Stiri Acvile

Ancuța Stoenescu: „E un pic trist și este destul de greu, însă în viața unui sportiv e normală această retragere”

Andreea Vlase, David Istrate

Andreea Vlase, David Istrate
21.11.2018

Meciul dintre România și Finlanda a fost ultimul pe care Ancuța Stoenescu l-a jucat alături de naționala de senioare. Veterana tricolorelor se retrage de la prima reprezentativă după peste două decenii. Tricolorele au câștigat cu 71-60 după ce au fost conduse și la 11 puncte.

Ancuța Stoenescu a fost schimbată cu 35 de secunde înainte de finalul meciului, în aplauzele publicului.

„La echipa națională de senioare, peste 21 de ani. E un pic trist și este destul de greu, însă în viața unui sportiv e normală această retragere, până la urmă. Victoria pe undeva mă și mulțumește, nu doar pe mine. Și fetele care au jucat astăzi au jucat minunat și e un pas important pentru ele și pot să plece la drum cu încredere”, a declarat Ancuța Stoenescu.

Aceasta va continua să joace la echipa de club, dar nu și-a propus o perioadă anume.

„Asta nu pot să spun pentru că în viața unui sportiv, atâta timp cât e sănătos și pot să joace, eu zic că oricine poate. Nu mi-am propus ceva anume, însă voi continua să joc la club”, a mai spus fundașul care face 39 de ani în 1 ianuarie.

Ancuța Stoenescu a vorbit și despre fanii arădeni veniți să o susțină și la ultimul meci la națională.

„Ei au fost lângă mine încă de la început, de când am început să joc în Divizia A și le mulțumesc că au fost alături de mine de fiecare dată”.

La încălzire „Acvilele” au purtat tricouri cu numele, numărul și poza Ancuței. La final echipa s-a strâns la mijloc, Ancuța a primit flori și o plachetă. A spus câteva cuvinte și a primit un fular din partea galeriei. Jucătoarea cu numărul 24 a încheiat cu un Hai România!

*foto: fiba.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!