Stiri Acvile

CE U16F - Divizia B: România învinsă de Anglia

Adrian Micinic

Adrian Micinic
01.08.2013

Echipa națională U16 feminin a României a pierdut primul meci disputat la Campionatul European U16 - Divizia B, din Portugalia. Formația pregătită de către Suzana Onaca a cedat la limită în fața Angliei, scor 55-58.

România a început partida cu Peter, Matei, Ferariu, Neculache și Aursulesei, desprinzându-se la 6-2 în primele două minute de joc. Au urmat patru minute de secetă în jocul compatrioatelor noastre, iar adversarul a înscris 12 puncte consecutive. De aici și până la final britanicele au cedat inițiativa pe tabela de marcaj până în sfertul decisiv. Primul act s-a terminat cu scorul de 15-10 în favoarea Angliei.

Diferența a urcat repeze la zewce lungimi, însă România a replicat și s-a apropiat de mai multe ori la cinci lungimi. Repriza s-a terminat cu două coșuri din acțiune semnate Aursulesei, astfel încât la jumătatea confruntării scorul era de 29-27 în defavoarea tricolorelor.

În primele două minute ale reprizei a doua tabela de marcaj nu a suferit nicio modificare. Anglia s-a desprins apoi la șapte puncte, însă aceeași Aursulesei, dublată de Ferariu, au dus scorul la 33-34 în minutul 25. Englezoaicele au fost mai inspirate în următoarele minute și astfel al intrarea în secvența decisivă, ele conduceau cu scorul de 43-39.

Matei înscrie două libere pentru ca Ferariu să maercheze din acțiune și astfel scorul a devenit 43-43 în minutul 31. Adversarul înscrie primul coș din acțiune după trei minute. Pe rând, Șerb, Peter, Ferariu și Aursulesei punctează din acțiune pentru a egala situația la 46, 48, 50 și 52. Matei egalează la 54, dar acesta a fost ultimul coș din acțiune al României. Norton punctează pentru Anglia, iar Davies stabilește recuptatul final. marei și Pop au ratat ultimele aruncări, meciul terminându-se cu un ecart de trei puncte.

Statistica României:

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!