Stiri Acvile

Ayhan Avci: „Ne-am adaptat tactica la efectivul pe care îl avem acum la dispoziție”

Ayhan Avci: „Ne-am adaptat tactica la efectivul pe care îl avem acum la dispoziție”

Echipa națională de baschet feminin s-a deplasat în Letonia, acolo unde va disputa două partide din grupa D a calificărilor pentru Women`s EuroBasket 2021. Adversarele vor fi Italia și Danemarca iar meciurile se vor juca în bula epidemiologică amenajată la Riga.

Reprezentativa tricoloră a primit rezultate negative la testele COVID-19 pentru întreaga delegație și va intra din această seară în regimul de cantonament închis, urmând a se pregăti pentru dubla din preliminarii la Olympic Sports Centre din capitala Letoniei.

Înainte de plecarea spre Riga, antrenorul principal al naționalei feminine, Ayhan Avci, a oferit o declarație amplă pentru site-ul FRB:

„Este un moment dificil pentru baschetul mondial, pentru sport în general, din cauza acestei pandemii. Nu avem ce face decât să ne adaptăm, așa că avem de jucat împotriva Italiei pe teren neutru, deși, fără îndoială, aveam alt avantaj dacă jucam pe teren propriu, așa cum era programat inițial. Pe langa acest context pandemic, ne aflăm și în situația în care una dintre cele mai importante jucătoare ale noastre, Ashley Walker, nu va putea juca la Riga din cauza unei accidentări. În afară de Ashley, care era destul de importantă pentru "chimia" jocului nostru, lipsesc din motive întemeiate și alte jucătoare importante și experimentate precum Claudia Cuic, Adina Stoiedin sau Sonia Ursu. 

Așadar, suntem într-o situație destul de grea, dar nu ne-am gândit niciodată că ne vom preda. Ne-am antrenat cu multă intensitate la București și vom continua antrenamentele la Riga, acolo unde ni se va alătura și Gabriela Mărginean. Personal, sunt optimist că, fie și în aceste condiții, putem obține două victorii în această fereastră. Cred asta, pentru că am văzut cât de intens lucrează fetele la antrenamente, realizând importanța acestor douî meciuri, mai ales a celui împotriva Italiei. Ne-am adaptat tactica la efectivul pe care îl avem acum la dispoziție.”

 „Vom lucra mult să ne perfecționăm apărarea, blocajele defensive și tranziția”

„Primul meci este cu Italia și este unul strategic în calculele grupei, de aceea ne-am concentrat pentru moment asupra lui. Știm că și Italia are minim două absențe importante în lot, Sottana și Keys, dar, chiar și fără aceste două jucătoare, formează o echipă solidă, cu sportive extrem de creative în atac. De aceea, în zilele următoare vom lucra mult să ne perfecționăm apărarea, blocajele defensive și tranziția, pentru că apărarea noastră va trebui sa fie aproape perfectă în această partidă. Sunt convins că apărarea este aspectul care va face diferența în acest meci crucial. Va fi un meci de mare uzură, mă aștept la lupte grele sub panou, dar am încredere maximă în jucătoarele mele. 

Firește, ne gândim și la meciul cu Danemarca, nu ne subestimăm această adversară pe care am depășit-o la Timișoara. Nu ne va fi ușor fără Ashley si Adina (ca să mă refer doar la absențele față de lotul de anul trecut). Vom opera mici schimbări în sistemele noastre și sunt convins că putem surprinde această echipă nordică extrem de ambițioasă.”

România va juca cu Italia în data de 13 noiembrie iar meciul cu Danemarca este programat în 15 noiembrie.

*foto: FIBA

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!