Stiri Acvile

Acvilele și-au aflat adversarele din calificările pentru Women's Eurobasket 2021

Andreea Vlase

Andreea Vlase
22.07.2019

Acvilele și-au aflat adversarele din calificările pentru Women's Eurobasket 2021

Astăzi a avut loc la Munchen tragerea la sorți pentru calificarea la Women's Eurobasket 2021. Naționala României a fost în urna a 3-a și a fost repartizată în grupa D. Adversarele Acvilelor vor fi Italia, Cehia și Danemarca. Noul selecționer, Ayhan Avci, ar urma să debuteze pe banca Acvilelor într-o confruntare cu Danemarca, conform tabelei Berger.

Iată componența celor 9 grupe de calificare pentru Women's Eurobasket 2021:

Grupa A: Islanda, Slovenia, Grecia, Bulgaria

Grupa B: Israel, Suedia, Muntenegru

Grupa C: Elveția, Rusia, Bosnia-Herțegovina, Estonia

Grupa D: România, Italia, Cehia, Danemarca

Grupa E: Lituania, Serbia, Turcia, Albania

Grupa F: Polonia, Marea Britanie, Belarus

Grupa G: Portugalia, Belgia, Ucraina, Finlanda

Grupa H: Olanda, Ungaria, Slovacia

Grupa I: Germania, Letonia, Croația, Macedonia de Nord

Pentru împărțirea în urne s-a ținut cont de rezultatele de la ultima ediție a competiției. A fost o restricție la tragerea la sorți, Rusia și Ucraina neputând să joace în aceeași grupă. După împărțirea în grupe s-a tras la sorți si ordinea, importantă pentru stabilirea programului. Formațiile din a treia urnă valorică au primit poziția 1 în grupă, cele din prima urnă au primit poziția a 2-a, cele din urna a doua încep grupele de pe 3, iar poziția 4 este pentru cele din urna a 4-a.

Câștigătoarele celor 9 grupe se califică la turneul final, alături de cinci cele mai bune locuri secunde. Cum sunt șase grupe de câte patru echipe și trei de câte trei, pentru clasamentul locurilor 2 se iau în calcul doar rezultatele cu prima și a treia clasată.

În calificările pentru Women's Eurobasket 2021 vor fi trei ferestre de meciuri. Prima este programată în 10-18 noiembrie 2019, urmată de cea din 8-16 noiembrie 2020 și 31 ianuarie-8 februarie 2021. Turneul final va avea loc în perioada 17-27 iunie 2021 în Franța și Spania.

*foto: Ville Vuorinen / fiba.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!