Stiri Acvile

Annemarie Părău se retrage de la naționala României

Annemarie Părău se retrage de la naționala României

Annemarie Godri-Părău și-a anunțat retragerea de la echipa națională de baschet feminin a României.

Multiplă campioană națională, Annemarie și-a motivat retragerea de sub tricolor într-un status pe facebook. 

„Niciodata in asemenea momente nu e usor sa-ti gasesti cuvintele. Dupa ce in decembrie 2016 am considerat initial atunci ca este cazul sa ma retrag din echipa nationala ca urmare a necalificării la Eurobasket 2017, ulterior n-am putut sa nu cedez insistentelor colegelor mele si a celor din stafful tehnic să-mi pun serviciile în sprijinul echipei naționale pentru încă o campanie de calificare. În cele din urmă, acea "încă o campanie" ... au fost în realitate doua iar în ceea ce privește Eurobasket 2021 în acest moment, din păcate, mai avem doar șanse teoretice la o calificare; dintr-un punct de vedere practic, spunând lucrurilor pe nume, acestea probabil că tind înspre zero. 
Cred însă că a venit momentul, după ce până actualmente, la 36 de ani și 9 luni, am dat totul echipei naționale, să îmi anunț retragerea din echipa națională a României și din orice altă acțiune viitoare a acesteia, de această dată definitiv.
Motivele avute în 2016, au dobândit cu atât mai multă forță acum. E timpul să mă dedic familiei și echipei de club la care mă aflu de 7 sezoane.
Mulțumesc pentru tot. Hai România!”

În precalificările pentru EuroBasket 2021, Annemarie a strâns medii de 13,8 puncte, 4,5 pase decisive și 2,5 recuperări pe întâlnire.

Componentă în ultimele șapte sezoane a formației Sepsi Sfântu Gheorghe, Annemarie Părău este de opt ori campioană națională a României: 2 titluri la Arad (2001, 2006), 2 la Târgoviște (2009,2010) și patru la Sfântu Gheorghe (2016, 2017, 2018, 2019). 

De asemenea, Annemarie a participat alături de naționala României la EuroBasket 2001 și 2015.

*foto: fiba.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate
Ultimele comentarii