Stiri Acvile

Andrei Oinaru, o nouă prestație excelentă la Campionatul European U18, divizia B

Andrei Oinaru, o nouă prestație excelentă la Campionatul European U18, divizia B

Duminică seara, naționala U18 a României a obținut a treia victorie consecutivă la Campionatul European U18, divizia B, impunându-se la o diferență de 34 de puncte, 98-64, în fața lui Kosovo.

Tricolorii au jucat foarte bine, având procentaje de 59.6% din interiorul semicercului și 34.6% de la distanță. De asemenea, 11 din cei 12 jucători trimiși pe teren de Ciprian Enache au izbutit să marcheze, 9 dintre ei având cel puțin 6 puncte înscrise.

MVP-ul României a fost, din nou, Andrei Oinaru, care a adunat 20 de puncte, 10 recuperări, 2 pase decisive și o intercepție în mai puțin de 19 minute petrecute pe teren. Baschetbalistul de 2 metri a avut 5/7 la aruncările de 2 puncte (71.4%), 2/3 la aruncările de 3 puncte (66.7%) și 4/4 la aruncările de un punct (100%).

Oinaru a comis o greșeală și un fault și, cu +41 la categoria „+/-”, a terminat cu un indice al eficienței de +29. Până în acest moment, jucătorul care a evoluat pentru CSM Corona Brașov în stagiunea 2022-2023 are medii de 19.0 puncte, 10.3 recuperări și 2.3 pase decisive.

Așadar, Oinaru este pe locul 5 la capitolul recuperărilor și pe locul 6 la capitolul punctelor marcate, având procentaje de 50% atât din interiorul semicercului (11/22), cât și din afara lui (8/16).

Datorită victoriei la scor în fața lui Kosovo, România a trecut pe prima poziție în clasamentul grupei C, având coșaverajul puțin mai bun decât cel al Olandei (+46 vs. +44). Tricolorii au o zi de pauză și apoi urmează derby-ul cu Olanda, programat marți, 25 iulie, la ora 15:00.

*foto: fiba.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!