Stiri Acvile

Ashley Walker nu va evolua în dubla cu Italia și Danemarca

Ashley Walker nu va evolua în dubla cu Italia și Danemarca

Echipa națională de baschet feminin nu se va putea baza pe Ashley Walker pentru partidele cu Italia și Danemarca din preliminariile FIBA Women's EuroBasket 2021. 

Walker a acuzat dureri la genunchi și a fost examinată la București de către doctorul echipei naționale, Vasile Osean. Acesta i-a pus diagnosticul de edem osos platou tibial intern și extern la ambii genunchi, apărut post efort intens, cu recomandarea de repaus pentru următoarele minim două săptămâni.

Astfel, staff-ul primei reprezentative a luat hotărârea ca baschetbalista de 33 de ani să nu mai facă deplasarea în bula din Riga. Ashley Walker a oferit o declarație pentru site-ul FRB referitoare la această situație:

"Sunt atât de tristă că nu voi putea să îmi însoțesc colegele la Riga și să ajut echipa în aceste două meciuri. Am încercat cât de mult am putut, dar durerile sunt prea mari și, împreună cu doctorul echipei naționale, am ajuns la concluzia că orice încercare de efort în acest moment ar genera riscuri foarte mari pentru sănătatea mea. Doresc mult-mult succes surorilor mele din echipa națională și știu sigur că își vor lăsa inima pe teren pentru țara noastra și, de ce nu, chiar și pentru mine. Sper ca în februarie sa mă simt mult mai bine și, împreună, să reușim calificarea la Women's EuroBasket".

Selecționata tricoloră a efectuat primele antrenamente la București iar luni, 9 noiembrie va zbura către Riga, acolo unde va întâlni Italia în 13 noiembrie și Danemarca în 15 noiembrie.

România va deplasa în Letonia un lot alcătuit din 14 jucătoare:

Annemarie Godri-Părău (Sepsi-SIC)

Ioana Ghizilă (Sepsi-SIC)

Carla Popescu (CSM Satu Mare)

Alina Podar (CSM Satu Mare)

Tunde Kilin (CSM Satu Mare)

Kincso Kelemen (Sepsi-SIC)

Gabriela Mărginean (Landerneau Bretagne Basket)

Gabriela Irimia (CSM Târgoviște)

Alexandra Uiuiu (Universitatea Cluj-Napoca)

Anca Șipos (Agronomia București)

Romina Filip (Agronomia București)

Elisabeth Pavel (UMCS Lublin)

Nicolett Orban (Sepsi-SIC)

Dora Ardelean (FCC Baschet Arad)

*Foto: FIBA

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!