Stiri Acvile

Cornel Lungu: "Antrenorii trebuie lăsaţi să-şi facă meseria"

Zsombor Balint

Zsombor Balint
18.07.2013

În cadrul acestei dupămasă, la Târgu Mureş a avut loc o conferinţă de presă privind următorul sezon competiţional pe care BC Mureş Târgu Mureş îl va susţine în Liga Naţională de Baschet masculin. Pe lângă aspectele legate de echipa de seniori, Cornel Lungu a abordat subiectul Tim Ghiţă, răspunzând afirmaţiilor venite din partea lui Mircea Cristescu.

Având în vedere faptul că George Trif este antrenorul coordonator al juniorilor de la BC Mureş, şi ţinând cont de faptul că în ultimele zile acesta a fost şicanat şi jignit în calitate de antrenor al lotului de U-16 al României, vrem să facem câteva precizări referitor la acest aspect:

Nu considerăm că intervenţia părinţilor şi mai ales a preşedinţilor de club sau managerilor de la care provin jucătorii naţionalei României, indiferent de categoria de vârstă, este benefică pentru baschetul românesc, care şi aşa se zbate în mediocritate la nivel de echipe reprezentative.

Considerăm că antrenorii trebuie lăsaţi să-şi facă meseria, mai ales prin prisma faptului că fac acest lucru, de antrenor al naţionalei, fără să fie retribuiţi pe perioada cât sunt la lotul naţional.

Ne pare rău pentru juniorul Tim Ghiţă, pentru că realmente este un mare talent al baschetului juvenil românesc, dar trebuie să înveţe că baschetul este un joc de echipă, în care fiecare trebuie să-şi respecte sarcinile de joc (ofensive sau defensive).

Imaginaţi-vă, ce ar fi dacă fiecare preşedinte sau manager al cărui jucător este la unul dintre loturile naţionale ale României ar interveni în cazul în care jucătorul respectiv nu ar prinde lotul de 12 după prima perioadă de pregătire.

Şi BC Mureş a avut în această perioadă trei jucători care nu au prins lotul de 12 la diferite naţionale ale României şi nu am făcut nici greva foamei din această cauză, şi nici nu am scris nici la rubrica „Dragă redacţie” din cauza „nedreptăţilor” care li s-au făcut.

Este vorba de Balázs Baczó de la U 20, Alin Borşa de la lotul universitar şi Norbert Steff de la U-18, al cărui antrenor este Răzvan Cenan de la U-Mobitelco.

Aluzia d-nului Cristescu de la U-Mobitelco cum că George Trif ar avea ceva cu clubul U-Mobitelco este cel puţin stranie.

Respectăm U Cluj, ca un club foarte vechi, serios, şi cu foarte bune performanţe în baschetul din România. Noi, BC Mureş nu ne putem compara cu ei, fiinţând doar din 2004, dar încercăm să facem performanţă la nivelul posibilităţilor noastre, fără să ne intereseze foarte mult ce este şi ce se întâmplă în ograda şi cu capra vecinului.

În concluzie, considerăm că se face prea multă tevatură în acest caz al juniorului Tim Ghiţă, iar acest lucru dăunează foarte mult tuturor componenţilor lotului naţional U-16 masculin, inclusiv staffului tehnic al lotului şi Federaţiei Române de Baschet.

Succes în continuare, la toate nivelele de performanţă!

39 comentarii la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe gregorie :

    Dupemase ma-mpusc in creier
    "dupamase" ? In ce limba trebuie sa citim?

    cu 10 ani în urmă (18.07.2013) Raspunde
  • BC Mureș Târgu Mureș oldboy :

    @gregorie
    musai sa fi gigicontra? Nu ai ce sa comentezi concret si cauti nod in papura? Chill out.

    cu 10 ani în urmă (18.07.2013) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe gregorie :

    Ce prisma faptului ne tot deranjati ?
    Domnule draga, faptul ca George Trif nu este retribuit ca antrenor al lotului national a fost alegerea lui. Nu l-a obligat nimeni sa preia aceasta functie. Hai sa il lasam sa antreneze in legea lui daca tot se zbate baschetul romanesc in mediocritate la nivel de echipe reprezentative. Ca si cum echipele de cluburi ar avea rezultate extraordinare in meciurile externe. Am informatii ca acest scandal a afectat pana si femeia de servici de la FRB. Inchideti bine portile ca sa nu se transmita trecatorilor!

