Stiri Acvile

CE U20M - Divizia B: România învinge Luxemburg cu 72-69 și se califică în sferturile de finală

Adrian Micinic

Adrian Micinic
17.07.2013

 

România a învins Luxemburg cu scorul de 72-69, în ultimul meci al fazei preliminare la Campionatul European U20 masculin - Divizia B de la Pitești. Pe sferturi: 9-16, 27-16, 21-26, 15-11. În urma acestui rezultat formația tricoloră s-a calificat în sferturile de finală ale turneului.

Echipa României a intrat în teren cu Cristiean, Damian, Petică, Filip și Olah.

Partida demarează sub semnul echilibrului. Reușitele lui Damian și Olah sunt anulate de către luxemburghezi. Urmează o triplă semnată Andrei Petică, în vreme ce Alex Olah iese la rampă în apărare, unde administrează trei capace în cinci minute de joc. Ofensiv ambele protagoniste au mari dificultăți. Între minutele 3-7 nu s-a modificat tabela de marcaj. Olah transformă două libere pentru a întrerupe perioada în care tabela de marcaj nu s-a modificat, însă Luxemburg răspunde cu un parțial de 12-0, incluzând două coșuri de trei puncte. La capătul primei secvențe scorul a fost de 16-9 în favoarea luxemburghezilor.

Movileanu oprește seria negativă cu o reușită din spatele semicercului. Tot el mai înscrie o dată de la mare distanță, iar Damian înscrie din serviciul lui Movileanu. Astfel, România strânge la 17-19 în minutul 13 al partidei. Seria excelentă a jucătorului ploieștean se prelungește, Movileanu marcând a 3-a oară din spatele semicercului. Totuși, Luxemburg găsește soluții pentru a rămâne la conducere. Vine rândul lui Stoicoviciu să transforme de la distanță, iar Melcher răspunde de la linia de pedeapă. Diferența urcă la șapte lungimi în favoarea Luxemburgului, dar Movileanu nu se mai poate opri și înscrie încă două coșuri de trei puncte, intercalate de reușitele lui Olah. România intră la vestiare în avantaj grație unui parțial de 13-2 în ultimele minute. La pauză: 36-32 pentru România.

Repriza a doua începe cu un coș din spatele semicercului semnat Laurent, însă Olah aduce răspunsul printr-un coș cu fault, el transformând libera suplimentară. Ittenbach înscrie de două ori din acțiune și egalează la 39, dar România răspunde cu patru libere transformate. Petică și iarăși Movileanu marchează din spatele semicercului, însă Laurent înscrie zece puncte consecutive pentru adversari, care trec la conducere. Tricolorii mizează pe oamenii mari în finalul secvenței a 3-a. Olah înscrie o dată, iar Lazăr de două ori. Ultimul cuvânt îi aparține lui Polfer și astfel Luxemburg intră în sfertul decisiv având un avantaj minim, scor 58-57.

Polfer și Laurent transformă de la distanță și duc scorul la 64-59 în favoarea Luxemburgului. Tricolorii răspund cu al 7-lea coș de trei puncte semnat Movileanu, pentru ca apoi Cristiean să aducă România în avantaj, cu un alt coș de la distanță. Mersch aduce din nou Luxemburgul la conducere chiar la jumătatea secvenței decisive, dar Păun împarte două libere și Damian finalizează pe pătrundere pentru a duce scorul la 68-66 în minutul 38, în favoarea gazdelor. Damian și Stoicoviciu pierd posesia mingii, însă nici adversarul nu poate să puncteze. Stoicoviciu împarte două libere, iar Luxemburg cere timp de odihnă cu 85 secunde rămase de jucat. Polfer aruncă de trei puncte, însă ratează. Păun pierde posesia mingii și același Polfer transformă pentru a egala situația la 69 cu 43 secunde înainte de final. Șapera solicită timp de odihnă, iar după reluare Păun înscrie pe pătrundere. Melcher aruncă din spatele semicercului și ratează, iar mingea este a României. Meciul se sfârșește cu scorul de 72-69 și România este în sferturile de finală.

Foto: Laura Haraba

5 comentarii la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe kobe24 :

    bravo
    movileanu is on fireee !!!!!

    cu 10 ani în urmă (17.07.2013) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca air23 :

    @frb
    victorie istorica !!! felicitari frb !

    cu 10 ani în urmă (17.07.2013) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe marvashar :

    un talent statea pe banca!
    acum cativa ani baieti stateau pe banca si asteptau sa prinda si ei citeva minute pe final....!un profesor din hulitul sistem de stat al CSS-urilor!i-a intodus direct in 5-ul de baza al unei echipe!Lor li s-a adaugat si Neagu_-o vedeta, cum zicea acum ceva timp Sabin Gherdan care banuiesc ca mai crede si acum in aberatia cu jucatorul vedeta!Cei trei au obtinut ceva medalii si ceva rezultate participind si la actiunile loturilor.Acum cei doi s-au intilnit la U20!Fapt benefic pentru noi in jocul de azi!Felicit din nou pe d-ul Sapera pentru fler!Are stofa!In acelasi timp vreau sa-i felicit pentru progresul aratat de la terminarea junioratului, pe Movileanu si Damian!Si pe Neagu, chiar daca specialistul clujean a uitatde el!Poate nu a uitat de cele doua infringeri din TSF si TF de anul trecut?Bafta stafului si echipei Rominiei la Turneul U20!

    cu 10 ani în urmă (18.07.2013) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe arh :

    Movi
    Bravo Movi! Ai fost cel mai tare! Succes in continuare!

    cu 10 ani în urmă (18.07.2013) Raspunde
  • SCM CSŞ U Craiova Buzestii :

    sa vedem...
    Pentru victorie,felicitari!Dar 72-69 impotriva reprezentantilor unei tari cu o populatie cat a judetului Dambovita si nu stiu cu ce traditie in baschet,o fi de bine,n-o fi?

    cu 10 ani în urmă (18.07.2013) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!