Stiri Acvile

CE U18M. Înfrângere pentru România în ultimul joc

Paul Olar

Paul Olar
28.07.2013

România a terminat Campionatul European U 18 de la Strumica cu un rezultat negativ. Formația pregătită de Răzvan Cenean și Horia Pascu nu a putut să-și ia revanșa în fața Elveției, fiind înfrântă cu scorul de 62-58.

Baschetbaliștii din centrul Europei au parte de un debut ca din pușcă în confruntare. Profitând de neatențiile repetate ale românilor, Noe Anabir și Luka Mandic pun umărul la un parțial de 11-0, chiar în minutele de început. Reprezentativa țării noastre face un sfert întâi modest, "tricolorii" combinând doar pentru șase puncte. În replică, elvețienii marchează 16. Nu ne revenim nici la pauză. atunci când adversarii intră la cabine cu un avantaj de 21 de puncte.

Cobzaru și compania revin pe parchet cu un alt aer. România inaugurează repriza a doua cu un run de 6-0, iar până în actul decisiv se mai conturează unul de 8-0, ce să ne apropie în finalul încleștării. Cu trei minute rămase din partidă, Andrei Ciordaș scutură plasa de la mare distanță și ne ține la o posesie în spatele oponenților de la Berna. Din păcate, "alb-roșii" gestionează mai bine situația și repurtează o victorie ce îi clasează pe poziția 15.

Noe Anabir a fost cel mai bun marcator elvețian. Extrema de aproape 2 m a izbutit 13 puncte, 2 recuperări și 2 pase decisive. Anabir a fost secondat de Patrick Bianchi, autor a 10 puncte. În fine, Alessandro Varga a avut 9 puncte și 5 recuperări.

De partea cealaltă, Vlad Cobzaru s-a remarcat cu 17 puncte, 9 recuperări și un assist. Andrei Ciordaș și-a trecut în cont 13 puncte, pivotul din Oradea culegând și 3 mingi de la panou, în vreme ce Dragoș Onea a totalizat 8 puncte.

*În galeria foto a articolului puteți vizualiza statistica întâlnirii.

2 comentarii la aceasta stire:
  • SCM CSŞ U Craiova Buzestii :

    finis coronat opus
    Cica au cotizat elvetienii cu 15 ceasuri "Aqua Swiss" si 20 de baxuri de "Milka".

    cu 10 ani în urmă (28.07.2013) Raspunde
  • SCM CSŞ U Craiova Buzestii :

    si asta nu-i totul...
    Senzational,extraordinar:la intoarcerea in tara,domnul Cenean,care nu mananca dulciuri(prefera fructele),autosesizandu-se ca a fost ceva suspect si avand asupra domniei sale corpul delict de "Milka",a dus un esantion la analize la Institutul "Ion Cantacuzino".Specialistii institutului au descoperit ca produsul provenea de la fabrica din Bulgaria si castravetarii,ca sa ne destabilizeze in vederea confruntarilor de la nivelul echipelor de seniori, din preliminarii,introdusesera in ciucalata niste substante inhibitoare!Baietii nu au avut cum sa stie si astfel s-a scris istoria meciului!

    cu 10 ani în urmă (29.07.2013) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!