Stiri Acvile

CE U16M - Divizia B. România învinge Portugalia

Ioana Ardereanu

Ioana Ardereanu
16.08.2013

În cadrul celui de-al doilea meci disputat de România la Campionatul Europen U16 Masculin, în lupta pentru locurile 9-16, trupa lui George Trif a obţinut ce-a dea doua victorie consecutivă cu scorul de 65 la 48 în faţa Portugaliei.
 
Reprezentativa Portugaliei a fost cea care a dat startul pe tabela de marcaj printr-o reuşită din interiorul semicercului a lui Pereira, principalul marcator al partidei. Replica nu a întârziat să apară, iar Cate a trecut în contul României primele 2 puncte.  A urmat un run de 6 puncte combinate de acelaşi Pereira împreună cu Pires, scorul devenind astfel 2-8 în favoarea portughezilor. Românii au egalat situaţia la 10, iar prin cele 5 libere înscrise de Baloni a trecut la cârma meciului, terminând primul sfert în avantaj, scor 17-14.
 
Actul secund a fost unul secetos privind punctele înscrise de ambele echipe. Tricolorii au marcat 14 şi au primit în schimb 7. Diferenţa de pe tabela s-a majorat în favoarea României, astfel că elevii lui George Trif au intrat la cabine cu un ecart liniştitor de 10 lungimi.

Ultima parte a meciului a asigurat victoria reprezentativei române. Mobilizarea acesteia în defensivă a făcut ca raportul punctelor înscrise în cea de-a treia secvenţă să fie de 19-8, iar diferenţa să se majoreze considerabil în favoarea echipei tricolore. Precaut, tehnicianul George Trif a ţinut în teren oamenii de bază chiar şi la un ecart de 24 de puncte în favoarea formației sale şi a reuşit să încheie partida cu o victorie la scorul de 65-48.

Baloni a fost principalul marcator al echipei cu 12 puncte. La acestea el a mai adăugat 3 recuperări, 2 intercepţii şi un capac. Totodată, Emanuel Cate şi menţinut prestaţiile bune din această ediţie de campionat, înscriind 10 puncte, având 9 recuperări, 2 intercepţii şi un capac. La polul opus, Pereira a fost cel care s-a remarcat în tabăra adversă cu un total de 16 puntce, o recuperare, o pasă decisivă şi 3 intercepţii.

 



Pentru compatrioții noștri urmează confruntarea cu Olanda în cadrul turneului 9-12. Meciul va avea loc mâine, 17.08, cu începere de la ora 18.00 (ora 19.00 a României).

1 comentariu la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe icsabex :

    Baloni?
    Cine este acest talentat Baloni? Poate ati vrut să scrieţi Bölöni, sau mă rog Boloni.

    cu 10 ani în urmă (16.08.2013) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!