Stiri Acvile

CE U20F. A doua înfrângere pentru tricolore

Ciprian Petcuț

Ciprian Petcuț
06.07.2013

72-54

19-17, 22-12, 14-13, 17-12

Echipa națională U20 feminin a României a cedat și cel de-al doilea joc de la Campionatul European U20, Divizia B, eveniment ce se desfășoară în perioada 4-14 iulie la Albena.

Tricolorele au fost învinse de naționala U20 a Macedoniei cu scorul final de 54-72 și suferă a doua înfrângere de la acest turneu după insuccesul cu Portugalia. După un prim sfert echilibrat cu ambele echipe alternând la conducerea jocului, macedonencele s-au desprins pe tabelă în sfertul al doilea pe fondul multiplelor rătări venite din tabăra româncelor. La pauza mare, tabela sălii din Albena arăta un avantaj de 12 de puncte pentru adversare, 41-29.

Ieșite de la cabine, fetele antrenate de Dan Fleșeriu și Monika Brosovszky nu s-au regăsit nici în a doua repriză, ba mai mult, avantajul naționalei Macedoniei a crescut. Finalul jocului a consemnat o înfrângere la 18 puncte pentru formația noastră care își diminuează șansele la calificarea în prima urnă valorică.

Cea mai bună jucătoare a României a fost din nou Sonia Ursu, autoare a unui double-double. Aceasta a evoluat 36 de minute, timp în care a strâns 18 puncte, 12 recuperări și 3 pase decisive. Din tabăra tricolorelor s-au mai remarcat Selena Kirberg cu 11 puncte, 4 recuperări, un assist și Alina Crăciun, autoare a 9 puncte, 5 recuperări și o pasă decisivă.

De partea cealaltă, Alekcsandra Stojanovska a fost principala marcatoare pentru Macedonia cu 19 puncte reușite și 13 recuperări.

Următorul joc al tricolorelor la Campionatul European U20, Divizia B, va avea loc luni (8.07), în compania echipei Bulgariei.

3 comentarii la aceasta stire:
  • SCM "U" Craiova Vladut10 :

    Dan Fleseriu!
    Nu conteaza rezultatul, ca asa cum a zis ''dom' profesor'' : ''noi nu avem obiectiv la acest Campionat European U20!''
    Ce-or cauta astia la loturi,nu stiu!

    cu 10 ani în urmă (06.07.2013) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Agelu :

    Jucatoare
    Doar de curiozitate : te-ai uitat pe datele jucatoarelor ? Avem echipa cu cea mai mare talie . Macdedonia ne-a batut cu pivot de 1.80 si pivotul Portugaliei ar fi fost SF la noi.

    cu 10 ani în urmă (06.07.2013) Raspunde
  • CS Politehnica Iași un moldovean :

    Rusine, fetelor !
    Am urmarit meciul play-by-play si acesta este mesajul meu, un suporter care de 4-5 ani urmaresc toate competitiile juvenile. Ne-a calcat in picioare o echipa mica din toate punctele de vedere ( cele mai inalte jucatoare 2 fete de 1,78 )Noi avem 4 peste 1,90 dar de 4 ani sigura care joaca si pune suflet este SONIA URSU- pe jumatate coreeana . Acum a aparut si Kirkberg care nu s-a format in Romania si poate din acest motiv a incercat mai mult. In rest eternele" " mari sperante " : Craciun, Blanaru, Raileanu, Avram etc - MARI si atat. Macedonencele au avut mai multe recuperari, raportul paselor decisive a fost cam 16-6 si mai ales ne-au marcat pe contraatac vreo 20 de puncte in plus. Jucatoarele noastre toate in loturile unor divizionare A ( in afara de Ursu- in Coreea de Sud si Demeter - in Ungaria ) cu zeci de meciuri internationale, majoritatea cu minute bune in prima liga, etapa de etapa au fost VARZA. Este normal cand baza de selectie inseamna 20-30 de jucatoare si cand unele devin senatoare de drept la echipa nationala. Cred ca ar fi bine SA NU PARTICIPAM la U20 daca aceasta este atitudinea jucatoarelor. Ce reprezinta Macedonia in basschetul feminin european ? Cine este Portugalia ? Mai bine stam acasa si mergem la plaja , nu la Albena pe banii FRB-adica ai nostri

    cu 10 ani în urmă (06.07.2013) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!