Stiri Acvile

Dan Fleșeriu: “Lotul U20 are ca obiectiv principal să formeze jucătoare pentru 2015”

Ciprian Petcuț

Ciprian Petcuț
01.07.2013

Echipa națională U20 feminin a României va participa în perioada 4-14 iulie la Campionatul European U20, Divizia B, de la Albena - Bulgaria.

Antrenorul formației U20 a României, Dan Fleșeriu, a vorbit pentru totalbaschet.ro despre pregătirea până în acest moment a echipei și despre obiectivele ei.

Cum decurge pregătirea cu câteva zile rămase până la începerea Campionatului European U20 ?

Pregătirea decurge destul de bine, în limitele normale la care ne așteptam în această perioadă. Nu au existat accidentări grave la lot.

Cu ce speranțe mergeți în Bulgaria și care este obiectivul impus de federație ?

Federația nu a impus nici un obiectiv, lotul U20 are ca obiectiv principal să încerce să construiască cât mai multe jucătoare care să fie folosite în 2015 la senioare atunci când va avea loc EuroBasket, turneu final ce va fi găzduit de România și Ungaria. Acesta a fost și principalul motiv care am fost și numit ca antrenor secund la lotul național de senioare, să încercăm să aducem cât mai multe sportive din lotul acesta la echipa de senioare.

Credeți că există favorite la acest turneu ?

La această vârstă, oricare dintre echipele celelalte pot fi periculoase. La 20 de ani încă nu sunt create atât de bine niște relații de joc sau niște jucătoare de excepție nu pot să facă diferența așa de mare. Echipa care a avut mai mult timp de pregătire și care a avut un program mai bun, va fi printre favorite.

Cum este să lucrați impreună cu Monika Brosovszky, o legendă a baschetului feminin românesc ?

Eu mi-am dorit-o foarte mult, eu am propus-o și m-am bucurat foarte mult că a acceptat. Lucrăm foarte bine împreună pe banca tehnică a echipei naționale U20 a României.

Foto: dbart.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!