Stiri Acvile

CE U20M - Divizia B: Olah, Damian și Stoicoviciu, remarcați în partida cu Belgia

Adrian Micinic

Adrian Micinic
19.07.2013

România a pierdut partida cu Belgia din sferturile de finală ale Campionatului European U20 masculin - Divizia B de la Pitești. Partida desfășurată vineri (19.07) s-a încheiat cu scorul de 72-68.

În pofida faptului că a pierdut trei jocuri în faza preliminară și a faptului că a avut mari dificultăți în a depăși naționala Luxemburgului, formația antrenată de către Hristu Șapera a opus o puternică rezistență unei echipe care a câștigat absolut toate partidele disputate până la această oră.

Din punct de vedere statistic, tricolorii au fost superiori la recuperare (42-41, cu 15-15 la cele ofensive), posesii pierdute (11-12), procentaj la aruncările de trei puncte și libere precum și la numărul reușitelor de două puncte. În schimb, România a fost inferioară la intercepții (4-7), pase decisive (9-12), respectiv procentajul aruncărilor de două puncte.

Individual, România a beneficiat de contribuții majore din partea tridentului Damian - Stoicoviciu - Olah.

În 30 minute de joc, Andrei Damian a avut 5/10 la aruncările din acțiune și 4/5 la linia de pedeapsă pentru un total de 14 puncte. A adăugat 4 recuperări, 2 pase decisive, o intercepție și o posesie pierdută. El a terminat cu un indice de 14 la eficiență.

Alex Olah (foto) a petrecut 37 minute pe parchet și a totalizat 7/19 la aruncările din acțiune cu 5/7 la linia de pedeapsă pentru un total de 20 puncte. A adăugat 8 recuperări (trei ofensive), 2 pase decisive și 2 posesii pierdute. El a suferit șapte faulturi și a terminat cu un indice de 14 la eficiență. Jucătorul universității Northwestern a fost liderul echipei naționale la puncte, recuperări, faulturi obținute și minute de joc.

În fine, Vlad Stoicoviciu a petrecut 33 minute în teren înainte de a fi descalificat pentru cinci greșeli personale comise. În timpul petrecut în joc, el a avut 6/12 la aruncările din acțiune pentru un total de 13 puncte. A contribuit cu 5 recuperări, 3 pase decisive, un capac, o intercepție și o posesie pierdută pentru un indice de 15 la eficiență. De altfel, Stoicoviciu a fost cel mai eficient jucător al echipei României în această partidă.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!