Stiri Vulturi

România începe miercuri (19.07) ultima fereastră a precalificărilor EuroBasket 2025

România începe miercuri (19.07) ultima fereastră a precalificărilor EuroBasket 2025

În următoarele două săptămâni, naționala masculină de baschet a României va disputa cele patru meciuri din ultima fereastră a precalificărilor EuroBasket 2025. Adversarele Vulturilor sunt Albania și Slovacia, iar tricolorii au nevoie de clasarea pe prima poziție pentru a se califica în preliminariile Campionatului European din 2025.

Înaintea acestei ultime ferestre, Michael Gorka i-a luat locul lui Dragan Petricevic la cârma naționalei, acesta fiind ajutat de Vlad Pora, Georgian Păun, Iulian Samoilă și Zoltan Safar. Iată care sunt cei 12 sportivi convocați:

  1. Mirel Dragoste (BC CSU Sibiu)
  2. Alexandru Olah (CSO Voluntari)
  3. Mihai Măciucă (U-BT Cluj-Napoca)
  4. Amedeo Casale (SCM U Craiova)
  5. Dragoș Diculescu (Landstede Hammers)
  6. Nandor Kuti (BC CSU Sibiu)
  7. Kris Richard (CSM Oradea)
  8. Cristian Cotoară (CSO Voluntari)
  9. Rolland Torok (CSM Constanța)
  10. Bogdan Popa (CSM Ploiești)
  11. Tudor Gheorghe (CSM Oradea)
  12. Bogdan Țîbîrnă (SCM U Craiova)

Reamintim că o bună parte din jucătorii de bază ai naționalei au fost convocați la lotul universitar al României. Printre aceștia se numără Bobe Nicolescu, căpitanul naționalei de seniori, Emanuel Cățe, unul dintre cei mai buni jucători din LNBM în stagiunea 2022-2023, Lucas Tohătan, fundașul titular al tricolorilor, și Tudor Fometescu, jucător de bază la națională.

De asemenea, Rareș Uță este încă nerefăcut după finalul sezonului precedent, astfel că acesta nu va putea să se alăture în dublele cu Albania și Slovacia.

Primul joc al României are loc miercuri, 19 iulie, la ora 21:30, împotriva Albaniei. Duelul se va desfășura în localitatea Durres, situată în vestul țării, pe malul Mării Adriatice.

Vulturii s-au mai întâlnit în două rânduri cu Albania, chiar în prima fază a precalificărilor pentru EuroBasket 2025. În tur, la Ploiești, trupa antrenată de Dragan Petricevic a câștigat cu 101 la 84 și, în returul disputat tot la Durres, tricolorii s-au impus cu 76 la 62.

Principalii remarcați ai albanezilor au fost Elvisi Dusha (20 de puncte în tur), Dallas Moore (18 puncte în tur), Rei Pullazi (13 puncte, 7 recuperări în tur), Daniel Lekndreaj (12 puncte, 3 recuperări, 3 pase decisive în tur), Celis Taflaj (12 puncte, 6 recuperări în retur) și Robert Shestani (10 puncte în retur).

În schimb, cei mai buni jucători ai noștri au fost Rolland Torok (16 puncte în tur și 10 puncte, 9 recuperări în retur), Patrick Richard (16 puncte, 7 pase decisive în tur și 12 puncte în retur), Emanuel Cățe (15 puncte, 10 recuperări), Bobe Nicolescu (15 puncte în tur) și Alexandru Olah (22 de puncte în retur).

Duelul dintre Albania și România va putea fi urmărit, în direct, pe canalul de YouTube al FIBA. Returul va avea loc peste 11 zile, în 29 iulie, de la ora 18:30, la Pitești. Între timp, în 22 iulie, tot de la 18:30 și tot la Pitești, România o va înfrunta pe Slovacia. Apoi, în 2 august, la ora 19:00, elevii lui Gorka se vor deplasa pe terenul Slovaciei pentru ultimul meci al precalificărilor.

*foto: fiba.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!