Stiri Acvile

CE U18M - Divizia B: România a câștigat cu Slovacia

Adrian Micinic

Adrian Micinic
18.07.2013

 

România a învins Slovacia, primul, de la Campionatul European U18 masculin - Divizia B, ediția 2013. Rezultatul final a fost de 76-75. Pe sferturi: 22-18, 17-22, 17-16, 20-19.

Răzvan Cenean a început partida în următoarea alcătuire: Dragoste, Ciotlăuș, Cobzaru, Ciordaș, Pogăcean.

Slovacii deschid scorul, însă Cobzarul răspunde. Ciordaș realizează un coș cu fault și transformă libera suplimentară. Tot el înscrie din spatele semicercului pentru 8-2 în favoarea României. Viner replica, un parțial de 10-4 în favoarea Slovaciei, astfel încât scorul era egal în minutul 7. Același Ciordaș punctează de la mare distanță, iar Ene înscrie de două ori din acțiune. În ultimele secunde ale primei secvențe ambele protagoniste au înscris din acțiune, România conducând cu scorul de 22-18 la capătul primului act.

Vlad Cobzaru marchează primele două coșuri ale secvenței a doua. El a înscris atît pe atac poziționat, cât și pe contraatac. Astfel, avantajul tricolorilor urcă la opt puncte. Urmează un parțial de 8-0 în favoarea adversarului și scorul se strânge în minutul 13 al întâlnirii, 26-26. Urmează liberele lui Ene și Dragoste. Cel din urmă înscrie și din acțiune, iar scorul devine 31-27 în minutul 15. Slovacia revine din nou și egalează. Ciotlăuș apare la finalizare, însă de fiecare dată Slovacia răspunde. Astfel se consemnează egalități la 33 și 35. Slovacii se instalează la conducere grație unui coș de trei puncte semnat Matych în penultimul minut de joc al secvenței a 2-a. Cobzaru și Szekely marchează din acțiune, dar replica vine de la același Matych. Repriza se termină cu scorul de 40-39 în favoarea Slovaciei.

Cobzaru înscrie primul coș al reprizei a doua, însă în continuare conducerea alternează de mai multe ori pe tabela de marcaj. Apoi, tricolorii marchează de trei ori consecutiv și se desprind la două posesii, scor 51-47 în minutul 24 al partidei. Antrenorul slovac cere timp de odihnă după reușita pe contraatac semnată Andrei Ciordaș. După un timp de odihnă, Dragoste împarte două aruncări de pedeapsă, însă Matych și Senohradsky aduc Slovacia în avantaj pe un parțial de 6-0. Tricolorii au probleme la finalizare, însă transformă două libere. Secvența a 3-a se încheie cu reușita din acțiune a lui Tănăsie, care a întrerupr o serie de mai bine de cinci minute în care România nu a înscris din acțiune. La intrarea în sfertul decisiv scorul a fost de 56-56.

România înscrie primele trei coșuri din acțiune ale secvenței decisive, însă slovacii transformă de la linia de pedeapsă după care Janicek marchează din acțiune. Dragoste aduce două puncte și Cobzaru înscrie o liberă, însă Janicek vine cu răspunsul. La jumătatea secvenței decisive scorul era de 65-64 în favoarea compatrioților noștri. Onea reușește un coș cu fault și transformă libera, pentru ca mai apoi Dragoste să înscrie din afara semicercului. Cobzaru punctează după liberele lui Hivak și avantajul tricolorilor este de șapte puncte cu două minute și jumătate înainte de finalul partidei. Masiar înscrie de la distanță și Cenean cere timp cu două minute înainte de final la scorul de 73-69. După reluare Cobzaru mai aduce dou[ puncte. Ciotlăuș ratează două libere la intrarea în ultimul minut, iar Meress și Janicek transformă din acțiune. Ciordaș împarte liberele, tricolorii fragmentând jocul pentru a împiedica adversarul să arunce pentru trei puncte. Partida s-a încheiat cu scorul de 76-75.

3 comentarii la aceasta stire:
  • CS Politehnica Iași un moldovean :

    Felictari !!
    Felicitari baietilor si bancii tehnice pt victorie. Doar 12 TO in 40 minute, un lucru extrordinar la o echipa romaneasca de juniori cu observatia ca 7 au fost facute de " oamenii mari".
    Observ cu surprindere 2 nume noi in lot fata de convocarea initiala : C.Staicu in locul lui Rasty-cred si D.Onea in locul lui Hortoglu. Sincer nu stiu ce cauta Staicu la lot cred ca e pe filiera FRB. D-nule Cenean, trebuia sa aveti curaj sa-l luati pe Dragos Gheorghe de la Cluj sau pe Alex. Chiriac de la Brasov . Erau peste acest etern abonat la loturi. In rest, mult succes !!!

    cu 10 ani în urmă (18.07.2013) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe speranta :

    Felicitari U18M!
    Bravo baieti! Tineti-o tot asa!

    cu 10 ani în urmă (18.07.2013) Raspunde
  • mihai pulbere :

    grozav rezultat !
    felicitari baietilor si lui Razvan Cenean - sa cistigi la un punct in fata unei echipe mai bine cotate e si mai mare lucru.

    cu 10 ani în urmă (19.07.2013) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!