    cu 10 ani în urmă (18.07.2013) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe gregorie :

    Nod marinaresc
    Comentez exact ce doresc, de la poze si greseli pana la idei exprimate si fapte prezentate. Cand se va introduce obligativitatea comentarii exclusive a subiectului din articol o sa ma mai gandesc cum voi proceda. Tu m-ai comentat pe mine? Ce folos?

    cu 10 ani în urmă (18.07.2013) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca ydesh_apu :

    responsabilitatea antrenorilor
    voi, cei care aveti pe mana voastra destinele unor juniori sau copii trebuie sa tineti seama si de cerintele parintilor daca acestea sunt rezonabile: deoarece un astfel de "targ" parintele nu il face neconditionat: "eu dau copilul si tu poti sa faci ce vrei cu el acolo".
    parintii va ofera tot ceea ce au ei mai bun (copiii lor) pentru ca voi sa ii slefuiti si sa ii instruiti. e normal sa aiba pretentii. si aceste pretentii se refera in primul rand la valori morale si la competente. cat timp nu veti dovedi ca sunteti competenti sa instruiti un jucator la valoarea altuia cu niste aptitudini similare din strainatate, veti fi in continuare contestati. sa nu va asteptati la altceva. dati calitate si valoare activitatii voastre si nimeni nu se va lega de voi. pana atunci nici-un parinte nu va fi de acord cu afirmatia: "lasati-ne sa ne vedem de treaba". el vrea sa stie CUM se face treaba asta caci nu poate risca o parte din viata celei mai pretioase fiinte: fiul sau fiica lui dand-o pe mana unui potential nepriceput.

    cu 10 ani în urmă (18.07.2013) Raspunde
  • caranfil :

    ...serios?
    atunci,hai sa facem si o lista cu parintii celor 12 de la lot, care sa insoteasca(..supravegheze!!) antrenamentele!
    Nu?!!

    cu 10 ani în urmă (18.07.2013) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca ydesh_apu :

    serios!
    adesea exact asa se si intampla! de ce crezi ca orice turneu este insotit de cohorte de parinti? daca ar sti ca sunt in maini mai sigure poate ca jumatate din ei ar sta acasa. si ... repet: cati antrenori isi fac intr-adevar treaba?

    cu 10 ani în urmă (18.07.2013) Raspunde
  • mapet mapet :

    doar atat zic
    lasati antrenorii sa-si faca treaba.peste tot in Romania se vine cu interventii de la parinti,presedinti si altii e valabila si in viata de zi cu zi pt asta am ajuns unde santem

    cu 10 ani în urmă (18.07.2013) Raspunde
  • CS Politehnica Iași un moldovean :

    Corect ydesh_apu
    Este corect ce sustine ydesh_apu legat de asteptarile parintilor. Parintii asteapta ca odraslele lor sa fie instruite, sa invete ce inseamna munca, responsabilitatea sportului de echipa si chiar disciplina intr-un colectiv foarte eterogen. Asta nu inseamna ca parintii se amesteca in treburile antrenorului legat de pregatire, meciuri etc Dupa parerea mea parintele poate lua atitudine cand " metodele pedagocice " depasesc normalul. Majoritatea intelegeti la ce ma refer...

    cu 10 ani în urmă (18.07.2013) Raspunde
  • mihai pulbere :

    care dintre antrenori ?
    care antrenori trebuie lasati sa-si faca datoria ? cei de acasa care lucreaza la formarea unor MVP -uri sau cei care-i persecuta . daca Tim renunta la baschet " datoria " Trif si-o va face in continuare cu material inferior - la un lot national ! iar echipa de club si antrenorii de acasa vor fi singurii care vor suferi ..

    cu 10 ani în urmă (18.07.2013) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe icsabex :

    Tim & Trif
    Mai lăsaţi porcăria cum că Trif a forţat retragerea lui Tim. Tăticul juniorului a spus clar că oricum se va retrage. Ce mai tot comentăm tâmpenii.

