Stiri Acvile

CE U16M - Divizia B: Înfrângere consemnată pe final în partida cu Anglia

Adrian Micinic

Adrian Micinic
08.08.2013

Echipa națională U16 masculin a României a pierdut partida cu Anglia, scor 76-85, contând pentru faza preliminară a Campionatului European U16 masculin - Divizia B, de la Sarajevo. Pe sferturi: 21-22, 19-15, 16-11 și 20-37. Acesta a fost primul meci al tricolorilor la turneul de la Sarajevo

România a început partida în formula Kuti, Boloni, Gheorghe, Popa, Cate.

Tricolorii au marcat primele trei coșuri din acțiune ale partidei, însă britanicii au replicat și egalat situația la 6 în minutul 3. România s-a menținut în avantaj, prin Popa și Nicolescu, dar adversarul a găsit răspuns de fiecare dată. Anglia a trecut la conducere pentru prima dată în minutul 6, grație unei aruncări libere semnată Mitchell. Gheorghe înscrie din spatele semicercului, însă Gastaldi-Davies și Yeboah izbutesc același lucru pentru Anglia. Primul act s-a terminat cu reușitele din acțiune ale lui Popa și Boloni, la scorul de 22-21 în favoarea britanicilor.

Cate aduce România în avantaj în debutul secvenței a doua. Replica nu întârzie, iar România rămâne în spatele adversarului la patru lungimi în minutul 13. Gheorghe egalează la jumătatea secvenței, pentru ca două minute mai târziu Cate să înscrie de trei ori consecutiv și desprinde România la 35-31. Kuti și Boloni mențin echipa României în avantaj, însă Steel are ultima reușită a reprizei. La jumătatea partidei scorul a fost de 40-37 în favoarea elevilor lui George Trif.

Repriza a doua demarează cu reușita lui Yeboah în tranziție. Tricolorii irosesc atât aruncări din acțiune, cât și de la linia de pedeapsă. După trei minute și jumătate de secetă România sparge gheața prin Gheorghe. Apoi Engi-Rosenfeld înscrie pe contraatac, iar Anglia este incapabilă să modifice tabela de marcaj. La jumătatea secvenței a 3-a scorul era de 46-42 în favoarea compatrioților noștri, întrucât Steel a reușit să marcheze prin slam dunk. România nu reușește să arunce la coș în timp util, iar Nevil-Kintu punctează pe pătrundere și strânge la două puncte forțându-l pe Trif să ceară timp de odihnă, România fiind în penalizare. După reluare același jucător transformă două aruncări libere și egalează situația la 46. Tricolorii joacă cu Cate și Popa în același timp pe parchet. România realizează un parțial de 10-0, alimentat de către cei doi pivoți. Japhet-Mathias înscrie ultimul coș al secvenței a 3-a, însă tricolorii conduceau cu scorul de 56-48.

Anglia înscrie primele trei coșuri din acțiune ale secvenței decisiv și se apropie la un singur coș. Kuti împarte liberele, iar apoi Cate continuă ceea ce a făcut și în primele trei secvențe, adică domină la interior. Steel aduce răspunsul cu o triplă în minutul 33 al partidei. Wheatle punctează din acțiune și egalează situația la 59, cu aproape șapte minute rămase de disputat. Kuti irosește două aruncări libere pentru ca mai apoi Cate să comită a 5-a greșeală personală fiind descalificat din joc cu șase minute înainte de final. Gheorghe înscrie două libere, iar același lucru îl face și Yeboah. Kuti pierde mingea, Gheorghe ratează, iar Anglia trece la conducere. Trif cere timp în minutul 36, la scorul de 61-65. Boloni și Gheorghe ajung la linia de pedeapsă, însă Yeboah înscrie din acțiune. Englezii ratează de la linia de pedeapsă, iar Berceanu le ămparte și scorul devine 67-65 cu trei minute și jumătate înainte de final. Boloni marchează din afara semicercului, iar Berceanu punctează de două ori din acțiune, însă Mitchell este eroul finalului de meci cu trei reușite din acțiune, completat fiind de tripla lui Yeboah. Rezultatul final a fost de 85-76 în favoarea Angliei după un parțial de 37-20 în sfertul decisiv.

