Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Will Cherry este noul fundaș al lui U-Banca Transilvania

Will Cherry este noul fundaș al lui U-Banca Transilvania

La începutul acestei săptămâni, U-BT Cluj-Napoca anunța despărțirea de Toni Katic, un fundaș care s-a achitat foarte bine de sarcinile sale în cele două luni petrecute în echipamentul alb-negru. Jucătorul croat venise sub comanda lui Mihai Silvășan după accidentarea suferită de Brandon Brown în presezon.

Se pare, însă, că Brown și Watson nu sunt atât de aproape de revenirea pe teren. Prin urmare, alb-negrii au apelat la serviciile lui Will Cherry, un jucător cu experiență în NBA și Euroligă. Acesta a evoluat de-a lungul carierei sale pentru Zalgiris Kaunas, Alba Berlin, Gaziantep, Cedevita Zagreb, Olympiacos și Pallacanestro Reggiana.

De asemenea, Cherry a jucat în Statele Unite ale Americii pentru Cleveland Cavaliers, Canton Charge, echipa de G-League a lui Cavs, și pentru Santa Cruz Warriors, echipa de G-League a lui Golden State. Noul baschetbalist al lui U-BT are în palmares un titlu de campion al Lituaniei, un titlu de campion al Croației, o cupă a Germaniei și o Cupă a Croației.

În această toamnă, Will Cherry a jucat un meci pentru Hapoel Eilat în preliminariile Basketball Champions League, adunând 4 puncte, 3 pase decisive, 2 intercepții și o recuperare. În sezonul 2020-2021, Cherry nu a avut niciun angajament.

U-BT începe meciurile din BCL marți, 5 octombrie, pe teren propriu. Ardelenii vor primi vizita lui Darussafaka Istanbul de la ora 19:30.

*foto: euroleague.net

13 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca ereticus :

    .....
    Sezonul asta l-a inceput in Israel la Hapoel Eliat, sunt curios de ce a plecat...

    cu 2 ani în urmă (29.09.2021) Raspunde
  • pipzn :

    Arata
    o carte de vizita foarte buna, am citit pe site-ul "U" ca a fost coleg cu Stipanovic la un moment dat deci asta ar trebui sa fie un mare plus macar in partea de joc pe pivot.

    Partea mai putin buna este ca nu a avut echipa in sezonul 2020-2021 (cf. aceluiasi site) si eu am in minte doar experienta Sibiului care nu a fost prea buna in acest sens.

    Pentru campionatul nostru sigur e un castig pentru "U", pe partea de cupe europene ma tem ca nu va fi suficient. Pana marti va prinde doar niste antrenamente si, probabil, un joc oficial, din Campionat, cu Steaua. Mult prea putin

    cu 2 ani în urmă (29.09.2021) Raspunde
  • CS Universitatea Cluj-Napoca ahile89 - :

    inteleg
    katic nu a putut ramane/vrut. dar oare nu puteau face un efort sa il mentina, mai ales ca juca si in cupe si deja parea integrat in echipa? pana acum pare strict un jucator de umplutura. hai sa mai avem 1 jucator. sper sa ma insel

    cu 2 ani în urmă (29.09.2021)
    • U BT Cluj-Napoca ereticus:

      U
      A avut contract pana la sfarsitul lunii August.... Se poate ca a doua zi dupa ce a semnat cu noi sa aiba si contractul in Italia..... Si oricum nu poti sa compari ce se joaca in Romania Cu ce se joaca in cizma....

      cu 2 ani în urmă (29.09.2021)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca 1234567 :

    un transfer bun
    Foarte bun transfer, sper sa avem ocazia de a asista la meciurile din BCL in sala după cazurile de covid de după Untold

    cu 2 ani în urmă (29.09.2021)
    • U BT Cluj-Napoca ereticus:

      Untold
      Alea erau dupa 3-4 zile, hai 7 si nu dupa 3 saptamani....

      cu 2 ani în urmă (29.09.2021)
    Raspunde
  • Benjamin :

