Stiri Acvile

Ashley Walker a înscris cele mai multe puncte în SuperCupa Italiei

Ashley Walker a înscris cele mai multe puncte în SuperCupa Italiei

SuperCupa Italiei la baschet feminin s-a disputat în weekend și au participat câștigătoarele cupei și a campionatului, finalista cupei și locul 3 din campionat. Famila Wuber Schio a câștigat trofeul după ce s-a impus în finală cu formația lui Ashley Walker, Passalacqua Ragusa, scor 61-54. Naturalizata naționalei României a avut cel mai mare total de puncte la final 4-ul găzduit de Famila.

La Supercoppa A1 – 2019/2020 au participat Famila Wuber Schio (campioana Italiei), Passalacqua Ragusa (câștigătoarea cupei și finalista campionatului), Umana Reyer Venezia (locul 3 în campionat) și Allianz Geas Sesto San Giovanni (finalista cupei).

Primul meci a opus finalistele cupei. Passalacqua Ragusa s-a impus din nou în fața celor de la Allianz Geas Sesto San Giovanni, scor 65-38 (11-7, 17-9, 19-13, 18-9). Ashley Walker, componenta naționalei României, a fost coșghetera primei semifinale a SuperCupei, cu 21 de puncte în 24:10 minute. A încheiat cu 10/14 la șuturile din semicerc (71%), 0/2 de la distanță și 1/2 la libere. A mai avut 6 recuperări (3 ofensive/3 defensive), 3 turnovers, 4 intercepții și 1 assist, cu +24 eficiență. La învingătoare au urmat-o Romeu cu 13 puncte și Ibekwe cu 11. De la învinse cel mai mult a înscris Crudo, 14 puncte.

A doua semifinală a opus două echipe care participă în Euroligă în acest sezon și a fost mai strânsă. Gazda Famila Wuber Schio a câștigat cu 67-63 contra celor de la Umana Reyer, pe sferturi: 15-13, 19-15, 11-20, 22-15. Sandrine Gruda a fost coșghetera acestui meci cu 22 de puncte, urmată de Harmon cu 12 la campioană. De la învinse s-au remarcat Penna și Carangelo cu 15 și 14 puncte.

În finală au luptat primele două clasate în campionatul trecut. Famila Wuber Schio s-a impus cu 61-54 contra celor de la Passalacqua Ragusa, pe sferturi: 19-10, 16-8, 16-23, 10-13. Jillian Harmon a fost cea mai bună marcatoare a finalei cu 15 puncte pentru învingătoare, la care Lisec a fost în double-double (13 puncte, 10 recuperări), iar Dotto a înscris 12 puncte. De la învinse au fost în double-digits Consolini (12 puncte), Hamby (11) și Ibekwe (10). Walker le-a urmat cu 9 puncte în 33:58 minute. A avut 2/9 la șuturile de două puncte (22%), 1/3 de afară (33%) și 2/4 la libere. A mai avut 6 recuperări (1/5), 1 capac, 2 turnovers, 3 intercepții și 2 pase decisive, cu +6 eficiență.

Ashley Walker a înscris în total 30 de puncte la turneul SuperCupei din acest weekend, fiind cea mai bună marcatoare. Au urmat-o Jillian Harmon și Sandrine Gruda, de la câștigătoarea trofeului, cu 27 și 24 de puncte. Ifunanya Ibekwe și Nicole Romeo au urmat-o de la finalistă, cu 21 și 20 de puncte.

Două dintre participantele la SuperCupa Italiei își încep în cursul acestei săptămâni meciurile din Euroligă. Umana Reyer Venezia este în grupa A și primește miercuri vizita franțuzoaicelor de la Tango Bourges Basket, iar Famila Schio joacă joi acasă cu Arka Gdynia, în grupa B. Finalistele SuperCupei se înâtlnesc și în etapa de campionat din weekend, în 20 octombrie, când Famila Schio primește vizita celor de la Passalacqua Ragusa.

*foto: Famila Basket Schio facebook

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!