Stiri Acvile

CE U16M - Divizia B. România trece de reprezentativa Estoniei

Ioana Ardereanu

Ioana Ardereanu
14.08.2013

În cursul zilei de astăzi, România a obţinut prima victorie în lupta pentru locurile 9-16 la Campionatul European U16 Masculin. Trupa lui George Trif a debutat în faţă reprezentativei Estoniei, adjudecând-şi victoria cu scorul de 71-65 ( 9-19, 23-17, 18-19, 15-16 ).

Partida a fost una dominată în totalitate de tricolori care s-au aflat la cârma jocului de-a lungul întregului meci.

Tabela de marcaj a fost deschisă de Nicolăescu care a punctat din interiorul semicercului. De partea cealaltă, Kabin a fost cel dintâi care a marcat din acţiune pentru estonieni la scorul de 3-6 favorabil României. Ecartul dintre cele două protagoniste s-a majorat treptat, astfel că la finele actului I, balanţa înclina spre tricolori care conduceau cu 19-9.

În deschiderea celei de-a doua secvenţe, Kabin şi Valge, principalii marcatori ai Estoniei, combină pentru un parţial de 8-3 în favoarea acestora, apropiindu-se iminent de adevrsarii lor, scor 19-22. România se mobilizează, iar Engi-Rosenfeld reuşeşte să înscrie din spatele semicercului restabilind avantajul în favoarea echipei sale.

Cel de-al treilea sfert a fost marcat de diferenţa minimă dintre punctele marcate de cele două echipe: 18-19. Chiar şi aşa, România a reuşit să păstorească avantajul şi a intrat în actul final la un ecart de 5 puncte.

În debutul ultimelor 10 minute, cele două reprezentative au mers cap la cap. Spre final, România a lăsat garda jos şi a permis oponenţilor un run de 7 puncte. Astfel, cu 2 minute şi 24 de secunde înaintea sfârşitului de partidă, estonieni se aflau la 2 puncte în urma adversarilor săi, 63-65, punând în pericol cea de-a treia victorie obţinută de tricolori la această ediţie de campionat. Elevii lui George Trif s-au mobilizat şi au înscris alte 6 puncte pentru a termina meciul în calitate de câştigători la scorul de 65-71.

D. Engi-Rosenfeld a fost principalul marcator al României cu 14 puncte, la care a mai adăugat 3 pase decisive, Titus Pîrjolescu a contabilizat 12 puncte, în timp ce Emanuel Cate a avut 10 puncte și 9 recuperări. La polul opus, R. Valge a fost de departe omul Estoniei cu un total de 28 puncte şi 2 recuperări.

Următorul meci al României va avea loc mâine, 15.08 împotriva naționalei Portugaliei, cu începere de la ora 20.00 (0ora 21.00 a României).

6 comentarii la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Jose :

    corectitudine
    De ce nu vreți să faceți un comentariu corect și să-i menționați in ordinea punctajului pe cei trei copii cu rezultate bune în acest meci. Pentru ei asta înseamnă o incurajare.Sau să înțeleg ca aveți anumite parti-pris-uri?

    cu 10 ani în urmă (15.08.2013) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Jose :

    corectitudine
    De ce nu vreți să faceți un comentariu corect și să-i menționați in ordinea punctajului pe cei trei copii cu rezultate bune în acest meci. Pentru ei asta înseamnă o incurajare.Sau să înțeleg ca aveți anumite parti-pris-uri?

    cu 10 ani în urmă (15.08.2013) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Adi Micinic :

    @Jose
    Am actualizat. Ca și un răspuns la întrebare, dacă ești dispus să mă crezi pe cuvânt: nu avem. Dacă e nevoie îmi și cer scuze pe această cale (chit că am așa o bănuială că orice și oricum s-ar scrie veșnic vor apărea astfel de comentarii la adresa site-ului nostru, probabil e vina noastră, probabil pentru unii ar fi mai bine să nu mai existe nici acest site, atunci ar fi corectitudine pentru că nu s-ar mai scrie nimic).În orice caz din postura de cititor (adică în spatele unui nickname) oricine poate să scrie o propoziție și să lanseze tot felul de acuzații, chiar dacă nu are nicio idee cine este autorul acelui text. E suficient să ajungi la o concluzie pentru simplul fapt că autorul a scris în articol primul marcator și cel mai bun recuperator al acestui meci, dar a omis al doilea marcator. Nu contează că a adăugat statistica completă pentru ca oricine să vadă aici statistica întregii echipe.În orice caz, așa cum am anunțat și pe facebook, căutăm colaboratori. Îți lansez invitația pe această cale. Te invit să ne ajuți să scriem corect (așa cum scrie în titlul mesajului tău). Dacă ești interesat aștept să ne contactezi. Mulțumesc!

    cu 10 ani în urmă (15.08.2013) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Jose :

    Jose/Adi Micinic
    Multumesc pentru intelegere!Aici nu este vorba de acuzatie, este vorba de un fapt real.Dumnevoastra prin comentariul facut ati omis rezultatele unui copil.Daca ati fi vrut sa mentionati dupa cum spuneti primul marcator si primul recuperator ati fi trecut decat aceste date(puncte si recuperari pentru fiecare dintre ei)Si ca sa fiu rautacios, va dau exemplu actualizarea facuta ;).Site-ul imi place, este ok si binevenit.In ceea ce priveste colaborarea, ma gandesc, nu neaparat sa va ajut sa scrieti corect ci mai degraba obiectiv.Multumesc!

    cu 10 ani în urmă (15.08.2013) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe sergiu_muresan :

    @jose
    Din punctul meu de vedere, corect si obiectiv inseamna a scrie nu numai primii trei marcatori sau recuperatori,ar trebui scrisi toti din echipa ,deoarece victoria este a echipei nu doar a primilor trei performeri ai meciului.Echipa este formata din 12 jucatori.Aici observ o problema la majoritatea de a intelege ca baschetul este un sport de echipa ,nu individual. Cu stima.

    cu 10 ani în urmă (16.08.2013) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Jose :

    Jose/sergiu muresan
    Sunt perfect de acord cu dumneavoastră,numai ca eu am sesizat alt aspect. Cred că v-ati adresat greșit,problema nu este la mine, ci la cel care a redactat articolul. Mulțumesc!

    cu 10 ani în urmă (16.08.2013) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!