Stiri Acvile

Apărarea, punctul forte pentru România în ultimul sfert al confruntării cu Bulgaria

Apărarea, punctul forte pentru România în ultimul sfert al confruntării cu Bulgaria

Naționala feminină a României s-a clasat pe locul 7 la Campionatul European U18 - Divizia B, după ce duminică (07.08) s-a impus în confruntarea cu Bulgaria, scor 72-65.

Tricolorele au oferit un ultim sfert excelent pe plan defensiv, cu doar 4 puncte încasate, după ce anterior veneau după 21 de puncte primite în cel de-al treilea parțial.

Bulgaria a intrat cu 61-55 pe tabelă în ultimele 10 minute, reușind să conducă în acest joc și cu +15 la un moment dat. Până la jumătatea sfertului patru avea să conducă Bulgaria, la 65-65 restabilindu-se egalitatea prin liberele Sorinei Oinaru. Practic, ultimul coș al oponentelor a venit cu 6 minute rămase până la final, când Denitsa Manolova a punctat printr-un layup.

Din acel punct, România a ținut-o pe Bulgaria cu 0/10 din acțiune și 4 posesii pierdute. Tricolorele au contribuit la 0/6 de la două puncte și 0/4 de la 3 pentru bulgăroaice în ultimele 6 minute ale partidei.

Privind statistica din tot sfertul patru, Bulgaria a stat cu 2/17 din acțiune și a pierdut în total de 8 ori posesia. Înaintea sfertului decisiv, adversarele aveau 16 turnovers în total. România a terminat cu 14 intercepții meciul, 4 fiind reușite în ultimele 10 minute ale întâlnirii.

Prestația defensivă a României din ultimul sfert iese cu atât mai mult în evidență, cu cât în anterioarele 30 de minute tricolorele au încasat pe rând 20, 20 și 21 de puncte. Uitându-ne și pe atac, sfertul patru a fost cel în care jucătoare precum Miky Panait sau Sorina Oinaru ajuns în double figures, prima devenind chiar a doua marcatoare din tabăra tricolorelor, secondând-o pe Bea Bara-Németh.

Sfertul final a consemnat completarea unei reveniri de la -15 pentru „acvile”, care au încheiat pe locul 7 la această ediție a Europeanului U18 Feminin - Divizia B. România a avut 3-4 bilanț la finalul întrecerii.

*foto: fiba.basketball

1 comentariu la aceasta stire:
  • BC CSU Sibiu gyke :

    Da
    Apărarea agresivă este marcă înregistrată Goran Vrkic.

    cu 1 an în urmă (07.08.2022) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!