    cu 10 ani în urmă (18.07.2013) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe danms :

    @oldboy
    dacă tăceai, filozof rămâneai ..."dupămase" chiar zgârie tare la urechi ! Un pic mai multă atenție nu cred că ar strica ...

    cu 10 ani în urmă (18.07.2013) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca andrej :

    interesanta logica d-lui lungu
    "nu consideram ca interventia parintilor si mai ales a presedintilor de club...este benefica.."
    dar dumneavoastra domnule lungu, cine sunteti (pozitie si rol in clubul bc mures) si ce faceti prin aceasta declaratie?

    cu 10 ani în urmă (18.07.2013) Raspunde
  • mapet mapet :

    andrej
    ai uitat deja cine a inceput domnul cristescu alaturi de tata lui Tim

    cu 10 ani în urmă (18.07.2013) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe hoo_ember :

    ydesh_apu
    Ce bine ca nu avem 2000 de copii talentati la fel ca clujeanul, nu? atunci am avea tatici si mamici si bunici in fata sediului FRB, protestand fiindca ba unul, ba altul a fost lasat pe dinafara lotului. bine, ca toti isi dau cu parerea. au fost, sunt si o sa mai fie parinti frustrati, care cred ca copilul lui este cel mai bun din parcare. dar nu trebuie sa le dam prea multa atentie, doar daca nu mai avem despre ce discuta...

    cu 10 ani în urmă (18.07.2013) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe hoo_ember :

    andrej
    Lungu isi apara antrenorul. Asa face un presedinte de club.

    cu 10 ani în urmă (18.07.2013) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca andrej :

    @ember
    asa a facut si cristescu, si-a aparat jucatorul. stiu bine cine a inceput. ideea e ca lupul moralist face acelasi lucru de care se plange. mi se pare normal ca ambele parti sa isi spuna opinia, puteam sa diger parerea despre caz a domnului lungu dar nu mi se pare normal ca domnul lungu sa dea sfaturi de etica cand el face acelasi lucru ca si cristescu. pentru mine sunt amandoi in aceeasi oala, nu are importanta cine a inceput.
    in alta ordine de idei ember, esti din alt film daca din toate declaratiile din ultimele zile, parinte, antrenori, presedinte frb ai senzatia ca doar parintii il considera cel mai bun din generatie. la fel iti recomand sa te uiti la comentariile pe aceeasi tema si o sa vezi si alti parinti nemultumiti, si probabil si mai multi care nu scriu pe aici. asta nu e nici o problema nici un argument, e doar text semi-ironic al tau. problema reala sunt talentele care se pierd pe drum, din cauza antrenorilor din romania, lucru care pe tine nu te intereseaza ember, pe tine te intereseaza sa nu iasa muresul sifonat din aceasta controversa.

    cu 10 ani în urmă (18.07.2013) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe icsabex :

    cine-i sifonat?
    Mai toata lumea vorbeste de Trif ca cauza retragerii lui Tim. Insa, daca luam la cunostinta ca copilul mai de mult timp se gandeste la retragere iar el a avut de a face doar acum cu Gelu, se poate pune intrebarea daca nu cumva a avut problema cu clubul si antrenorii de la U? :) Caci parintele talentatului junior a spus ca principalul motiv este sistemul. Din care pana la urma face parte si clubul care l-a crescut. Deci cine-i mai sifonat?

    cu 10 ani în urmă (19.07.2013) Raspunde
  • BC Mureș Târgu Mureș oldboy :

    @danms
    am ramas filozof chiar si asa :) Normal ca trebuie avut grija la redactare dar nu acela era cel mai important aspect al interviului.

    cu 10 ani în urmă (19.07.2013) Raspunde
  • BC Mureș Târgu Mureș oldboy :

    @andrej
    cred ca datorita fanatismului clujean ai sincope in intelegerea limbii romane. Daca ai fi citit cu atentie articolul ai fi observat ca Domnul Lungu in acest interviu nu a mentionat nimic despre decizia lui Gelu Trif, nici ca a fost buna nici ca a fost rea, si prin urmare a facut exact ceea ce a declarat a lasat in pace antrenorii. Asa ca Domnul Lungu nici pe departe nu a avut aceiasi pozitie cu domnul cristescu deoarece, spre deosebire de el, nu a comentat incidentul. Inainte sa aberezi si sa bati campii mai bine ai citi cu atentie articolele si ai cere ajutor daca nu intelegi ce scrie acolo.

