Stiri Acvile

Acvilele încep la Timișoara calificările pentru Women's EuroBasket 2021, într-un meci cu Danemarca

Acvilele încep la Timișoara calificările pentru Women's EuroBasket 2021, într-un meci cu Danemarca

Federația Română de Baschet a decis că meciul dintre România și Danemarca se va disputa la Timișoara, după ce săptămâna trecută a organizat un mic vot pentru selectarea locației. Acvilele revin la Sala Constantin Jude, unde au jucat la europeanul din 2015. Meciul din prima rundă a calificărilor pentru Women's EuroBasket 2021 va fi în 14 noiembrie.

Naționala de senioare a României va începe calificările pentru Women's EuroBasket 2021 la Timișoara. Confruntarea din 14 noiembrie, cu Danemarca, se va disputa la Sala Constantin Jude. Tricolorele revin în orașul de pe Bega după patru ani, ultima dată disputând un meci oficial acolo la europeanul de acum patru ani.

La EuroBasket Women 2015, Sala Constantin Jude a fost gazda grupei A din prima fază, deși inițial a fost variantă de rezervă, dar noua sală din oraș nu a fost gata la timp (nici după patru ani nu a fost finalizată). Tricolorele au fost în grupă cu Franța, Muntenegru (au avansat în faza a doua a grupelor), Cehia și Ucraina, nereușind să bifeze vreo victorie.

În următoarele două campanii de calificări, Acvilele au evoluat pe teren propriu de cinci ori la Cluj-Napoca și o dată la Oradea. Sala Polivalentă clujeană a găzduit cele trei partide oficiale ale tricolorelor din calificările pentru europeanul din 2017. Arena Antonio Alexe a găzduit prima partidă din calificările pentru turneul continental din această vară, iar Sala Horia Demian din Cluj-Napoca a fost gazda celor două jocuri din ultima fereastră de calificări.

Meciul de la Timișoara va fi primul joc oficial în care tricolorele sunt conduse de noul selecționer, Ayhan Avci. Danezele au câștigat în 2018 europeanul pentru țări mici. Alături de România și Danemarca, din grupa D a calificărilor pentru Women's EuroBasket 2021 mai fac parte Italia și Cehia.

*foto: FIBA/Ciamillo-Castoria/Bellenger

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!