Stiri Acvile

CE U16M - Statisticile României la încheierea fazei preliminare

Adrian Micinic

Adrian Micinic
13.08.2013

Emanuel Cate este liderul echipei naționale U16 masculin la puncte, recuperări și capace la încheierea fazei preliminare a Campionatului European - Divizia B, de la Sarajevo. Sportivul bucureștean a fost unul dintre cei mai constanți jucători din echipa lui George Trif în partidele cu Anglia, Elveția, Irlanda și Slovenia.

În 94 minute de joc, Cate are 47 puncte (11.8 în medie pe meci), 39 recuperări (9.8) cu 10 ofensive (2.5), 8 capace (2.0). El are procentaje de 51% la aruncările din acțiune și 41% la linia de pedeapsă. Emanuel are și 2.5 posesii pierdute, însă noul jucător al lui Real Madrid este liderul echipei României la cinci categorii statistice diferite.

De notat procentajul excepțional la aruncările de două puncte pentru Bogdan Popa. Jucătorul ploieștean de la Unicaja Malaga are 19/24 la acest procedeu, adică un procentaj de 79.2%. El este liderul întregului Campionat European la acest procedeu.

Popa e al doilea marcator și recuperator, precun și cel mai bun la intercepție din echipa României. Mediile sale: 11.3 puncte, 6.3 recuperări, 1.5 intercepții, 1.0 pase decisive și 1.3 posesii pierdute în 20.5 minute pe meci. Bogdan are procentaje de 79% la două puncte, 25% la trei puncte și 16% la linia de pedeapsă.

Jucătorul cu cea mai mare medie de minute de joc în faza preliminară a fost Tamas Bölöni. El are 25.3 minute pentru 7.3 puncte, 3.5 pase decisive, 2.0 recuperări, 1.5 intercepții cu 2.3 posesii pierdute. Boloni are 58% la două puncte, 18% la trei puncte și 100% la linia de pedeapsă.

În ceea ce privește statisticile echipei naționale, trebuie notat că România este pe locul al 5-lea la media de puncte marcate cu 72.0 pe meci. Din punct de vedere al procentajelor România se situează pe locul al 5-lea la aruncările din acțiune, respectiv pe 4 la două puncte. În schimb, tricolorii au 42/95 la linia de pedeapsă pentru 44% la acest procedeu cu care se situează pe locul 21 din totalul de 22 echipe.

Tricolorii ocupă locul al 3-lea la pase decisive pe meci cu o medie de 16.0. De asemenea, România stă excelent la capitolul posesii pierdute. Echipa lui George Trif are 17.0 mingi pierdute pe meci, ceea ce la această categorie de vârstă e mai mult decât decent. Ținând cont de problemele cu care România se confruntă la modul general (indiferent de lot, antrenor sau jucători) la acest capitol, performanța acestei echipe este impresionantă. Mai ales că se situează pe locul al 2-lea din acest punct de vedere între cele 22 de echipe prezente la Sarajevo.

Mai multe statistici și cum se compară România în raport cu celelalte echipe la turneul din Bosnia găsiți AICI.

6 comentarii la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe MD :

    Pacat
    Generatia aceasta trebuia sa duca Romania in grupa valorica A pentru ca meritau cu prisosinta.
    De aici trebuia inceput.
    Din pacate orgoliile au mai ratat o generatie.


    cu 10 ani în urmă (13.08.2013) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe start :

    PT UTORUL ARTICOLULUI
    ati aratat doar partea plina a paharului rebounds locul16 adica foarte slab intradevar forta de atac buna din statistici dar aparare slaba din pacate mai ales bogdanel sta slab la recuperari cand ai 2.10 aproape... ar trebui mai mult cred eu, emi intradevar bine restul foarte jos ,si nu inteleg eu de ce atat de multe suturi de 3 cand ma uit la acea statistica ma ia ameteala cand tu ai sub panou doi pivoti de peste 2m ,23% la aruncarile de 3 si un loc 16 ,intradevar aceste statistici sunt relative dar totusi exagerat de multe incercari mai ales cand vezi ca nu intra,
    ciudata caderea din sfertul 3 aproape toate atacurile sloveniei se terminau cu puncte ,meciul cu anglia emi 5 fauturi apoi se rupe meciul ,intreb doar nu s-a putut evita asta printr-o rotatie mai buna ......; echipa asta are intradevar forta ofensiva dar nu stim inca sa facem aparare si sa rotim corespunzator jucatorii cred ca asta a fost istoria posibil sa ma insel........

    cu 10 ani în urmă (13.08.2013) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe start :

    libere
    atentie mare la libere 44% cea mai slaba de la turneu scuze LUXEMBOURG mai slaba ,42marcate din 95 am avut noi, SLOVENIA a avut 27 din 42 adica 64%

    cu 10 ani în urmă (13.08.2013) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Jose :

    Obiectivitate
    Dacă vreți sa faceți astfel de comparație trebuie să fiți obiectiv. în primul rând Bogdanel a jucat 12 minute mai puțin, timp în care ar fi putut marca și recupera mai mult. In al doilea rand dacă ați fi urmărit meciurile ați fi văzut că el nu a jucat tot timpul pe postul de pivot . Așa că, trebuie sa fiți mai atent când faceți comparație între copii.

    cu 10 ani în urmă (13.08.2013) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Jose :

    Obiectivitate
    Nu mi se pare corect și obiectiv comentariul făcut de cel care a redactat acest articol. Pentru un jucător s-au dat cifrele exacte,iar pentru ceilalți procentual(mă refer aici la primii trei).Ați obosit sau ...........?

    cu 10 ani în urmă (13.08.2013) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe start :

    jose
    intradevar nu am vazut minutele jucate ,imi place mult bogdanel sincer mai ales ca nu joaca doar pivot dar imi doream de la el mai multe recuperari defensive pt mine asta insemna o aparare solida si o asezare corecta in teren mai ales ca el are o talie foarte buna ,el si le poate corecta cu siguranta

    cu 10 ani în urmă (14.08.2013) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!