Stiri Vulturi

România joacă la Timișoara cu Luxemburg în precalificările pentru EuroBasket 2025

România joacă la Timișoara cu Luxemburg în precalificările pentru EuroBasket 2025

Naționala masculină de seniori a României va juca pe teren propriu, la Timișoara, cel de-al treilea meci din cadrul precalificărilor pentru EuroBasket 2025, adversar urmând să fie Luxemburg. Duelul are loc joi seara, 30 iunie, în Sala Sporturilor „Constantin Jude”.

România conduce Grupa B, din care fac parte și Luxemburg, respectiv Albania, „vulturii” fiind primii și la media de puncte marcate, dar au și cele mai puține încasate.

În tur, tricolorii s-au impus cu 73-70 în deplasare, asta după un început extrem de modest de partidă, Luxemburg putând să conducă cu 16-2 în sfertul inaugural. Cinci români au fost în double figures atunci, Kris Richard terminând cu 16 puncte și 4 assist-uri, urmat de Emanuel Cățe (12 puncte, 8 recuperări) și trio-ul Bobe Nicolescu, Rolland Torok și Mihai Măciucă, toți cu câte 11 puncte.

În vederea calificării, naționala României are nevoie de cel puțin un succes în dubla cu Luxemburg și Albania, lucru prin care s-ar asigura primul loc în grupă. În cazul unei egalități în trei, scenariu posibil dacă România pierde ambele confruntări, criteriul de departajare va fi coșaverajul, statistică la care „vulturii” au în prezent +20, Luxemburg -5 și Albania -25.

Dragan Petricevic are 14 jucători sub comandă, Dragoș Diculescu lipsind din cauza unei accidentări. Tehnicianul urmează să anunțe cei 12 baschetbaliști care o să fie trecuți pe foaia oficială (lista completă este AICI) după sesiunea de antrenament din ziua meciului.

Adversarii, conduși de Ken Diederich, se vor baza pe trei jucători din lotul de 12 care nu evoluează în Luxemburg, restul fiind angrenați în întrecerea internă. Împotriva României o să poată juca următorii: Bob Melcher, Philippe Gutenkauf, Yannick Verbeelen, Jonathan Diederich, Ivor Kurusevic, Joe Kalmes, Clancy Rugg, Alex Laurent, Derek Wilson Jr, Ben Kovac, Lou Demuth și Thomas Grun. Diederich și Laurent evoluează în Germania, iar Kovac în Olanda.

Rugg este al doilea cel mai bun marcator în aceste precalificări, cu 23.3 puncte în medie, adăugând și 7.3 recuperări, 3.0 pase decisive, respectiv 1.3 intercepții. În schimb, el comite în medie 3.7 greșeli personale, cele mai multe din tabăra luxemburgheză. Laurent, Kovac, Melcher și Grun au și ei medii de double figures, cel din urmă prinzând doar două meciuri în această campanie.

Patru români care au evoluat în ambele partide ale „vulturilor” în precalificări au peste 10 puncte în medie, fiind vorba despre Emanuel Cățe, Mihai Măciucă, Bobe Nicolescu și Rolland Torok. Româno-americanii Patrick Richard și Kris Richard au câte 16 puncte fiecare, performanțe izbutite într-un meci.

Duelul dintre România și Luxemburg o să fie transmis pe Digisport și PrimaSport joi, 30 iunie, începând cu ora 19.00.

*foto: fiba.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!