Stiri Acvile

CE U16M - Divizia B: România a învins Irlanda

Adrian Micinic

Adrian Micinic
11.08.2013

România a obținut a doua victorie consecutivă la Campionatul European U16 masculin - Divizia B, de la Sarajevo. Micii tricolori au depășit Irlanda cu scorul de 67-53. Pe sferturi: 20-14, 16-8, 10-19, 21-12.

George Trif a trimis în teren următorul cvintet: Gheorghe, Iliescu, Nicolescu, Pirjolescu, Cate.

Tricolorii punctează primii, prin Nicolescu și Cate. Mahoeny aduce replica, însă echipa României găsește drumul spre coș pentru a se menține în avantaj. Popa aduce primele sale puncte în minutul 6, ducând scorul la 14-6. Boloni și Ionescu transformă de la distanțp, însă Kiokio răspunde cu aceeași monedă. La capătul primei secvențe scorul era de 20-14.

Pirjolescu, Gheorghe și Cate aduce primele coșuri din acțiune ale compatrioților noștri în secvența a doua și scorul devine 26-16, în minutul 13 al partidei. Tricolorii păstoresc avantajul, Cate și Ionescu marcând din acțiune. Berceanu împate două libere, iar Popa înscrie prin slam dunk pentru a mări avantajul la 16 puncte. Eastwood punctează de la linia de pedeapsă și la pauză scorul era de 36-22 în favoarea României.

În secvența a 3-a Irlanda revine în joc. McCann coboară diferența sub zece puncte, însă Ionescu răspunde cu o triplă. Irlanda înscrie șapte libere fără niciun fel de replică, iar Ryand aduce două puncte din acțiune pentru a strânge la 46-41, cu zece minute înainte de final.

În primele trei minute ale secvenței decisive nu s-a marcat. România sparge gheața cu o liberă, dar Eastwood înscrie de la distanță și strânge la patru puncte. Iliescu răspunde cu o reușită de trei puncte, dar Ryan trimite la rândul său mingea în coș de la mare depărtare. Cate și Boloni contribuie la finalizare și avantajul urcă la peste zece puncte. Engi-Rosenfeld transformă din spatele semicercului și diferența urcă la 17 puncte. Irlanda înscrie ultimul coș, însă victoria aparține României.

Kuti Nandor nu a fost folosit în această partidă. El este singurul jucător din lotul României care nu a intrat în joc.

2 comentarii la aceasta stire:
  • CS Politehnica Iași un moldovean :

    Dwade
    Ar trebui sa va reconsiderati pozitia fata de Sebastian Ionescu care l-a inlocuit cu succes,astazi pe Kuti.Probabil la recomandarea d-voastra dupa meciul cu Anglia. La fel Iliescu a inceput sa primeasca minute si se descurca.Asa ca...mai usor cu judecatile de valoare, cel putin la nivelul acesta de varsta. Eu astept foarte multe de la Kuti, mai ales dupa ce l-am vazut jucand la U18 dar pana acum a ramas dator. De altfel cred ca a jucat accidentat.
    Nu trebuie sa ne entuziasmam, am obtinut 2 victorii clare cu echipe care nu trebuiau sa ne puna probleme dar care au dat emotii Angliei si Sloveniei.
    Hai ROMANIA !!!!

    cu 10 ani în urmă (11.08.2013) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe gregorie :

    Ca calitate...
    Incercati sa puneti poze care corespund componentei actuale a lotului. Nu este prima data cand articolul este insotit de poze vechi. Doar vreti sa evoluati.

    cu 10 ani în urmă (11.08.2013) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!