Stiri Acvile

CE U18F - Divizia B: Letonia învinge România

Adrian Micinic

Adrian Micinic
15.08.2013

 

Letonia a învins România, scor 59-51, într-un meci contând pentru ziua inaugurală a Campionatului European U18 feminin - Divizia B, ediția 2013, de la Miskolc. Pe sferturi: 21-7, 9-14, 6-17, 15-21.

România a început partida cu următorul cvintet: Beldian, Kelemen, Gavrilă, Răileanu și Avram. Sportivele coordonate de către Florin Covaciu au înscris primele nouă puncte ale confruntării. Balticele au spart gheața după ce au ratat primele șase aruncări din acțiune ale partidei. Pe lângă acest aspect, Letonia a comis șase faulturi în primele cinci minute de joc, perioadă în care tricolorele au comis o singură greșeală de echipă. După coșul din acțiune al lui Răileanu, respectiv liberele marcate de Beldian diferența a urcat la zece puncte, scor 15-5. Diferența a continuat să urce în condițiile în care compatrioatele noastre au găsit soluții să înscrie din apropierea coșului. În pofida celor șase ratări de la linia de pedeapsă, scorul la capătul primei secvențe a fost de 21-7 în favoarea tricolorelor.

Kincso Kelemen înscrie primul coș al secvenței a doua. Ofensiv echipa României întâmpină dificultăți, dar și Letonia se lovește de probleme similare. Balticele marchează două coșuri din acțiune după trei minute de secetă și duc scorul la 23-13 în minutul 14 al partidei. Replica vine de la Cuzic, care finalizează pe pătrundere. România continuă să controleze interiorul avât prin prisma numărului de puncte marcate din zona vopsită, cât și prin raportul recuperărilor, consemnat la ambele panouri. Tricolorele izbutesc un parțial de 7-0 care mărește diferența la 17 lungimi, însă Letonia revine pe finalul reprizei, marcând ultimele opt puncte cu care scorul a devenit 30-21, unul înregistrat la pauză.

În debutul reprizei a doua Letonia a continuat munca de recuperare. Iulia Răileanu menține România în avantaj, dar lucrurile se complică pentru tricolore. Formația ex-sovietică înscrie opt puncte fără replică. În penultimul minut al secvenței a 3-a, Letonia egalează situația la 36, pentru ca Birina să înscrie pe contraatac pentru a prelua conducerea. La intrarea în secvența decisivă scorul era de 38-36 în favoarea Letoniei.

Sfertul decisiv demarează cu câte un coș de la mare distanță. Kirberg marchează de la mare distanță, iar Răileanu, Lovasz și Kirberg punctează din interiorul semicercului pentru a apropia naționala României la un singur punct. Letonia are răspuns la fiecare încercare a tricolorelor de revenire. Urmează un parțial de 7-0 cu care Letonia se desprinde decisiv. Cuziv înscrie ultimul coș, dar partide se încheie cu scorul de 59-51.

10 comentarii la aceasta stire:
  • CS Politehnica Iași un moldovean :

    Primul meci
    Este primul meci si rezultatul a fost strans. Poate prea strans fata de ce am avut in acest sezon la campionatele europene.
    Eu am o intrebare pt. clujeni. Acest Florin Covaciu este fostul antrenor de la juniorii U18 U Mobitelco, generatia 1993-1994 care a reusit performanta de a nu se califica la Turneul Final ? Care a starnit un adevarat scandal pt. modul in care NU SE OCUPA de pregatirea echipei ? Acum a fost reconditionat si trecut la baschet feminin ???

    cu 10 ani în urmă (15.08.2013)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe pistons 8:

      pt. un moldovean
      da el e,raspunsul despre covaciu.acum e antrenor de divizia A la fete,la cluj(penultimul loc in camp. anterior) si antrenor la lot,deci...no comment,e de tot ra...,e f. slab, mai mult de 1 meci nu castiga la europenele astea,hai maxim 2,desi lotul e bunicel sa zicem.

      cu 10 ani în urmă (16.08.2013)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Agelu :

    Statistica
    O chestie interesanta : ce am castigat la Reb ( + 13 ) am pierdut la TO si ST. Poate or fi fost doar emotile primului meci .

    cu 10 ani în urmă (15.08.2013) Raspunde
  • marocanu :

    covaciu the king
    bosule las o dracului de mandrie si maniera de a selecta nu ce 'trebe' ci ce ti place vezi cu barfele de pus mana pe unde nu 'trebe' eu zic asa fa un raport la FIBA sa nu joace decat SICA /SELENA / SI INCA TREI CARE ITI PLAC TIE CA ASA AI INVATAT TU SA FACI SELECTIE rusine pacat ar sper sa nu te mai vedem la nationala rusine 'DOMNULE' V A BATETI JOC DE SUS PANA JOS BANUL SI RESTUL DUCA SE DRACULUI ASTA V A INTERESEAZA

    cu 10 ani în urmă (17.08.2013) Raspunde
  • messisa :

    pt V.I.P covaciu
    tata trezestete ne bagi in infarct nea covaciule nu e echipa ta e ROMANIA rusine ca faci ce vrei tu AI JUCATOARE dar joaca cu simina are 169 kg IAR RESTUL SUNT FAVORITELE TALE PUNE MANA ACOLO UNDE TOT LOTUL BARFESTE DAR NU TI BATE JOC DE ROMANIA RUSINE TATA COVACIULE AI JUCATOARE PE BANCA AFARA DI FRB RUSINEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE

    cu 10 ani în urmă (17.08.2013) Raspunde
  • messisa :

    L A S A N E
    CIUDATULE CU BARBA PARI INTELIGENT DAR............................................................................................................................. LAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAASSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSAAAAAAAAAAAAAAAAAANNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE ESTI O RUSINE VBM DUPA C.E

    cu 10 ani în urmă (17.08.2013) Raspunde
  • messisa :

    L A S A N E
    CIUDATULE CU BARBA PARI INTELIGENT DAR............................................................................................................................. LAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAASSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSAAAAAAAAAAAAAAAAAANNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE ESTI O RUSINE VBM DUPA C.E

    cu 10 ani în urmă (17.08.2013) Raspunde
  • messisa :

    NE AI SPART
    lasa ne cu ..................ne ai facut de ras nenica echipa nationala nu i de tine

    cu 10 ani în urmă (17.08.2013) Raspunde
  • messisa :

    rusine
    lasane esti total depasit felicitar ungaria tu PAPA BANII LU NENEA BRANISTEANU SI AI FRB

    cu 10 ani în urmă (17.08.2013) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe pistons 8 :

    covaciu the best
    ce sa zic,sica si beldian sant cu un an mai mici,adica 96,sant fete de 95 dar le tine pe margine sau le joaca putin,cu ungaria la 30 de puncte nu le-a bagat pe 2 macar 1 min.,in rest e super ok,cel mai bun antrenor,nenea asta e prieten cu cineva de il tine,deci...,urmeaza scotia,poate o furam sau poate castigam singurul meci de la europenele astea.deci covaciu+selectia the best.ps.u cluj feminin e o echipa f. buna in campionat,deci au un antrenor valoros,fara comentarii.va pup.pa pa.

    cu 10 ani în urmă (19.08.2013) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!