Stiri Acvile

Amical. România a învins din nou Ungaria

Adrian Micinic

Adrian Micinic
13.07.2013

 

Echipa națională de seniori a României a învins Ungaria, scor 81-63, în cel de-al 3-lea meci de verificare pe care cele două reprezentative le-au disputat în ultima săptămână. Partida de sâmbătă (13.07) a avut loc la Oradea, fiind transmisă la DigiSport. Scor pe sferturi: 13-17, 23-22, 27-13, 18-11.

Marcel Țenter a început partida în formula Tudor, Mandache, Kabengele, Silvășan, Drăgușin.

Tricolorii au început împiedicat acest meci, comițând erori în ambele faze ale jocului. Acest lucru a permis maghiarilor să se desprindă la 8-3, moment în care gazdele au cerut timp de odihnă. Lucrurile nu s-au schimbat, scorul devenind 13-5 la jumătatea secvenței inaugurale. Intrarea lui Titus Nicoară aduce un plus la recuperare, iar mingile obținute de el din ratările colegilor s-au transformat în puncte. Totuși, primul sfert s-a terminat cu scorul de 17-13 în favoarea Ungariei.

Același Nicoară marchează și egalează situația la 19 în minutul 12. Se merge cap la cap, în pofida posesiilor pierdute de către Adrian Tudor (patru la număr). Dani Popescu intră în teren și aduce primul avantaj pentru gazde, scor 24-23, în minutul 15. Totuși, Dani a irosit trei aruncări libere înainte de a o transforma pe cea de-a 4-a. Oaspeții răspund și revin la conducere. România termină repriza în corzi, maghiarii reușind să se desprindă ușor. Silvășan înscrie ultimul coș pentru a stabili scorul pauzei: 36-39.

Sfertul al 3-lea a consemnat revenirea și desprinderea României pe tabela de marcaj. Gazdele reușesc un parțial de 15-5 alimentat de coșul de trei puncte al lui Andrei Mandache. De notat că în prima repriză toate aruncările de la distanță, opt la număr, au fost ratate de către afitrioni. Pe tot parcursul sfertului al 3-lea, România a jucat cu Tudor și Mandache. De asemenea, s-a folosit o formulă înaltă cu Căpușan pe poziția 3, iar Silvășan l-a înlocuit cu brio pe Nicoară chiar dacă imediat după ce a fost trimis în teren Mihai a comis trei greșeli înlănțuite. Tricolorii au înscris 27 de puncte în această perioadă, una deosebit de fructuoasă pe ambele faze ale jocului. La intrarea în sfertul decisiv scorul era de 63-52.

În actul decisiv, Țenter a folosit o rotație mai adâncă, însă revenirea pe parchet a lui Dani Popescu a adus un plus de ritm tricolorilor. Diferența a rămas la peste zece lungimi grație reușitei de la mare distanță semnată Mihai Silvășan. Chiar dacă a avut probleme cu greșelile personale și a trebuit să ia loc pe bancă, Drăgușin a fost suplinit cu brio de către Cătălin Baciu. Acesta a reușit să-și recupereze propriile ratări, dar și câteva ale colegilor pentru a oferi șanse suplimentare pe faza ofensivă. În ultimele minute s-a cerut prelungirea acțiunilor de atac, meciul terminându-se cu scorul de 81-63. 

De notat că formația maghiară a întâmpinat probleme în partea a doua a meciului prin accidentarea lui Toth Adam. De asemenea, oaspeții au avut probleme și cu greșelile personale.

Adrian tudor a fost principalul marcator al României cu 13 puncte. Mihai Silvășan a adăugat 12. De cealaltă parte, Vojvoda a avut 22 puncte.

Citiți și

Statistica meciului România vs Ungaria, scor 81-63 

Naționala de seniori învinge Ungaria cu scorul de 74-70 

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!