Stiri Acvile

Annemarie Godri-Părău a fost principala marcatoare a României în jocul pierdut la limită cu Cehia

Annemarie Godri-Părău a fost principala marcatoare a României în jocul pierdut la limită cu Cehia

România a scăpat printre degete prima victorie oficială în fața Cehiei. Tricolorele au pierdut pentru un punct la Praga, scor 60-59, în etapa a doua din preliminariile Women's Eurobasket 2021. Katerina Elhotova a înscris coșul victoriei pentru gazde. Annemarie Godri-Părău a fost coșghetera Acvilelor în acest meci, cu 21 de puncte, majoritatea în prima repriză.

Cea mai experimentată jucătoare din lotul României în prima fereastră de calificări a ținut în joc naționala noastră în prima repriză. A marcat în total 21 de puncte în 37:05 minute, cu 10 reușite din semicerc din 14 încercări, 0/1 la șuturile de la distanță și 1/4 de la linia de fault. A mai avut 2 recuperări defensive, 5 pase decisive și 4 turnovers, cu +16 indice al eficienței.

Annemarie Godri-Părău a fost în lotul României și la precedentele două confruntări cu Cehia, la turneele finale din 2001 și 2015, fiind singura jucătoare care a prins și al 3-lea duel dintre tricolore și fosta campioană europeană.

Jucătoarea de 35 de ani a fost pincipala amenințare ofensivă a tricolorelor în debutul partidei, marcând 12 puncte în primul sfert (din 17 cât avea România). La pauza mare avea 16 puncte înscrise din cele 31 ale echipei și în ultimul sfert a înscris alte cinci puncte, prin care a contribuit la revenirea Acvilelor.

Fundașul are o medie de 16 puncte în cele două partide ale României în prima fereastră din calificări. A jucat 33 de minute pe meci și mai are 3 recuperări pe meci, 5,5 pase decisive, 4,5 turnovers și 13,5 eficiență.

Experimentata coordonatoare de joc a fost depășită în acest meci doar de Katerina Elhotova în ceea ce privește punctele înscrise. Extrema, fostă câștigătoare a Euroligii, a încheiat partida cu 23 de puncte în 33:53 minute, fiind cea care a înscris coșul decisiv din final. A avut 4/7 din semicerc, 4/6 de afară și 3/3 la libere, plus 3 recuperări, 2 assist-uri, 5 turnovers și 3 intercepții, pentru +21 eficiență.

După victoria la limită Cehia este prima în grupa D cu 4 puncte din două meciuri. România este pe doi cu 3 puncte după un succes și o înfrângere, fiind echipa cu cel mai bun coșaveraj din grupă, +14. Italia este pe trei, la egalitate cu tricolorele, dar are 0 la +/-. Danemarca este ultima cu 2 puncte după două înfrângeri.

Duminică s-au disputat ultimele partide din prima fereastră a calificărilor la Women's Eurobasket 2021. Următoarele meciuri vor fi peste aproape un an. În 12 noiembrie România va juca acasă cu Italia, iar în celălalt meci din grupa D Cehia va primi vizita danezelor. După trei zile tricolorele vor merge în Danemarca, iar Cehia va găzdui o nouă partidă, cea cu Italia.

*foto: fiba.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!