Stiri Acvile

CE U20M - Divizia B: România se luptă cu Belgia, dar pierde în sferturile de finală

Adrian Micinic

Adrian Micinic
19.07.2013

 

România a pierdut la mare luptă partida cu Belgia, scor 68-72, în sferturile de finală ale Campionatului European U20 masculin - Divizia B de la Pitești. Pe sferturi: 9-17, 19-19, 19-24, 21-12. Tricolorii au oferit o replică de excepție unei echipe care nu a cunoscut înfrângerea la acest eveniment.

Hristu Șapera a început în următoarea alcătuire: Cristiean, Camian, Stoicoviciu, Filip, Olah.

Belgia înscrie primul coș al partidei, iar Olah răspunde cu o reușită din acțiune fiind faualtat pe finalizare. El a transformat și libera suplimentară pentru a aduce primul avantaj al României. Belgia revine la conducere, Damian strânge scorul la 6-5, însă tricolorii permit adversarului să încrie nouă puncte fără replică. Damian și Stoicoviciu transformă din acțiune pentru a strânge diferența la șase puncte cu două minute rămase de jucat din prima secvență. Belgia înscrie ultimul coș al actului inaugural, scorul după zece minute de joc fiind 17-9.

Sfertul al 2-lea demarează cu două reușite din acțiune semnate Damian, iar astfel handicapul României se înjumătățește. Urmează un parțial de 7-0 în favoarea Belgiei. Olah transformă două libere, iar Damian aduce un nou coș din acțiune. Urmează o nouă cădere pentru tricolori, iar Belgia înscria trei coșuri fără replică, incluzând două reușite din spatele semicercului. Păun marchează din serviciul lui Stoicoviciu. Același jucător îl servește pe Movileanu care transformă din spatele semicercului. Damian marchează de la linia de pedeapsă și România strânge sub zece puncte prin coșul lui Olah. Repriza se încheie cu scorul de 36-28 în favoarea Belgiei. De notat că în prima repriză Belgia a rulat tot lotul.

Tricolorii punctează primii în secvența a 3-a, prin Olah, Păun și mai apoi Stoicoviciu. Cel din urmă înscrie de la mare distanță și scrul devine 36-35 în minutul 22. Olah marchează de la mare distanță pentur a completa un parțial de 10-0 grație căruia România preia conducerea, scor 38-36. Lecomte înscrie cinci puncte pentru a readuce Belgia în avantaj în minutul 25 al partidei. Tricolorii au dificultăți în a puncta, iar adversarul înscrie petru libere. Hazard înscrie din acțiune și scorul devine 48-40 în favoarea Belgiei. Lecomte înscrie din nou și duce parțialul la 11-0. Olah oprește 'sângerarea' cu un cârlig. adversarul răspunde cu două coșuri de la distanță pentru ca Păun să marcheze din interiorul semicercului. La intrarea în sfertul decisiv scorul era de 60-47.

Lecomte înscrie primul coș al secvenței decisive. Urmează reușita de două puncte a lui Păun, respectiv cea de la mare distanță a lui Cristiean și scorul devine 64-52 în minutul 33 al confruntării. Belgienii cer timp, însă România continuă revirimentul prin libera lui Cristiean, respectiv reușitele din acțiune ale lui Olah și Scoitoviciu care strâng scorul la 64-57 în minutul 36 al partidei. Același Lecomte aduce replica, însă Damian este faultat în momentul unei aruncări de la distanță. Acesta marchează două dintre libere, pentru ca Mario Lazăr să trnasforme din acțiune. Astfel, cu două minute și jumătate înainte de final scorul era de 66-61. Stoicoviciu marcheaz[, dar nu găsim răspuns pentru Lecomte. Același Stoicoviciu punctează pe contraatac și strânge scorul la trei puncte. Tricoloii obțin posesia mingii, iar Stoicoviciu aruncă de trei puncte cu 13 secunde înainte de final pentru egalare. Încercarea acestuia este imprecisă și meciul se încheie cu victoria Belgiei, scor 72-68, după liberele aceluiași Lecomte, respectiv reușita din acțiune plus libera aferentă acordată lui Olah.

3 comentarii la aceasta stire:
  • FC Argeș Pitești Gabitzu01 :

    greu
    greu cand nu ai jucatori de valoare. nr 4 de la ei, care a dat aproape 40 pct, are 17 ani. ne-a distrus, nu puteam sa-l oprim. noi stam in 2-3 jucatori. Filip si Cristean stiu sa faca numai faulturi in atac, iar Lazar cred ca nu are ca cauta la nationala ( adversari mai scunzi cu un cap decat el sar 1 m peste el ), iar Cristean e conducatorul de joc care a dat cele mai putine puncte dintre cele 12 echipe ( si numeroase mingi pierdute)

    cu 10 ani în urmă (19.07.2013) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe marvashar :

    neagu, unde este Neagu!
    Dupa ce s-a cheltuit o suma uriasa cu U18 anul trecut, iata co cei mai buni sunt lasati la vatra! Bravo antrenor coordinator care spui ca Neagu nu poate fi folosit la U18 CA E MIC DE VIRSTA! LACOMTE CUM A JUCAT LA BELGIENI!Nu are tot 17 ani!Ciudat e ca nici un antrenor de lot nu este si nu va fi tras la raspundere pentru gafele, unele de proportii,in nici un mod!Halal specialist!De vina vor fi tot sportivii ,parintii lor, antrernorii de la cluburi, ca parca cei de la lot nu sunt tot de la cluburi,de stat sau private! nu vedeti ca tot fenomenul se invirte intrun cerc vicios!Trebuie o schimbare radical de sus,pentru ca baza sa stie incotro sa mearga cu baschetul juvenil!Nu credeti?

    cu 10 ani în urmă (19.07.2013) Raspunde
  • CS Politehnica Iași un moldovean :

    marvashar
    Nu exagerati cu Neagu. Nu face fata la acest nivel nici 10 minute. Nu este pregatit fizic pt. acest nivel. Iar la U18 Dragoste si Szekely sunt cu 2 clase peste el.

    cu 10 ani în urmă (19.07.2013) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!