Stiri Vulturi

România deschide a doua fereastră în precalificările pentru EuroBasket 2025 cu un meci în Cipru

România deschide a doua fereastră în precalificările pentru EuroBasket 2025 cu un meci în Cipru

Naționala de baschet masculin a României se pregătește pentru cea de-a doua fereastră în precalificările pentru EuroBasket 2025, primul meci din această perioadă fiind programat joi seara, 10 noiembrie, în Cipru.

Selecționata tricoloră are 0-2 bilanț în acest moment în grupa F în urma înfrângerilor cu Portugalia (57-75) și pe terenul Bulgariei (72-84). Patrick Richard, Bobe Nicolescu și Alex Olah au fost printre cei mai buni marcatori în acele dueluri, toți regăsindu-se în lotul cu care România abordează cea de-a doua fereastră. O ultimă modificare a venit prin convocarea lui Edi Petrescu în locul lui David Vida, acesta din urmă fiind accidentat.

Cipru, formație care are locul asigurat la EuroBasket 2025 deoarece este printre țările organizatoare, joacă fără miză în aceste precalificări și are tot 0-2 bilanț, suferind înfrângeri clare cu Bulgaria (55-88) și Portugalia (69-102).

Având în vedere toate jocurile de când au început precalificările pentru Europeanul din 2025, incluzând și prima fază aici, Cipru are cea mai modestă medie de puncte pe meci, cu 64.0, la fel cum în coada clasamentului se află și la procentajele din acțiune (39.2%), la capace (1.1 pe meci), la assist-uri (11.8) sau la indexul mediu al eficienței (55.9), cu această cifră fiind la mare distanță de următoarea națională.

Naționala cipriotă are doar jucători din competiția internă pentru această fereastră, sub comanda lui Christophoros Livadiotis fiind următoarele nume: Andreas Christodoulou, Roberto Mantovani, Christos Georgiou (toți de la Petrolina AEK), Gavriel Koilaras, Ioannis Giannaras, Konstantinos Simitzis, Michalis Koumis (toți de la APOEL Nicosia), Ioannis Pasiali, Nikos Stylianou, Panagiotis Markou, Kuprianos Maragkos, Simon Michael, Filippos Tigkas (toți de la Keravnos) și Christos Loizides (Apollon Limassol).

Filippos Tigkas a avut 20 de puncte în medie în precedentele două jocuri din această grupă, el fiind și principalul pasator al echipei, iar Nikos Stylianou are media cea mai bună de recuperări, 4.5 pe meci.

România și Cipru s-au întâlnit și în precalificările pentru EuroBasket 2021, tricolorii reușind să câștige atunci cele două meciuri din luna august 2019 cu 85-70 și 89-63. România a încheiat atunci prima o grupă în care s-a aflat și Slovacia.

Duelul de la Nicosia, din Eleftheria Sports Arena, va avea loc joi (10.11) începând cu ora 19.00 și o să fie transmis pe YouTube FIBA - The Basketball Channel.

*foto: fiba.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!