Stiri Acvile

Andrei Oinaru, double-double în victoria cu Ucraina

Andrei Oinaru, double-double în victoria cu Ucraina

România a trecut și de Ucraina la Campionatul European U18 Masculin - Divizia B, scor 72-66 sâmbătă (22.07) în a doua etapă din grupa C a turneului continental din Portugalia.

Tricolorii au început în forță sfertul decisiv, după ce pe parcursul jocului au recuperat un deficit de 11 puncte și s-au putut desprinde cel mult la +18. Din acel moment, elevii lui Ciprian Enache au început să piardă din avantaj și Ucraina s-a apropiat la două posesii în multiple rânduri, dar s-a păstrat o diferență de măcar 5 puncte și „vulturii” au bifat al doilea succes.

Andrei Oinaru a fost cel mai eficient baschetbalist român în acest meci, el contribuind cu un double-double format din 16 puncte și 13 recuperări. Pe lângă aceste cifre, sportivul care s-a remarcat și în Liga 1 la Corona Brașov a adăugat 3 pase decisive, o intercepție și un capac, a pierdut în două rânduri posesia și a terminat cu 4 greșeli personale. La eficiență a avut +23, iar la +/- a stat cu +12.

În privința reușitelor din acțiune, Oinaru s-a evidențiat mai ales din spatele arcului de cerc, fiind tricolorul cu cele mai multe triple precise (4/8). La aruncările de două puncte a avut un procentaj modest, cu doar 1/6, iar la linia de fault a încheiat cu 2/2.

După două partide, Andrei Oinaru este liderul „vulturilor” în ierarhia eficienței (21.5) și la media de recuperări (10.5), iar la puncte are aceleași cifre cu Denis Bădălău (18.5). În plus, cei doi sunt tricolorii cu cele mai multe încercări pe meci din spatele arcului de cerc.

Cel de-al treilea joc pentru România la Europeanul U18 de la Matosinhos va avea loc duminică, 23 iulie, de la ora 22.30 în fața naționalei din Kosovo. Partida va fi în direct pe canalul de YouTube FIBA - The Basketball Channel.

*foto: fiba.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!