Statistica României:

11 comentarii la aceasta stire:
  • SCM CSŞ U Craiova Buzestii :

    diverse
    1)un moldovean:nu mai prooroci domnule atatea "succesuri",ca asa vad ca si se intampla!
    2)nu demult,intr-un serial ce mai avea putin si intra in competitie cu cel al Elodiei,antrenorul Trif era facut albie de porci intr-o disputa pe tema unui mare talent.Acum,alt "pom laudat"se pare ca a fost de departe cel mai slab om din echipa(cel putin dupa datele din caseta jocului).Posibil asta sa fie un raspuns la acel subiect mult comentat...

    cu 10 ani în urmă (08.08.2013) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe icsabex :

    Kuti vs. Berceanu
    Multi spuneau: ce cauta Berceanu la nationala? Ei bine acest Berceanu in 6 minute a inscris aproape dublul punctelor lui Kuti in aproape 39 minute. Bravo lui.

    cu 10 ani în urmă (08.08.2013)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe B@schetb@list:

      Kuti vs. Berceanu
      Ce bine ca baschetul este un sport de echipa si daca nu merge jocul pt unul merge pt altul. Aveti ceva problema cu Kuti? Credeti ca el este un robot si intotdeauna inscrie 15-20 puncte? Greseste si el, are si el zile mai proaste, asta este. Totusi, nu e intamplator ca a jucat 30+ minute. Statistica spune mult dar nu totul. Data viitoare o sa joace mai bine. Sa nu tragem concluzii dupa un meci…

      cu 10 ani în urmă (08.08.2013)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe icsabex:

      Kuti
      Eu nu am nici o problema cu Kuti, nici cu Cate, nici cu Gelu Trif, nici cu Bölöni, cu nici unul din echipa reprezentativa a Romaniei. Bravo lor ca au onorat invitatia FRB in loc se se bronzeze la mare sau la munte. Eu doar am remarcat prestatia buna a "afonului" Berceanu (asa-l considera multi specialisti de pe aici), contrar evoluţiei şterse a lui Kuti Nándor. Atât.

      cu 10 ani în urmă (09.08.2013)
    Raspunde
  • CS Politehnica Iași un moldovean :

    Kuti
    Nu am urmarit meciul dar m-a durut sufletul cand am vazut rezultatul si mai ales evolutia scorului. Ne-au batut pe mentalitate si spirit. Verificati statistica 2 jucatori britanici de 1,93 au facut 20 de recuperari din 46. Noi asteptam totul de la oamenii mari. Boloni, PG de 1,66 a facut 5 recuperari iar Kuti 2. A fost noroc, fler, stiinta, atitudine ? Ma asteptam la mult mai mult de la Nandor.
    Slovenia ne calca in picioare si asa ajungem sa jucam pt. 9-16.......

    cu 10 ani în urmă (08.08.2013) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca Dwade :

    Gelu
    1. Cand incasezi 37 de puncte in ultimul sfert (aproape jumate din punctele incasate) deja ne putem indrepta atentia spre "profesorul" Gelu
    2. Kuti joaca cu probleme la spate ... daca omul nu da randament, de ce il mai tine ANTRENORUL 39 min in teren?? Dl Gelu de ce nu-l inlocuieste pe Kuti cu A. Iliescu, S. Ionescu sau R. Virna? Cu totii jucatori de pozitie 2-3. Care-i problema? Ei sunt la lotul national doar pentru ca parintii acestora stau la "povesti" cu antrenorii? Ori pt ca sunt cu adevarat valorosi? Greu de raspuns :)
    3. Cand incepi meciul pe pozitia 1 cu jucator de 1,66 si-l muti pe Tudor Gheorghe pe pozitia 2, se cheama ca-ti protejezi propriul jucator d-le Gelu. Tudor Gheorghe este 3 clase peste Boloni pe pozitia 1, dar deh .... trebuie sa-i facem loc cumva si la mureseanul nostru.
    4. Ii astept cu drag cu explicatii "pertinente" pe aplaudacii d-lui "profesor" Gelu ... cei 3 muschetari: oldboy, Geza si cu icsabex.