    cu 10 ani în urmă (19.07.2013) Raspunde
  • BC Mureș Târgu Mureș oldboy :

    @gregorie
    De unde nu-i nici Dumnezeu nu cere! :)

    cu 10 ani în urmă (19.07.2013) Raspunde
  • BC Mureș Târgu Mureș mickeymouse :

    copiii
    cum sunt parintii asa sunt si odraslele lor. Daca copilul este certat si pedepsit de antrenor, in loc sa-l puna la punct si acasa, parintele merge si face scandal, contesta metodele pedagogice si ii da dreptate pruncului. De ce mai ocolim subiectul, exista din ce in ce mai multi parinti frustrati, atotstiutori sau chiar dusi cu pluta. Hai Romania!

    cu 10 ani în urmă (19.07.2013) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe asdepica :

    ...
    ...doar ca baiatul a fost trimis acasa sarindu-se peste faza cu "certat si pedepsit". Oricum, muresenii au castigat razboiul cu Cristi Ghita dpdv al virulentei in a-si apara "pruncul"

    cu 10 ani în urmă (19.07.2013) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca andrej :

    @oldboy
    asa e. ai dreptate. sunt fanatic clujean si am probleme mari cu limba romana (asta in contextul amuzant al primelor comentarii, pot sa spun ca ai aceeasi logica ca domnul lungu, si aceeasi retrospectiva personala). pana la urma asta e argumentul tau. e clar si limpede, oricine are ceva de spus si nu iti convine devine un atac personal.
    bafta si la mai multe argumente solide.

    cu 10 ani în urmă (19.07.2013) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca andrej :

    si
    cacofonia a fost intentionata, si se potriveste perfect in discursul mentionat

    cu 10 ani în urmă (19.07.2013) Raspunde
  • geo x :

    antrenori
    Cita mare dreptate are asa ar fii normal dar noi suntem ROMANI

    cu 10 ani în urmă (19.07.2013) Raspunde
  • BC Mureș Târgu Mureș oldboy :

    @andrej
    Din postul tau sa inteleg ca nu ai contra argumente concrete la ceea ce am scris? Logica mea este una simpla (grea pentru tine se pare)si se bazeaza pe date concrete: in interviul de mai sus domnul Lungu nu a facut nici o referire, pozitiva sau negativa, cu privire la decizia lui Trif. Prin urmare atacul tau si parlela facuta intre declaratiile celor doi este o dovada de frustrare si un echivalent al nodului in papura :). Crede-ma ca daca ai fi avut argumente concrete nu scriam nimic dar ghinionul tau a fost ca ai sarit la gatul lui Lungu fara sa citesti cu atentie interviul si asa a fost floare la ureche sa te contazic. Restu sunt povesti cu pesti. PS Mi-a placut ca ai incercat sa o dai cotita ca sa nu iesi asa de sifonat. Basta si tie si nu te mai arunca in fata daca nu esti pregatit :)

    cu 10 ani în urmă (19.07.2013) Raspunde
  • BC Mureș Târgu Mureș oldboy :

    @asdepica
    Bag de seam ca si tie iti place sa scrii fara sa tii cont de anumite aspecte extrem de relevante asa ca am sa iti reproduc un fragment din ultima interventie a domnului ghita (tatal lui Tim): ".....fac precizarea ca incidentul cu excluderea din lotul national a fiului meu ar fi putut fi depasit daca fiul meu ar fi dorit o cariera in baschet."
    Mai este ceva de comentat? Spune clar ca daca vroia ramanea! Sunteti in lipsa de argumente si va legati de antrenor ca ii muresean! Va faceti ca nu vedeti ca si noi am fi putut sa facem scandal pentru eliminarea lui Baczo de la lotul de U20 unde antrenorul este ......de la U Mobitelco! Dar nu o facem deoarece chiar credem ca antrenorii trebuie lasati sa isi vada de treaba ca ne place sau nu!

