Stiri Acvile

CE U16M. Rareș Tonea nu mai face parte din lot

Paul Olar

Paul Olar
02.08.2013

România și-a stabilit în principiu efectivul de 12 jucători care vor participa Campionatul European rezervat categoriei U 16 Divizia B.

După ce au anunțat că nu se vor baza pe Amadeo Casale, Vlad Petrea, Tim Ghiță Urmanczy sau Horia Lazăr, "tricolorii" au renunțat și la Rareș Tonea (foto), baschetbalist legitimat la "U"-Mobitelco Cluj-Napoca. 

De asemenea, Rareș Uță, pivotul ce activează în Spania la Unicaja Malaga nu își va putea ajuta naționala la întrecerea din Bosnia din cauza unei accidentări la gleznă, suferită la începutul pregătirilor.

Lotul României cuprinde următoarele nume: David Engi, Boloni Tamas, Ionuț Berceanu, Sebastian Ionescu, Bogdan Popa, Emanuel Cate, Andrei Iliescu, Gabriel Pârjolescu, Radu Varna, Horia Lazăr, Bogdan Nicolescu și Kuti Nandor.

Competiția va avea loc în perioada 8-18 august la Sarajevo, trupa pregătită de George Trif urmând să dea piept în grupe cu Anglia, Irlanda, Elveția și Slovenia.

*Foto: Manases Sandor

10 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca Dwade :

    Berceanu vs. Tonea
    Berceanu pastrat in lot, Tonea trimis acasa :)))) Ce confirmare buna a ceea ce inseamna FRB :) Bine fac cei care nu-si pierd vremea cu lucruri de nimic. Succes in lupta pt locurile 9-16 divizia B !!!

    cu 10 ani în urmă (02.08.2013) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe parereamea :

    Ce surpriza!!!
    Berceanu in lot??? Am ajuns de rasul lumii...din aceasta generatie de exceptie chiar nu mai avea Trif pe cine sa aleaga? Prima data cand am auzit ca va fii antrenor la acest lot m-am bucurat....am crezut ca e corect fata de copii dar se pare ca m-am inselat...incet,incet s-a dat pe brazda si a inceput cu magariile asa cum se face in general in aceasta Federatie...rusine tuturor celor implicatii in asemenea murdarii....pacat de copii acestia......

    cu 10 ani în urmă (02.08.2013) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca bubu24 :

    U
    Vad ca e o problema cu jucatorii legitimati la Mobitelco ciudat ca raman altii mai slabi la lot! Macar a ramas Kuti care daca se renunta si la el era strigator la cer precis au fost nevoiti sa il tina datorita prestatiilor! Oricum bafta Domnule Trif la ultimul loc in divizia B!!

    cu 10 ani în urmă (02.08.2013)
    • BC Mureș Târgu Mureș mickeymouse:

      bubu
      bubu24 ca tot romanu se pricepe si la sport si la baschet si la baschetul juvenil. Ma intreb de unde a tras concluzia ca unii sunt mai slabi ca altii. O fi participat la pregatiri impreuna cu echipa?

      cu 10 ani în urmă (02.08.2013)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca bubu24 :

    mickeymouse
    Spre deosebire de tine stiu ce poate fiecare junior de la U! Nu vorbesc fara sa stiu ce spun, asa ca nu imi spune tu mie ca Berceanu nu a ramas la lot datorita "relatiilor" ;)

    cu 10 ani în urmă (03.08.2013) Raspunde
  • CS Politehnica Iași un moldovean :

    berceanu
    Berceanu joaca pozitia 4-5 si din ce am auzit, de la cunoscatori, se misca bine sub panouri. A ramas pt ca Uta s-a accidentat, zic eu... Tonea joaca 2-3 unde au ramas Engi si Varna. Din ce am auzit Rares este si un elev foarte bun care nu doreste sa sacrifice scoala in totalitate pe cand Ionut.....joaca doar baschet

    cu 10 ani în urmă (03.08.2013)
    • U BT Cluj-Napoca Dwade:

      un moldovean
      Din ce am auzit datorita incompetentei celor din FRB nu prea iesim cu nici un lot national din 9-16 Divizia B europeana. Sa vedem ce va face aceasta generatie, care este cu adevarat una foarte buna. Tonea joaca 4-5 exact ca si Berceanu, care este alta generatie (1998). Valoric, cei doi deocamdata nu se compara. Ce scuza ieftina cu scoala :)) Sper sa fie doar ceva "din auzite" si nu motivul real. Sau ai povestit cu prietenul tau Vasile Popa ? :) Parca asa imi amintesc dintr-o postare a ta anterioara ca-l cunosti pe acest tip ... daca fac o confuzie, imi cer scuze.

      cu 10 ani în urmă (03.08.2013)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe grasu:

      @ un moldovean
      rares nici pe departe nu joaca pe pozitiile 2-3 ci joaca chiar pozitiile 4-5. deci ramane tot asa cum zic altii pe aici despre cum sunt alcatuite loturile ;)

      cu 10 ani în urmă (07.08.2013)
    Raspunde
  • CS Politehnica Iași un moldovean :

    Dwade
    Ionut Berceanu este fiul Presedintelui interimar al FRB si in plus " misca binisor " in teren. Asta este, " trebuie " sa joace la europene. Dan Ioan, fiul altui federal, este abonat la loturile de juniori desi nu prea le misca. La o editie de europene U20 a fost " uns " capitan de echipa. Legat de scoala era o gluma ; Ionut nu are treaba cu cartea- asta era ideea. Cu domnul Vasile Popa nu stau la sfat . Am avut posibilitatea sa-l cunosc cand s-a ocupat de un turneu de juniori la Iasi si mi s-a parut un om extrem de riguros si serios. Nu stiu in ce masura se amesteca selectia loturilor.

    cu 10 ani în urmă (03.08.2013) Raspunde
  • SCM CSŞ U Craiova kazimirbbal66 :

    parere
    L-am vazut pe Rares Tonea in actiune in meciul amical U16M cu Macedonia....sincer va spun , total in afara jocului.Bine inteles nu a fost singurul.Mai sunt cativa jucatori care se panicau cand repuneau mingea de sub cos.Mare MARE MARE indolenta, si mult prea plini de ei.Cred ca acele 2 victorii cu Macedonia au fost intamplatoare.Mult succes la Europene si speram la un rezultat bun.Cele bune

    cu 10 ani în urmă (04.08.2013) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!