Stiri Acvile

Claudia Cuic revine la naționala României pentru dubla cu Danemarca și Cehia

Claudia Cuic revine la naționala României pentru dubla cu Danemarca și Cehia

Federația Română de Baschet a făcut publică lista cu cele 14 jucătoare convocate pentru dubla cu Danemarca și Cehia, din calificările pentru Women's EuroBasket 2021. Claudia Cuic revine la reprezentativa de senioare a României după mai mult de doi ani. Alte trei straniere și 10 jucătoare din campionatul intern sunt pe listă pentru prima fereastră de calificări. Partida cu Danemarca, de la Timișoara, va fi prima oficială în care Acvilele sunt conduse de noul selecționer, Ayhan Avci.

Marea noutate o reprezintă revenirea Claudiei Cuic (Pop) printre tricolore. Aceasta a jucat ultima dată într-un meci oficial pentru România în 24 februarie 2016, în calificările pentru europeanul din 2017. Extrema era atunci cea mai eficientă Acvilă (15 puncte, 8 recuperări) în înfrângerea din Bosnia-Herțegovina, iar după aceea au urmat accidentări și neînțelegeri care au făcut ca aceasta să nu joace deloc pentru România în campania de calificare la europeanul din acest an. În schimb, lipsește de pe listă Sonia Ursu, o prezență constantă la națională în ultimii ani.

România începe calificările pentru Women's EuroBasket 2021 pe propriul teren, la Timișoara, în 14 noiembrie. Tricolorele vor întâlni Danemarca în meciul care deschide prima fereastră a calificărilor.

Finalistele precedentei ediții a LNBF, ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe și CSM Satu Mare au cele mai multe convocate, câte 3, urmate de CSM Târgoviște cu 2, iar U Cluj și Olimpia CSU Brașov dau câte o jucătoare. Cinci dintre cele convocate sunt sub 23 de ani. Două straniere evoluează în Italia și două în Turcia. Iată cele 14 Acvile convocate pentru fereastra de calificări din luna noiembrie:

Annemarie Godri-Părău (ACS Sepsi-SIC Sfântu Gheorghe)

Tunde Kilin (Universitatea Cluj-Napoca)

Alina Podar (CSM Satu Mare)

Carla Popescu (CSM Satu Mare)

 

Claudia Cuic (Galatasaray Istanbul)

Romina Filip (CSTBv Olimpia CSU Brașov)

Gabriela Irimia (CSM Târgoviște)

Gabriela Mărginean (Cukurova Basketbol)

 

Nora Demeter (ACS Sepsi-SIC Sfântu Gheorghe)

Alexandra Ghiță (CSM Târgoviște)

Nicolett Orban (ACS Sepsi-SIC Sfântu Gheorghe)

Elisabeth Pavel (Basket Costa x l'Unicef)

Adina Stoiedin (CSM Satu Mare)

Ashley Walker (Passalacqua Basket Ragusa)

România este repartizată în grupa D în calificările pentru Women's EuroBasket 2021, alături de Italia, Cehia și Danemarca. Partida din 14 noiembrie cu Danemarca va consemna debutul oficial al noului staff de pe banca Acvilelor, format din Ayhan Avci, Muge Berkalp și Miruna Crâsnic. Tricolorele vor juca în 17 noiembrie în Cehia. A doua fereastră de calificări va fi în noiembrie 2020, iar a treia, în februarie 2021.

*foto: frbaschet.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!