Stiri Acvile

Andrei Oinaru: „Am dovedit că putem crea probleme destul de mari”

Andrei Oinaru: „Am dovedit că putem crea probleme destul de mari”

Naționala României revine pe parchet după o zi de pauză la Campionatul European U18 Masculin - Divizia B din Portugalia, tricolorii fiind în cursul zilei de marți, 25 iulie, în fața unui meci cu Olanda.

Înaintea partidei cu batavii, am stat de vorbă cu Andrei Oinaru, care a început interviul exclusiv pentru baschet.ro despre cheia succesului de până acum a naționalei:

„După părerea mea, cheia succesului a fost jocul în echipă. Am avut momente în care am prezentat un joc în echipă de calitate și asta a cântărit enorm în economia jocului.”

Tricolorii au reușit în duelurile cu Irlanda și Ucraina să se desprindă la diferențe importante, dar de fiecare dată au avut emoții în sfertul patru. Oinaru a explicat această cădere:

„Cred că a fost pur și simplu un moment de relaxare pentru fiecare dintre noi, însă experiența fiecăruia și-a spus cuvântul și am reușit să gestionăm cu succes fiecare final tensionat.”

Baschetbalistul înalt de 2 metri este liderul României U18 după trei meciuri, cu medii de double-double (19 puncte, 10.3 recuperări):

„Sunt bucuros că prin reușitele mele am pus umărul la câștigarea meciurilor. Sper și în continuare să fac la fel.”

„Jucăm cu o presiune sporită de miza meciurilor”

El a punctat și ce ar putea face diferența în jocurile rămase din grupa C, cu Olanda și Estonia:

„Din punctul meu de vedere, am dovedit că putem crea probleme destul de mari, iar cheia succesului va fi cu siguranță la recuperare unde, chiar dacă suntem mai scunzi decât ei, trebuie să ne batem de la egal la egal și să facem un box out de calitate.”

Naționala U18 este în luptă directă cu ultimele două adversare pentru calificarea în sferturi, aspect despre care a vorbit și Andrei Oinaru:

„Bineînțeles că jucăm cu o presiune sporită de miza meciurilor, însă cred că ne putem lua această presiune cu o victorie în meciul cu Olanda. Cu siguranță vom da tot ce avem pentru a câștiga.”

În fine, tânărul baschetbalist a spus cum poate România U18 să depășească performanța de anul trecut, de la Europeanul organizat la Ploiești:

„Pot spune că sunt optimist. Nu mă pot pronunța în acest moment, dar dacă vom continua în acest ritm, cu siguranță avem șanse mari de a întrece performanța de anul trecut.”

Duelul selecționatelor cu parcurs perfect după trei meciuri în grupa C, România și Olanda, va deschide ziua de baschet de la Matosinhos. Partida va începe azi, 25 iulie, la ora 15.00 și va fi în direct pe canalul de YouTube FIBA - The Basketball Channel.

*foto: fiba.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!