    ...
    Un jucator bun. Eu personal sunt surprins ca l-am putut aduce.
    - e clar un jucator cu experienta care nu o sa aiba nevoie de mult timp ca sa se integreze. E clar ca nu o sa fie foarte in forma pt primul meci din BCL, dar e clar ca e un mare ajutor.
    - faptul ca a mai jucat cu Stipe eu il vad ca un mare plus
    - faptul ca nu trebuie sa-l jucam pe Petrica ca si PG 80% din meci iarasi il vad ca si un plus mare. E greu si pt el sa joace 1-2 luni PG si apoi sa-si intre instant in jocul de pozitia 2-3 (nu contest experienta lui, dar s-a vazut acest fapt si in celelalte sezoane cand a trebuit sa faca asta)
    - profilul de jucator a lui Will mi se pare unul mult mai potrivit pe termen lung. E clar ca poate juca si 2 la nevoie fata de Brown si Watson care sunt clar de pozitia 1 si doar atat. Nimic gresit in ceea ce ii priveste pe ultimii 2 mentionati, dar voiam sa subliniez ca Will cred ca poate sa ofere un aport pe teren intr-o rotatie cu Brown in teren (de exemplu)
    - imi pare rau ca a plecat Katic? categoric! A fost un jucator bun care s-a integrat excelent in echipa. Sa nu uitam totusi ca il avem pe Brown in lot care e si el un jucator bun.
    - sper doar ca aducerea lui Will nu inseamna si o perioada mai indelungata de absenta a lui Brown (de Watson si asa nu imi pun mari sperante) de pe teren. Deja ne-am obisnuit cu vesnicele "2-3 saptamani" care defapt is 2-3 luni.

    cu 2 ani în urmă (29.09.2021)
    • Benjamin:

      *
      Scuzati-mi scrisul. Atat de mult am folosit cuvantul 'clar' de parca il cunosc de mic copil si stiu sigur ca o sa rupa terenul. :))

      cu 2 ani în urmă (29.09.2021)
    Raspunde
  • BC CSU Sibiu gyke :

    Will Cherry
    Un jucator foarte bun, peste nivelul campionatului nostru., probabil adus ca inlocuitor de inlocuitor...
    Necunoscute: forma actuala si gaura din sezonul trecut, cand eu nu vad sa fi jucat vreun meci oficial.
    Foarte curios sunt sa-l vad pe teren.
    Pe de alta parte, nu vad de ce va mai fi pastrat Watson, tinand cont de schimbarile de regulament.

    cu 2 ani în urmă (29.09.2021)
    • pipzn:

      re
      Si eu imi pun aceleasi intrebari si vizavi de Watson si de forma/eventualele probleme cu care vine noul jucator.

      Pe de alta parte, meciul de aseara cu Steaua eu l-am vazut din sala. Pe Watson l-am vazut tot timpul acolo, pe Brown, nu (cu rezerva ca poate nu m-am uitat eu unde trebuia....),

      cu 2 ani în urmă (29.09.2021)
    • U BT Cluj-Napoca caatmark:

      Brown
      Era acolo. S-a vazut la TV. Plus ca ii pus in clipul de prezentare al noului echipament ce a fost postat in dimineata asta.

      cu 2 ani în urmă (29.09.2021)
    • pipzn:

      @caatmark
      Bine, am inteles ca a fost in sala.
      Pe de alta parte clipul acela de prezentare nu ofera nicio certitudine. Poate a fost filmat dupa reunirea lotului. Nu am vazut (inca) niciunde un anunt oficial din partea clubului in legatura cu revenirea lui pe parchet. Si, ca sa fiu pesimist pana la capat, inca imi mai amintesc de ce am patit in trecutul apropiat.

      cu 2 ani în urmă (29.09.2021)
    • U BT Cluj-Napoca caatmark:

      @pipzn
      Da. Evident ca clipul poate fi filmat oricand. Ma refeream ca nu l-ar fi lansat clubul daca se stia ca Brown ii out pe termen lung. De ex. tot sezonul. Dar ii doar o banuiala/speranta.

      cu 2 ani în urmă (30.09.2021)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!