Stiri Acvile

Dan Berceanu solicită Comisiei de Disciplină redeschiderea dosarului "Convocarea"

Baschet .ro

Baschet .ro
27.08.2019

Dan Berceanu solicită Comisiei de Disciplină redeschiderea dosarului "Convocarea"

La șapte minute după publicarea deciziilor Comisiei de Disciplină pe site-ul oficial al FRB, entitate ce a decis sancționarea unui antrenor și a șase sportivi cu suspendări de 3 luni respectiv 4 luni, forul românesc a publicat solicitarea lui Dan Berceanu de redeschidere a dosarului "convocarea" fiind nemulțumit de deciziile membrilor Comisiei de Disciplină.

În anunțul publicat de forul românesc se specifică că Dan Berceanu, în calitate de garant al respectării Statutului și a regulamentelor FRB, a luat act de deciziile Comisiei de Disciplină și i-a solicitat o reanalizare a cazurilor discutate în ședința din 26.08.2019. Berceanu dorește "aplicarea unitară a articolelor RGOC reveritoare la convocarea sportivilor la acțiunile loturilor naționale ale României".

În cazul în care președintele Comisiei de Disciplină, Nicolae Pirsu, se va conforma indicațiilor venite din partea lui Berceanu vom asista la o premieră negativă în sportul mondial: aceeași situație de fapt să fie judecată de două ori, de aceeleași persoane, în mod diferit. Dincolo de ridicolul situației, este evidentă ingerința conducerii Federației Române de Baschet în activitatea Comisiei de Disciplină prin trasarea directă a unor conduite către un for ce se dorește a fi independent, cu toate că un membru al comisiei este omul de încredere al conducerii FRB, avocatul Doru Toma.

În comunicatul FRB se menționează că Secretarul General a solicitat convocarea de urgență a Comisiei de Disciplină pentru a reanaliza cazurile "ținându-se cont de toate prevederile RGOC referitoare la convocarea sportivilor la echipa națională a României". Practic Berceanu insinuează că la ședința din 26.08 membrii forului nu au ținut cont de prevederile RGOC astfel cum și-ar acesta și-ar fi dorit. Berceanu consideră că are competența de a "redeschide" dosarul "convocarea" în baza art. 17.3.1. al Statutului FRB și anume "Secretarul general îndeplinește următoarele atribuții: asigură respectarea statutului și regulamentelor FRB, monitorizând aplicarea și îndeplinirea în totalitate a hotărârilor și deciziilor Adunării Generale, Consiliului Director, Comitetului Executiv, precum și a tuturor comisiilor și colegiilor" deși în mod concret textul de la art. 17.3.1. nu-i conferă acest drept.

Redăm comunicatul FRB în mod integral:

Secretarul General al Federatiei Romane de Baschet, domnul Dan Berceanu, in calitate de garant al respectarii prevederilor Statutului si regulamentelor FRB, a luat act de Decizia Comisiei de Disciplina din data de 26.08.2019 (vezi deciziile AICI).

Avand in vedere prevederile Statutului FRB, Art. 17.3.1, Secretarul General al FRB i-a solicitat astazi presedintelui Comisiei de Disciplina o reanalizare a cazurilor discutate in sedinta din data de 26.08.2019, pentru o aplicare unitara a articolelor din RGOC referitoare la convocarea sportivilor la actiunile loturilor nationale ale Romaniei.

In acest sens, Secretarul General a solicitat convocarea de urgenta a Comisiei de Disciplina, in componenta completa, pentru a reanaliza cazurile, tinandu-se cont de toate prevederile RGOC referitoare la convocarea sportivilor la echipa nationala a Romaniei.

Foto: Inquam Photos / George Călin

2 comentarii la aceasta stire:
  • BC CSU Sibiu gyke :

    Episodul 2
    Ce contează că nu îi conferă explicit acest drept, e cum vrea mușchii lui... Mai bagă o sută, ca la păcănele, până iasă ce vrea el și acoliții.

    cu 4 ani în urmă (28.08.2019)
    • CSS Târgovişte păunul:

      păi baiete...
      ....ce nu intelegi ca noi nu facem treaba cu jumatati de masura....mai asteapta putin...in rest bravo danut, hai ca tea invatat bine taticul tau

      cu 4 ani în urmă (29.08.2019)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!