Stiri Vulturi

România primește vizita Albaniei în precalificările pentru EuroBasket 2025

România primește vizita Albaniei în precalificările pentru EuroBasket 2025

Naționala de baschet masculin a României primește vizita reprezentativei similare a Albaniei într-un joc din Grupa B a precalificărilor pentru EuroBasket 2025. Meciul va avea loc joi, 24 februarie.

Campania aceasta a început cu un succes în Luxemburg pentru România, 73-70, în luna noiembrie a anului trecut, într-o dispută în care adversarii aveau +13 pe tabelă pe parcursul sfertului inaugural. Selecționată pregătită de Dragan Petricevic a încheiat acel joc cu 19 posesii pierdute, 40 de recuperări și 20 de assist-uri, Kris Richard fiind principalul marcator, cu 16 puncte. De asemenea, alți patru sportivi au încheiat cu cel puțin 10 puncte marcate (Cățe, Torok, Măciucă și Nicolescu).

Albania a câștigat la rândul ei duelul cu Luxemburg, 92-89, tot în noiembrie anul trecut, albanezii fiind atunci conduși cu opt puncte la finalul sfertului trei. Shestani a înscris ultimele două coșuri ale Albaniei, ambele de la distanță, terminând acel duel cu 15 puncte. Rei Pullazi a fost principalul marcator din selecționatei pregătite de Afrim Bilali, cu 23 de puncte (8/12 din acțiune, 4/6 de la distanță).

Albanezii au jucători care evoluează în Italia, Grecia sau Serbia

În lotul prezentat pe fiba.basketball, naționala Albaniei dispune de 8 baschetbaliști care joacă în întrecerea internă, pe lângă aceștia fiind și sportivi care joacă în Marea Britanie, Kosovo, Serbia, Grecia sau Italia.

Cinci cluburi din Italia dau jucători la naționala Albaniei, toate fiind din divizii inferioare. Albanezii dispun și ei de jucători cu dublă cetățenie, Dallas Moore (americano-albanez) și Rei Pullazi (italiano-albanez). Moore joacă în prezent la Partizan Belgrad, după ce în trecut a evoluat pentru Hapoel Tel Aviv sau Nanterre, în vreme ce Pullazi are experiență în baschetul italian, fiind actualmente legitimat la Unieuro Forli.

Primul meci de pe teren propriu cu fani alături după mai bine de doi ani

Suporterii o să revină în tribune pentru un meci al naționalei cu această ocazie, precedentul joc cu fanii alături pe teren propriu fiind duelul de la Cluj-Napoca împotriva Spaniei (20 februarie 2020).

De atunci, România a avut 10 partide, câștigând doar în fața Luxemburgului, înregistrând alte 9 eșecuri.

Lotul avut la dispoziție de Dragan Petricevic este următorul: Emanuel Cățe (UCAM Murcia - Spania), Tudor Gheorghe, Mihai Măciucă (ambii FC Argeș Basketball), Lucas Tohătan, Rareș Uță (ambii BC CSU Sibiu), Patrick Richard, Luca Colceag, Ștefan Grasu (toți U-BT Cluj) Luca Vasile (Rapid București), Tudor Fometescu, Bogdan Nicolescu (ambii CSM CSU Oradea), Marcu Badiu, Rolland Torok, David Vida (toți CSO Voluntari) și Alexandru Olah (SCM OHMA Timișoara).

România a avut cifre mai bune la aruncările de două puncte în primul meci al precalificărilor (52.4-46.9%), Albania fiind însă mai precisă de la distanță (56.7-32.4%) și de la linia de fault (73.3-60%). Diferența la recuperări este minimă și a fost făcută de cele ofensive în favoarea „vulturilor”, albanezii fiind mai exacți la punctele pe a doua șansă (14.0-5.0) și din căciulă (28.0-16.0).

Duelul din Sala Sporturilor „Olimpia” din Ploiești va fi transmis în direct pe Digisport 4 începând cu ora 18.00.

*foto: fiba.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!