    cu 10 ani în urmă (19.07.2013) Raspunde
  • BC Mureș Târgu Mureș oldboy :

    @asdepica: erata
    Inceraca sa nu mai confunzi argumentele cu virulenta deoarece sunt doua notiuni complet diferite si nu se compenseza intre ele :)

    cu 10 ani în urmă (19.07.2013) Raspunde
  • Kevin :

    oldboy
    Dragul meu ceea ce spui este total gresit. Antrenorul de la U20 nu este de la Mobitelco , Cenean este antrenor la U18.

    cu 10 ani în urmă (19.07.2013) Raspunde
  • BC Mureș Târgu Mureș oldboy :

    @Kevin
    My mistake, si la U18 am avut un jucator care nu a ramas la lot dar cred ca ai prins ideea oricum.

    cu 10 ani în urmă (19.07.2013) Raspunde
  • CS Politehnica Iași un moldovean :

    oldboy- Steff
    Norbert Steff a revenit dupa o accidentare care l-a tinut mult pe tusa. Evolutiile lui la Turneele Semifinal si Final nu au fost convingatoare. Probabil ca d-nul Cenean a incercat sa beneficieze la lot de calitatile lui dar a constatat ca nu este inca pregatit sau, mai grav, accidentarea poate recidiva. La fel cred ca s-a intamplat cu Casian Todorov, un alt jucator foarte talentat pe pozitia 1.

    cu 10 ani în urmă (19.07.2013) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe asdepica :

    oops!
    Mai incearca, Oldboy, poate-ti iese. incearca cu lotul de ... babybaschet, poate ai acolo vreun muresean neconvocat...

    cu 10 ani în urmă (20.07.2013) Raspunde
  • BC Mureș Târgu Mureș oldboy :

    un moldovean
    Corect, dar ideea este ca noi respectam decizia antrenorului de lot asa cum si ceilalti ar trebui sa respecte decizia luata de Gelu Trif. Si noi putem gasi nod in papura dar nu asta este scopul.

    cu 10 ani în urmă (20.07.2013) Raspunde
  • BC Mureș Târgu Mureș oldboy :

    @asdepica
    tu chiar nu realizezi ca esti penibil legandu-te de maruntisuri si evitand subiectul principal? N-ai atata singe in ........:) ca sa recunosti cand argumentele altora sunt mai relevante sau sa fi obiectiv indiferent ca este sau nu in avantajul tau? Ai o problema daca nu reusesti sa depasesti momentele mai putin placute si sa mergi mai departe fara sa tii ranchiuna in tine.

    cu 10 ani în urmă (20.07.2013) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca andrej :

    @oldboy
    hai jigneste si provoaca in continuare, sa vedem daca reusesti ceva :) si cu ocazia asta, ia citeste declaratia inca o data. esti teribil de amuzant, pacat ca nu am timp sa iti acord. dar tu hai sari iarasi cu ceva atacuri personale, iti completeaza caracterul frumos. hai cu tupeu batrane

    cu 10 ani în urmă (21.07.2013) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca andrej :

    @oldboy
    si referitor la pseudo argumentul tau rational, ia reciteste paragraful 4 din declaratia idolului tau, si rescrie-ne ceva interesant si dezbate pe aici plin de elan proletar. in continuare ai logica ca lungu

    cu 10 ani în urmă (21.07.2013) Raspunde
  • BC Mureș Târgu Mureș oldboy :

    @andrej
    Nu inteleg de ce consideri jigniri argumente care iti contrazic parerile personale.
    Cel care a provocate esti chiar tu eu nefacand altceva decat sa te combat. Se pare ca problemele tale cu logica si limba romana continua deoarece articolul la care faci referinta nu are nimic de-a face cu ceea ce am scris eu asa ca am sa iti mai reproduc o data ceea ce am scris: "in interviul de mai sus domnul Lungu nu a facut nici o referire, pozitiva sau negativa, cu privire la decizia lui Trif" Paragraful la care faci referinta se refera la Tim si nu la decizia lui Trif.

    cu 10 ani în urmă (21.07.2013) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!