă.

Întrebat dacă revenirea oaspeților a venit pe fondul unei relaxări a elevilor săi, Silvășan a răspuns astfel:

Probabil a început cu o mică relaxare, când am avut 20, 23 de puncte, nu mai țin minte. Probabil a fost o mică relaxare, însă nu cred că a durat foarte mult. După o repriză de prelungiri, am reușit să primim doar 76 de puncte, ei nemarcând de 3 în prima parte. Au avut 0-18. De-aia ne-au și învins, pentru că au reușit să marcheze unele coșuri de trei puncte destul de importante, pe final. Probabil a început de la o mică relaxare. Nu suntem roboți. Evident că am vrut să câștigăm, însă asta e. Asta s-a întâmplat și mergem înainte.

*foto: fiba.basketball

11 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca Acs Titi :

    Si totusi
    care a fost : "atitudinea exemplara " ? Sau cind s-a manifestat ea. Ca daca a fost in somn, atunci rezultatul este cit se poate de just. Pai in ultimele minute, nu mai vroia nimeni sa arunce la cos.Si cine a aruncat, a facut-o parca avea un bostan fierbintein mina. Altfel echipamentul NIKE impecabil. Si o intrebare : De ce in sfertul 4 pe final si in prelungiri Petrica al' nost era imbracat aproape de mers la disco ?

    cu 2 luni în urmă (22.02.2024)
    • Unforgiven:

      Petrica
      S a accidentat, si destul de grav se pare

      cu 2 luni în urmă (22.02.2024)
    • U BT Cluj-Napoca John Ioan:

      S-a aflat ceva?
      Asta ar mai lipsea acuma, sa se accidenteze grav si petrica si sa nu fie ready & fit pentru meciul decisiv din Eurocup…

      cu 2 luni în urmă (23.02.2024)
    Raspunde
  • varu silvois :

    pot fi rautacios la ce meci am vazut
    raspuns-pentru a justifica readucerea lui Kuti in locul lui Lapuste.

    cu 2 luni în urmă (22.02.2024)
    • varu silvois:

      si ar mai fi ceva
      nu imi doresc sa am prea multe comentarii, dar e de la nervi si suparare. Pe langa parcursul deosebit a lui UBT, efectic remarcabil, ma mai bucur de un lucru , acela ca Silvasan e selectioner, poate I SE VA VEDEA ASTFEL VALOAREA de antrenor!

      cu 2 luni în urmă (22.02.2024)
    • U BT Cluj-Napoca meea:

      Antrenor
      Poate îl vrei pe Achim!

      cu 2 luni în urmă (23.02.2024)
    • varu silvois:

      nu, nu il vreau pe Achim
      dar nici raul mai mic, m-am saturat mereu de aceasta varianta

      cu 2 luni în urmă (23.02.2024)
    Raspunde
  • CSM CSU Oradea Malone Karl :

    "Shit happens" Papa CoAch
    Too much Coco nuts about nothing! Realy, they are all pea nuts...

    cu 2 luni în urmă (22.02.2024) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca radu V :

    Realitatea
    Naționala României e ca un bătrân care a fumat toată viata și când se simte rau e de vina doctorul.
    Dacă ar veni Pablo Laso antrenor , poate i-am bate pe Luxemburg, da tot nu ne-am putea apropia de naționale ca Lituania, Slovenia, tari care sunt de aproape 10 ori mai mici.
    Asta cu schimbarea selectionerilor e praf în ochi. Ce poate face un antrenor în câteva zile cât are înainte de meci?

    Eu cred ca schimbarea trebuie sa înceapă de jos, poate acolo ar trebui antrenori poate străini care sa aibă parte de o cultura basketballistica mai bune.

    cu 2 luni în urmă (22.02.2024) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca John Ioan :

    Sa aflat ceva?
    Asta ar mai lipsea acuma, sa se accidenteze grav si petrica si sa nu fie ready & fit pentru meciul decisiv din Eurocup…

    cu 2 luni în urmă (23.02.2024) Raspunde
  • uplifter :

    Re
    Sub limita penibilului, sa iei acasa bataie de la Luxemburg si inca dupa un run final de 20 la 0!
    Silvasan oare nu statea mai bine la echipa de club? El nu stie cum e sa lucrezi acolo, de jos.
    Dar deh, avea prea multa liniste sau s-a crezut mai antrenor decat este.

    cu 2 luni în urmă (23.02.2024) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!