Stiri Acvile

3X3: Naționala feminină a României s-a calificat în semifinalele Jocurilor Europene

3X3: Naționala feminină a României s-a calificat în semifinalele Jocurilor Europene

Astăzi, 24 iunie, naționala feminină de 3x3 a României s-a duelat cu Israel în sferturile de finală ale Jocurilor Europene organizate în Polonia, la Cracovia și Malopolska. În faza grupelor, tricolorele au avut o prestație perfectă, trecând de Austria, Germania și Grecia și terminând pe prima poziție.

Echipa formată din Sonia Ursu, Alina Podar, Anamaria Vîrjoghe și Teodora Manea a început excelent duelul cu Israel, arătând un joc spectaculos, cu multe pase în ofensivă și cu agresivitate în defensivă.

Ursu și-a asumat principalele atribuții în atac, ducând la capăt câteva acțiuni individuale foarte bune, în timp ce Podar a construit pentru jocul de sub panou al lui Vîrjoghe. Manea și-a folosit calitățile de a recupera și a obținut noi posesii pentru românce, care s-au distanțat rapid la 8-2.

A urmat o perioadă mai bună a adversarelor, însă tricolorele au trecut cu bine peste acest moment de criză, grație unei precizii deosebite de la distanță a lui Ursu. Diferența de pe tabelă a continuat să crească și, în cele din urmă, dubla lui Ursu a adus victoria României: 21-11.

Naționala noastră s-a calificat în semifinalele competiției, acolo unde au mai ajuns Spania și Franța. În duelul pentru un loc în finală, România o va întâlni pe Lituania deseară, la ora 19:55. Partida poate fi urmărită pe canalul oficial al Jocurilor Europene.

*foto: Cristian Nistor/Comitetul Olimpic și Sportiv Român

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!