    cu 10 ani în urmă (09.08.2013)
    • CSU Asesoft Ploiești ineacsu:

      !
      Subscriu

      cu 10 ani în urmă (09.08.2013)
    Raspunde
  • BC Mureș Târgu Mureș oldboy :

    @Dwade&ineacsu
    Nu va ingrijorati dragi "hate"-ri ai lui Gelu Trif sunt aici si nu sunt un aplaudac al lui Gelu cum nu sunt nici al lui Tenter :)! Nu pot intodeauna sa fiu asa de prompt deoarece mai am si altele pe cap. Imi place consecventa lui Dwade in a sta la panda si a astepta ocazia sa arunce cu noroi in Gelu. De Tenter si nationala mare nu ai nimic de comentat ca nu ti-am vazut nici un post acolo? Sau asta este un subiect tabu tinand cont cine este antrenor? Am inteles: target-ul tau personal este sa il "sapi" pe Gelu Trif cu orice pret! Daca asta iti dorest, asta iti place si atata poti..........Cat despre meciul cu Anglia de ce consideri ca pentru ceea ce s-a intamplat in sfertul trei trebuie sa ne indreptam atentia la antrenor? Cand o echipa cade moral ce poti face? Sunt o gramada de variante dar nici una nu are rezultat garantat. Asemenea situatii apar si la echipele din prima divizie unde vorba aia joaca profesionisti cu experienta nu niste copii de 16 ani care abia acum se formeaza. Este usor ca dupa meci analizand meciul minut cu minut sa gasesti alte solutii (teoretic si pe hartie) dar asta nu insemna ca lucrurile merg asa si in realitate.Speculatiii de 2 lei pote face ORICINE! Distractie placuta in continuare in aruncatul cu noroi. @ineacsu ai uitat sa mentionezi la ce subscrii :)

    cu 10 ani în urmă (09.08.2013) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe gregorie :

    Dorada la gratar
    Mi-a placut textul referitor la "onorarea invitatiei FRB". Probabil ca multi au refuzat convocarea la lot cu gandul la plajele pline de soare. Cineva imi sopteste din spate ca de fapt a fost mare batalie ca sa prinzi un loc in lot. Oare asa a fost?

    cu 10 ani în urmă (09.08.2013) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe icsabex :

    @Dwade
    Eu subscriu la ce a spus Oldboy mai sus. Daca nu ai urmarit meciul pe livescore poate nu sti ca diferenta mare din sfertul 4 s-a facut pe fondul eliminarii lui Popa si Cate (care dupa sfertul 2 a fost in double-double) si engleziilo au inceput sa le intre de la 3, iar ai nostrii au pierdut foarte multe mingi. In rest distractie placuta la analiza tehnica a meciului ... Dar nu sta mult la soare. :D

    cu 10 ani în urmă (09.08.2013) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe magyari :

    Dwade
    Sunt tare curios daca esti asa de exigent, perfectionist si cu tine insuti. Daca toata lumea ar fi asa de "atent la detalii" cred ca am reprezenta o putere in Europa, ceva mai mare ca Germania. Suntem buni si critici cu altii mereu, dar uitam sa ne uitam in ograda noastra. Pe de alta parte, mereu dupa razboi sunt multi viteji....

    cu 10 ani în urmă (09.08.2013) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!