Stiri Acvile

CE U18M. România, învinsă în ultimul meci din grupe

Paul Olar

Paul Olar
22.07.2013

România a pierdut fără drept de apel ultimul joc din grupe la Campionatul European U 18 masculin de la Strumica. Trupa pregătită de Răzvan Cenean a fost surclasată de Israel cu scorul de 48-75.

Baschetbaliștii din "Țara Sfântă" debutează exploziv în meci. Joaquin Szuchman deschide scorul, iar la faza următoare Itay Segez zguduie panoul cu un slam-dunk. Primele puncte în contul formației noastre vin de la Bogdan Pogăcean, care înscrie de la linia de pedeapsă. Vlad Cobzaru egalează la 4, cele două combatante având un parcurs asemănător o bună perioadă. Israel izbutește un parțial de 2-10 și încheie în forță sfertul întâi, cu un avantaj de 7 lungimi, 14-21.

Gal Gelinski inaugurează actul secund cu un coș de sus urmat de trei puncte ale lui Joaquin Szuchman. Andrei Ciordaș și Vlad Cobzaru încearcă să limiteze ecartul de pe tabelă, dar Israel se ține bine și conduce fără emoții la pauza mare, 26-37. Oponenții de la Ierusalim se dezlănțuie în repriza a doua, Or Cahal distanțându-și formația la 20 de puncte cu un coș din spatele arcului de cerc. "Tricolorii" nu mai emit pretenții și se recunosc din nou învinși.

Cu 14 puncte, 8 recuperări și 2 pase decisive, Joaquin Szuchman a fost cel mai bun marcator al grupării antrenate de Ariq Alfassi. El a fost secondat de Naor Sharon, autor a 11 puncte, 3 assist-uri și 2 recuperări. În fine, Or Cahal a avut 9 puncte.

De partea cealaltă, Vlad Cobzaru a terminat încleștarea cu un double-double, 11 puncte și 12 recuperări. Marius Ciotlăuș și Bogdan Pogăcean a izbutit 9 puncte și câte trei recuperări.

6 comentarii la aceasta stire:
  • CS Politehnica Iași un moldovean :

    ne-au ciuruit
    Asta inseamna "bataie " . Am marcat doar 48 puncte, in schimb am facut 39 TO, ceea ce este enorm si inadmisibil. Un TO pe minut ? Cand au mai jucat baschet ai nostri daca nu prea au avut mingea.

    cu 10 ani în urmă (22.07.2013) Raspunde
  • SCM CSŞ U Craiova Buzestii :

    39TO
    Absolut impresionanta "performanta"!Daca adaugam minunatele prestatii ale absolut tuturor loturilor nationale angrenate in competitii in aceasta vara,concluzia e foarte simpla:chiar s-a ajuns la fundul prapastiei si e momentul ca federatia sa fie restructurata din temelii!Totodata trebuie trimisi antrenorii de copii si juniori din toata tara la scolarizare(obligatoriu in strainatate)inainte de a li se acorda vreo licenta,fiindca oamenii sunt din mezozoicul baschetului,plus de un balcanism feroce, si asa nu se mai poate!

    cu 10 ani în urmă (22.07.2013) Raspunde
  • SCM "U" Craiova Vladut10 :

    @Buzestii
    Total de acord cu asta: ''fiindca oamenii sunt din mezozoicul baschetului,plus de un balcanism feroce, si asa nu se mai poate!''!

    Ca sa te duci insa afara trebuie sa stii engleza la perfectie,altfel pleci bou si vi vaca!....cati sunt care stiu engleza la nivel de conversatie din randul antrenorilor de copii si juniori?:))....e jale mare!!!

    cu 10 ani în urmă (22.07.2013) Raspunde
  • anonimus :

    groaznic
    frb te uiti ce oameni pregatesc acesti juniori?risca cam mult parintii cand isi lasa copii pe mana unor nulitati.

    cu 10 ani în urmă (22.07.2013) Raspunde
  • Un muntean :

    Era de asteptat...
    In timpul asta, domnule Cenean,jucatori precum Lander, Neagu,Tudoarache,Popa,s.a.,stau si urmaresc de acasa performantele echipei. Cu jucatori de valoare mediocra niciodata nu se poate face performanta. Selectia in anul acesta la U18 s-a facut cu ochii inchisi, dupa criterii cunoscute numai de dumneavoastra si domnul Vrkic. A avut de pierdut si echipa Romaniei si renumele dvs. care era deja format aici in tara. Pacat..

    cu 10 ani în urmă (22.07.2013) Raspunde
  • CS Politehnica Iași un moldovean :

    un muntean
    Imi pare rau ca inca mai visam. Este adevarat pe Lander si Covrig nu i-am vazut jucand in schimb pe ceilalti i-am vazut in teren multe meciuri si NU sunt peste cei din lot. Din pacate. Fiecare dintre cei 3 are calitati extraordinare dar din punct de vedere al pregatirii fizice nu se ridica la nivelul acestei competitii. In plus Tudorache a fost mai mereu macinat de accidentari. Daca Mirel Dragoste care este un sportiv ff bine pregatit fizic, puternic, rapid cu buna experienta a facut 8 TO cred ca israelienii efectiv ne-au sufocat cu presigul

    cu 10 ani în urmă (23.07.2013) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!