Stiri Acvile

Anita Meszaros dupa primul sezon in strainatate

Mihai Lițiu

Mihai Lițiu
22.08.2013

Anita Meszaros

Fostă campioană a României cu ICIM Arad şi componentă a naţionalei de senioare Anita Meszaros a început în urmă cu un an prima ei experienţă într-un campionat străin. Jucătoarea originară de lângă Satu Mare a avut amabilitatea să ne împărtăşească trăirile unui sezon petrecut în liga a doua franceză, la echipa Reims Basket Feminin.

Anita, pentru început te rog să ne spui cum a fost primul contact cu oraşul, cu oamenii, ce te-a impresionat mai mult?

M-a impresionat mult frumuseţea oraşului care este comparabil ca dimensiune cu Oradea dar dispune de clădiri vechi foarte frumoase. Oamenii sunt foarte plăcuţi şi mai relaxaţi decât în România. Glumind puţin, poate că şampania produsă în zonă are şi ea un rol în bună lor dispoziţie.

Cum a fost integrarea în echipă, cum te înţelegi cu antrenorul?

Fetele m-au primit foarte bine, antrenorul ne vorbeşte în franceză iar până să învăţ limba îmi traduceau fetele indicaţiile sale. În ultima parte a sezonului nu a mai fost nevoie pentru că deja stăpâneam termenii baschetbalistici. Am făcut şi un curs de franceză dar îmi găsesc mai greu cuvintele şi prefer să răspund în engleză.

Eşti mulţumită din punct de vedere baschetbalistic de primul tău sezon în afara României?

Nu sunt mulţumită. În prima parte a sezonului am avut şi nişte probleme medicale la genunchi şi la umăr, motiv pentru care am ratat şi pregătirea fizică şi mi-a fost mai greu să recuperez pe parcurs. În a doua jumătate a fost mai bine dar încă nu joc aşa cum mi-aş dori. Sper să nu mai am probleme cu accidentările în sezonul care vine şi să pot să-mi ajut mai mult echipa.

Care este atmosfera la echipă, la meciuri? În România ai avut parte de susţinători călduroşi atât la Arad cât şi la Satu Mare.

După cum am spus cu fetele şi cu antrenorul ne înţelegem foarte bine, de fapt în tot clubul e o atmosferă de familie, după fiecare meci ne strângem la o masă indiferent dacă am câştigat sau am pierdut. Din punct de vedere al spectatorilor aceştia sunt mult mai puţini decât eram obişnuită în ţară, mai mult familiile şi prietenii celor din club asistă la partide, de aceea şi atmosfera la meciuri e una "de familie". Ca o paranteză aş putea spune că am reuşit să mă împrietenesc cu o familie de aici şi i-am şi convins să vină la baschet!

Cum apreciezi valoarea celei de-a doua ligi din baschetul feminin francez în comparaţie cu campionatul românesc de exemplu?

Ce aş putea spune că e diferit faţă de campionatul românesc este faptul că în afară de prima şi ultima clasată, restul echipelor erau de valoare apropiată, nu erau foarte multe partide la care să ghiceşti dinainte câştigătoarea. Ca valoare probabil că echipele ce au jucat finală în România să fi fost fruntaşe şi în liga a doua franceză, dar restul ar avea probleme cu majoritatea echipelor de aici.

Cum s-a comportat echipa în sezonul recent încheiat? Care sunt planurile pentru sezonul următor?

Cu echipa am reuşit să ne indeplimin obiectivul, acela de a ne clasa în primele 8 echipe. În noul sezon sper să ne clasăm în primele 4 echipe şi să ne îmbunătăţim jocul pentru a putea ataca promovarea în prima ligă după încă un an.

Ai mai avut oferte de la alte echipe sau din ţară?

Eu am semnat destul de devreme prelungirea contractului şi nu s-a mai pus problema vreunui transfer deşi agentul meu mi-a spus că au fost 2-3 echipe din LF2 care s-au interesat de mine.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!