Stiri Acvile

Alex Olah a făcut joncțiunea cu lotul U20

Adrian Micinic

Adrian Micinic
19.06.2013

 

Alex Olah, pivotul originar din Timișoara component al echipei de baschet masculin a universității Northwestern, a făcut joncțiunea cu lotul național de tineret (U20) masculin. În cursul serii de marți (18.06), el a ajuns la Oradea, acolo unde se află echipa condusă de către Hristu Șapera.

Sportivul născut pe 15 octombrie 1993 a debutat în NCAA pe parcursul sezonului competițional 2012/13. El a bifat 31 de prezențe și a avut medii de 6.1 puncte, 4.1 recuperări, 2.0 pase decisive și 1.0 capace în 22.2 minute/meci. De asemenea, a avut 42% la aruncările din acțiune, respectiv 58% la linia de pedeapsă.

Olah se anunță a fi o piesă extrem de importantă în echipa națională de tineret în condițiile în care de la reunire și până la venirea bănățeanului, Hristu Șapera a avut la dispoziție un singur pivot, Mario Lazăr. Din păcate selecția a fost anevoioasă pentru bine cunoscutul motiv al lipsei unui număr semnificativ de jucători eligibili pentru această categorie de vârstă.

Practic Olah va efectua primul antrenament alături de ceilalți membri ai echipei naționale de tineret în cursul serii de miercuri (19.06), în Ungaria.

Naționala de tineret a României s-a pregătit în zilele de duminică, luni și marți la Oradea, urmând ca miercuri să efectueze deplasarea la Kormend, în Ungaria. Aici, între 20 și 22 iunie, tricolorii vor întâlni naționalele U20 ale Ungariei și Sloveniei, respectiv pe cea U21 a Iranului. Ulterior, lotul se va stabili la Pitești, acolo unde va intra în linie dreaptă pentru Campionatul Euroepan - Divizia B găzduit de acest oraș. Aici sunt programate alte patru meciuri de verificare, adversari fiind lotul național universitar, respectiv echipa U20 a Portugaliei.

Foto: espn.com

1 comentariu la aceasta stire:
  • CS Politehnica Iași un moldovean :

    Pivoti
    Sapera a avut in lot pe Dascalescu de la Iasi si Ianuli de la Ploiesti pentru poz. 5. Horia Lazar cred ca este mai mult un 4 devenind pivot doar la nevoie.

    cu 10 ani în urmă (19.06.2013) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!